Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Salariile profesorilor. Ponta îl ameninţă pe Boc cu plângere penală

Salariile profesorilor. Ponta îl ameninţă pe Boc cu plângere penală

scris de P.C.R.
1 afisari

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat, vineri, că va depune plângere penală împotriva primului-ministru Emil Boc. Asta în cazul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe o lege care să plafoneze salariile profesorilor.

Victor Ponta il ameninta pe Emil Boc sa nu se atinga de salariile profesorilor„Dacă Emil Boc va face acest lucru, suntem obligaţi să depunem plângere penală pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti. Cei care vor susţine acest lucru, în momentul în care legea se va aplica în România, vor trebui să plătească din punct de vedere penal. Aici nu mai e vorba doar de o răspundere politică, aici e mult mai grav, pentru că nerespectarea hotărârilor judecătoreşti e infracţiune”, a precizat Victor Ponta, potrivit Agerpres, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj-Napoca.

În opinia liderului social-democrat, modificarea unor hotărâri judecătoreşti prin lege este „ceva profund neconstituţional” şi „un atac la temeliile statului de drept”. „Acum vrea să îşi angajeze răspunderea ca să modifice cele două legi pe care şi-a angajat răspunderea. Deja ridicolul situaţiei depăşeşte chiar şi gravitatea”, a spus preşedintele PSD.

Joi seară, la finalul şedinţei de Guvern, premierul Emil Boc a afirmat că „România nu îşi poate permite să plătească astăzi majorarea salariilor profesorilor cu 50% aşa cum a fost adoptată de Parlament în 2008″.

Emil Boc a menţionat că Executivul a discutat în primă lectură un proiect de act normativ prin care să fie stopat efectul majorărilor salariale acordate cadrelor didactice prin hotărâri ale instanţelor, acesta urmând să fie trimis spre adoptare în Parlament, după ce va primi avizul Consiliului Economic şi Social.

2 comentarii

Ciu Huhu 01-04-2011 - 15:06

Faptuitorul e Basescu, Boc e doar o marioneta a lui!

nik 03-04-2011 - 10:14

pontica nu uita ca ati fugit de la guvernare si nu vati onorat promisiunile fata de profesori si acum vreti sa scoateti castanele din foc cu mana pdl sa va fie rusine dar nu stiti ce inseamna rusine psd= pcr

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult