Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sârbu: Cooptarea UDMR în Executiv, într-un protocol din 2012

Sârbu: Cooptarea UDMR în Executiv, într-un protocol din 2012

scris de S. P.
0 afisari

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a precizat că există din 2012 un protocol cu UDMR, el menţionând că documentul prevede cooptarea la guvernare a Uniunii.

lie Sârbu: Există un protocol din 2012 cu UDMR

foto: dcnews.ro

„E un protocol din 2012, din decembrie, semnat şi de domnul Crin Antonescu şi de domnul Ponta”, a spus Ilie Sârbu, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor legate de existenţa protocolului cu UDMR.

El a susţinut că protocolul a rămas valabil, dar nu s-a realizat.

Ilie Sârbu a adăugat că, „dacă UDMR doreşte să-l schimbe”, dacă se va veni cu alte propuneri, se va negocia atunci când va fi cazul.

Întrebat ce prevede acest protocol, liderul senatorilor PSD a răspuns: „Cooptarea la guvernare a UDMR, nu sprijin parlamentar, deci miniştri în Guvern”. Potrivit acestuia, protocolul prevedea două portofolii de ministru pentru UDMR, dar care nu erau menţionate, fără funcţie de vicepremier.

„Dacă (protocolul – n.r.) nu mai e susţinut de UDMR, probabil se vor relua negocierile”, a mai spus Sârbu.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că nu a primit nicio invitaţie pentru a intra la guvernare şi este prea devreme să se discute de aşa ceva, pentru că există USL arătând că foarte repede Uniunea va găsi o soluţie de a merge mai departe.

„Nu am primit nicio invitaţie (de a intra la guvernare – n.r.) şi e prea devreme să discutăm de aşa ceva pentru că există USL. Până când există USL această întrebare nu există, ei sunt acum în familie, au nişte probleme familiale. Trebuie să şi le rezolve fiecare cum poate”, a precizat Kelemen întrebat dacă UDMR a fost invitat la guvernare.

Kelemen Hunor a spus că UDMR nu are cum să fie invitată la guvernare în acest moment pentru că foarte repede USL va găsi o soluţie pentru a merge mai departe.

„Nu am fost invitaţi, nu avem cum să fim invitaţi în acest moment pentru că foarte repede USL va găsi o soluţie pentru a merge mai departe. România să aibă un guvern stabil. Nu au spus oamenilor: «Vom guverna până în februarie 2014 după care ne vom certa»”, a adăugat liderul UDMR.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta afirma că Uniunea Social-Democrată are o majoritate fragilă, ce îi permite însă să guverneze în cazul ruperii USL, dar că pentru el este important să se ţină de cuvânt şi faţă de UDMR, amintind că a invitat minoritatea maghiară să facă parte din Guvern în 2012.

El preciza că nu are o problemă în a se lăsa criticat pentru a doua oară că invită UDMR la guvernare, aşa cum s-a întâmplat după alegerile parlamentare din 2012.

41 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-02-2014 - 12:46

Allo- Allo ….-RAS POPYtu !

La ….OALA cu MIERE swe pare ca drumul a fost presarat cu
1 . JOS basescu !
2. Fara udemele la GUVERNARE !

Popy , esti suspendat doar de 1/2 din coiutze !
Vrei , si partea 2 ! ? !

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 25-02-2014 - 13:49

In situatia in care pnl-ul se desparte de psd si renunta la guvernare, e normal, logic si firesc ca guvernul 3 Ponta sa inceteze si sa se purceada la un alt guvern compus din partide care sunt SUB 1 % cum este asa-zisul partid al borfasului si turnatorului Voiculescu. Ce fac cei SHAPTE VIRGULA PATRU MILIOANE DE BOI, PROSTI, IDIOTI, CARE l-au demis pe Basescu si au sustinut usl-ul ? Stau si continua sa manince seminte si sa bea „pecsi” la televizor, cu caloriferele busonate ? Unde sunt timpitii care au votat usl-ul sa-si spuna parerea despre CEI CARE I-AU TRADAT ? Ce vor zice acesti idioti care au votat usl-ul cind vor vedea la televizor cum pnl-istii si psd-istii se vor calca in picioare, cind se vor face dezvaluiri despre ordinariile pe care trebuiau sa le indure pnl-istii alaturi de ciuma rosie psd ?

In loc ca aceste scursuri umane care au votat usl-ul sa-si ceara iertare si sa recunoasca cit de boi si trogloditi sunt, ei continua sa stea cu coada in sus ca doar-doar vreun cotoi o sa le-o traga ca sa se simta si ei „bagat” in seama ! In ce hal de ultimii librici au ajuns votantii de la referendum si la locale.

pathfinder 25-02-2014 - 14:09

Boii vor bea in continaure „pecsi” si vor sparge seminte.
Si vor afla de la Gadea si Badea pe cine trebuie sa voteze.
Ce nu iti este clar?!?

mircea 25-02-2014 - 14:22

ce bine le zici matale,la fel ca Malacu care zice ca romanii trebuiesc hraniti cu carne de porc expirata din Germania si apoi dati sa-i manance cainii crescuti si educati de Iohanus.Totul in circuit inchis,adica se recicleaza ca in lagarele naziste

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-02-2014 - 13:52

@ Calugaru contorsionist
cu ….lla in ghips !
Jalnick ai ramas!

neacsum 25-02-2014 - 13:53

Daca Ponta baga UDMR-ul la guvernare, sa isi ia si sapun ca sa fie mai usor.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 25-02-2014 - 14:01

Baga un editorial pe kestia asta de vreo doi metri si intreaba-i pe votantii usl-ului ce mai cred ei acum despre Basescu ! 🙂

neacsum 25-02-2014 - 14:14

Pe cine mai intereseaza Basescu?

UnUL 25-02-2014 - 14:28

Păi, pe câțiva obsedați de pre forum care nu au altă temă.

pathfinder 25-02-2014 - 14:30

Da pe cei trei „muscatari”.
Care sunt patru!

Antibasistul 25-02-2014 - 14:48

Jos Basescu!!!!!

UnUL 25-02-2014 - 14:57

Iată primul isteric.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 25-02-2014 - 14:45

Ce intreabare, d-le Neacsu ! Parc-ai fi „sobru”, zau asa. Cum pe cine mai intereseaza Basescu, cind, tot ce se intimpla pe piata politica ACUM se datoreste vointei lui ? Basescu a ramas pionul principal al opozitiei politice, si tot el il va face pe Antonescu presedinte. Pina si madam Udrea, ieri, a recunoscut ca il va sprijini pe Crin la presedentie in turul doi, or, se stie, Udrea nu vorbeste nimic pina cind nu-i trimite Basescu caseta cu opinii ea nefacind altceva decit sa apese pe butounl „play” ! Ponta a spus ca oricne din cabinetul lui este criticat de Basescu, el il va sprijini impotriva lui Basescu. Iata ca nu a facut ce-a zis in cazul lui Stefania Duminica, dar s-a contrat „oleaca” in cazul Marianei Campeanu care, oricum statea intr-un dinte si, oricum, ea va fi retrasa impreuna cu toti liberalii din guvern, desi, Basescu i-a cerut explicit lui Ponta sa le dea afara pe amindoua cotoarbele. Deci, Basescu este inca vioara intii pe eshicherul politicului din Romania si va mai fi multi ani de-acum incolo.

neacsum 25-02-2014 - 14:48

Cand am intrebat pe cine mai intereseaza Basescu, m-am referit la ziua de maine, nu cea de aziCei pe care ii intereseaza numai i ziua de azi, merita sa ramana muritori de foame maine.

digital 25-02-2014 - 14:50

iar tu, parcă ești intestinul gros al kotrocenistului, unde se adună toată zoaia și putrefacția acestui becisnic al nației române!
pieri-v-ar foaita de lepre ordinare odată cu acest homuncul!

Antibasistul 25-02-2014 - 14:50

Basescu va fi vioara intîi pina la sfirsitul vieții, in celula lui, la inchisoare!

urbos 25-02-2014 - 16:28

Basescu trebuie starpit cu toata familia. Asta cred, ma eczema onanista, votantii USL, pentru ca USL se formase si’a fost votata numai pentru inlaturarea dementului de la Cotroceni. Acu trage niste labe. Triste…

UnUL 25-02-2014 - 17:12

Așa cred cretinii incurabili ca tine; din păcate sunt destul de mulți cretini în această țară.
Iar să faci o alianță împotriva naturii (anUSuL contra naturii!!!) între două partide care n-au nimic comun : nici doctrină, nici principii, nici soluții economice…, între o dreaptă și o stângă care ar trebui prin natura lucrurilor să se situeze pe baricade opuse NUMAI CA SĂ DAI JOS UN SINGUR OM CARE SE AFLĂ ORICUM LA ULTIMUL MANDAT trebuie să fii ori fanatico-talibanic ori total tâmpit.
CUM SCRIA DEJA, suntem un popor cu tot soiul de refulări și ranchiune, care avem tendința să găsim întotdeauna un țap ispășitor pentru propriile noatre defecte, păcate sau greșeli (evreii, americanii, UE sau un om politic în care incarnăm toate tarele noastre și pe care îl preschimbăm în reprezentarea răului absolut). Nu muncim suficient sau destul de „cu cap”, ne furăm singuri căciula (atunci cînd nu facem din furt, escrocherie și șpagă un „sport național”), vrem să „moară capra vecinului” în loc să dorim să ne cumpărăm și noi o capră – adică îl invidem și îl sabotăm cât putem pe acela care reușește și se ridică peste mediocritatea celorlați în loc să-l luăm de model -, nu suntem solidari între noi, suntem câinoși, egoiști și intoleranți. (Și, totuși, ne credem „poporul ales”, superior tuturor celorlalte, care, toate, nu vor decât să ne subjuge, să ne înrobească, să ne exploateze!) Iar cînd peste toate acestea mai vine și o criză economică mondială care ne stopează creșterea economică și ne amputează veniturile, începem să răcnim ca din gură de șarpe. Iar pentru că toate aceste rele – multe care vin din însăși natura noastră, din felul nostru de a fi, altele de sorginte mondială – „trebuiau să poarte un nume, un singur nume, li s-a spus „Băsescu”.

UnUL 25-02-2014 - 17:12

Scuze. „CUM SCRIAM”!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-02-2014 - 17:18

Bla-Bla Zoon a Tu ; Ai copyat si acest articol , in parte !
======================
CUM SCRIA DEJA, suntem un popor cu tot soiul de refulări și ranchiune, care avem tendința să găsim întotdeauna un țap ispășitor pentru propriil……

============================
…,,Ne copiezi si …greselile , voite si
nevoite !
Esti un
GO ONOI !

digital 25-02-2014 - 17:21

o încarnezi pă mătta, redusu dreq, dacă te limitezi la un singur om, care nu reprezintă în nici un mod idealurile românești și ale poporului român!
faptele lui demonstrează acest lucru, România a pierdut zece ani sub acest satrap, iar calculele pierderilor colaterale acestei perioade sunt inestimabile pentru acest popor!

UnUL 25-02-2014 - 17:22

Vițeluș, doar n-o să mă obosesc să reformulez de fiecare dată.Îmi reiau vechile postări – pe care le conserv cu sfințenie – și le repet până cretinii pricep sau până dau în isterie ca tine.

UnUL 25-02-2014 - 17:23

P.S. Evident, postarea mea de mai sus era adresată lui Bouanghel.
Postarea jigodie paranoide Degețel nu merită răspuns.

urbos 25-02-2014 - 17:35

Mos senil, aliantele se fac cu un scop precis si se destrama dupa atingea scopului sau ratarea lui.
Impotriva lui Hitler s-au aliat americanii cu rusii. Ai inteles starpituta necitita?
In plus, PNL s-a aliat contra naturii, si cu PD-ul socialist al securistului comunist Traian Basescu, tot intr-un scop precis, impotriva lui Nastase.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 25-02-2014 - 15:04

ŞAH LA PNL ! Radu Rusanu retinut de DNA si Chitoiu este cerut tot de DNA sa i se aprobe ridicarea imunitatii pentru a fi bagat la Mititica. Va curge singe ! Pe 3 martie, cind turnatorul si borfasul Voiculescu va primi sentinta definitiva de 12 ani la inchisoare. Intre timp, mai multi liberali vor fi dati afara din pozitiile superioare din administratia statului iar la rtv asistam la cele mai ordinare si scirboase imagini posibile. Acolo, se pare ca cei care se prefac ca ar fi jurnalisti sunt de fapt niste cimpanzei, niste gorile care din intimplare vorbesc limba romana, e-adevarat cu greseli monumentale de gramatica, dar vorbesc. Tirfa de Şincai pe care a badarnit-o actualul consilier prezidential Diaconescu intr-un apartament din Floreasca (conform dezvaluirilor si fotografiilor din fostul ziar Atac) nu mai lasa pe nimeni din platou sa vorbeasca. Nici n-apuca omul sa spuna doua cuvinte, ca tirfa intervine si-i ia mustiucul spund ea ce-ar fi ttrebuit sa spuna respectivul, iar ce trebuia sa spuna respectivul este ceea ce i s-a dictat dimineata la sedinta de redactie de catre spurcatul de Ghita, cel care cu asesoft-ul lui a furat toate alegerile din Romania, adica, Crin si pnl-ul e de vina pentru ruperea usl-ului. Spurcaciunile astea de ghitisti au adus si un pensionar in emisiune si i s-a dat hirtiuta ca s-o citeasca cu acelasi mesaj ; Crin e de vina, iar Ponta ? … Apropos, Ponta nu mai e de gasit, nu mai ride, nu mai face ghidusii, nu mai spune glume nu se mai ia de jurnalisti, ci sta ascuns precum iepurele sta ascuns in gaura din cauza vulpii. E depasit de situatie, situatie la care, se pare ca nu se astepta, si acum el e la cheremul baronilor psd-isti si a ciolanistilor borfasului si turnatorului Voiculescu.

I n Senat, deja pnl-ul a anuntat ca de-acum ei sunt in opozitie si nu mai voteaza alaturi de psd, si a si votat deja o lege impotriva psd-ului. Televiziunile aservite lui Ponta care traiesc din banii dati de ratingul Kantar-ului, merg in piata si pe strazi si aduna opiniile care le vor ei incercind sa „demonstreze” ca de ruperea usl-ului se face un singur vinovat ; Antonescu ! Sa vedem cine va pun ebotul la aceste inscenari. Dupa compozitia societati romanesti care se compune din 80% prosti, idioti, trogloditi, manelisti, antenisti, 15% paralizati mintal si fara vreo optiune, 5% de romani cu discernamint, cultivati, intelectuali, si cu valizele la uşă ca sa emigreze in occident, se pare ca vom avea fraieri care sa puna botul la manip-ularile acestor scirbosi si ordinari de NEjurnalisti de la rtv si antene.

ValVerde 25-02-2014 - 15:16

Bucura-te mai supozitor.
Esti majoritar. Cameluta te-a bagat la 80% dintre romani.

digital 25-02-2014 - 15:58

păcat că ești sugător de religie Cameluțească!
ești raliat unei cauze pierdute!
de fapt, orice vittă, ajunge mai repede sau mai târziu, unde crezi…la ABATOR!
hahaha!

pathfinder 25-02-2014 - 15:28

Tampitule!

I-a promovat – candva.
De facut opozitie face – acum.
Presedinte va fi – niciodata.

Intelegeri cu Basescu?
E vorba de palinca sau zona crepusculara?

Tampitule!

UnUL 25-02-2014 - 15:50

Vacă ești tu, Degețel, sau cel mult bou, taur în niciun caz.

UnUL 25-02-2014 - 15:56

Nu e nimic de simțit decât o absență, un „vid dureros”. Și, oricum, nu mă spurc eu să mă apropii de tine la o distanță mai mică de 2 metri.

UnUL 25-02-2014 - 15:58

Și iar mă trezii că vorbesc singur, că lui Degețel i-au tăiat insanitățile de pe forum – cum era și normal cu asemenea spurcăvenii

digital 25-02-2014 - 17:26

șah la mătta!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 25-02-2014 - 15:14

@Neacsu

„Cand am intrebat pe cine mai intereseaza Basescu, m-am referit la ziua de maine, nu cea de aziCei pe care ii intereseaza numai i ziua de azi, merita sa ramana muritori de foame maine.”

Ziua de miine. Asta ati spus-o la trosneala si la plesneala, fara nici un fel de discernamint. Ziua de miine ! Pai ziua de miine este azi, acum, caci nevoile omului sunt imediate si nu in viitor; nu mi-e foame in viitor, nu trebuie sa platesc intretinerea in viitor, nu trebuie sa platesc ratele la banca in viitor, nu trebuie sa votam pe Ponta sau Crin pentru ce este in viitor ci ce este acum. Ce naiba, d-le Neacsu, chestia asta e atit de simpla, incit si un schizofrenic precum Huhu poate s-o iţească. De la d-ta am pretentii mai mari. viitorul se traieste azi, pentru ca viitorul nu este nimic altceva decit o aminare a zilei de azi. „Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, şi ceea ce s-a întâmplat se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare. (Eclesiastul 1, 9)

Antibasistul 25-02-2014 - 15:22

Calugare diavolesc, cuneiform, dupa ce-ti moare trupul, sufletul tau diavolesc se va intoarce in IAD!!!!!!!!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 25-02-2014 - 15:20

SE MISCA EUROPA si vom avea si noi noroc sa ne luam banii inapoi de la infractori.

************************************************

Parlamentul European a adoptat directiva Monicăi Macovei privind confiscarea bunurilor provenind din infracţiuni

Raportul eurodeputatei Monica Macovei (PDL) la Directiva privind punerea sub sechestru şi confiscarea bunurilor obţinute din infracţiuni a fost adoptat astăzi de plenul Parlamentului European (PE) reunit la Strasbourg, cu 631 voturi pentru, 19 împotrivă şi 25 de abţineri.
Sursa: Reuters
Comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, a salutat votul din PE, precizând că Directiva va uşura munca poliţiei de a lovi crima organizată acolo unde o doare mai tare, respectiv în profiturile ilicite.

Raportoarea Monica Macovei a declarat în cadrul dezbaterii premergătoare votului că, după adoptarea şi implementarea directivei, confiscarea banilor infractorilor se va face mai uşor şi mai repede şi toată lumea va avea de câştigat.

“În primul rând vor câştiga cetăţenii, pentru că în bugetele publice vor fi mai mulţi bani pentru şcoli, spitale sau pensii. Vor câştiga bugetele naţionale şi bugetul UE, pentru că acestea vor creşte. Numai în 2009 traficul de droguri, contrafacerea, traficul de fiinţe umane şi de arme mici au produs 2,1 trilioane de dolari şi numai 1% din aceste venituri uriaşe sunt puse sub sechestru sau confiscate. Asta înseamnă nimic. Banii rămân la infractori şi noi pierdem. Confiscarea nu este folosită în toate statele membre, iar legile la nivel naţional sunt inegale. Consecinţa este dezastruoasă. Lăsăm miliarde de euro anual să fie spălaţi şi băgaţi în economia licită sau subterană sau în reţele criminale”, a afirmat Monica Macovei în plenul PE, citată de Agerpres.

Raportoarea a precizat că negocierile au fost dure, dar că directiva rezultată introduce norme minime la nivelul UE şi noi modalităţi de confiscare. “De exemplu, se vor putea confisca bani şi bunuri chiar dacă inculpatul este bolnav sau a plecat din ţară şi procesul penal nu se finalizează printr-o condamnare. Un pilon important al directivei este confiscarea extinsă a veniturilor care nu se pot justifica legal. De exemplu, dacă eşti condamnat pentru o sumă mică de trafic de droguri, 1.000 de euro, judecătorul îţi evaluează toată averea şi, dacă nu o poţi justifica, ţi-o confiscă, prezumând că provine tot din traficul de droguri”, a mai spus Macovei.

Ea a menţionat că, în calitate de raportor, a urmărit cu prioritate aplicarea confiscării extinse în cât mai multe cazuri. Potrivit directivei, aceasta se va aplica în cazurile de: 1) corupţie activă şi pasivă în sectorul public şi privat, plus corupţie în cazul oficialilor europeni, (2) participarea la reţelele de crimă organizată, (3) pornografie infantilă, (4) criminalitate informatică şi (5) orice infracţiune pedepsită de lege cu cel puţin 4 ani de închisoare.

De asemenea, în directivă a fost introdusă noţiunea de reutilizare a bunurilor confiscate, ceea ce înseamnă că proprietăţile confiscate vor putea fi folosite în interesul comunităţilor afectate sau în scopuri sociale “sau, ca în Italia sau Marea Britanie, pentru cumpărarea de maşini sau alte echipamente necesare în lupta împotriva marii criminalităţi”.

Monica Macovei a apreciat că schimbările trebuie să continue, menţionând că în textul raportului la Directivă a fost introdusă o declaraţie comună a Consiliului şi PE prin care se solicită CE sa efectueze un studiu cu privire la beneficiile confiscării fără o condamnare penală.

Comisarul european pentru piaţă internă şi servicii, Michel Barnier, care a asistat la dezbaterea de luni seară, şi-a exprimat totuşi regretul că prevederile care vizează confiscarea ce nu se bazează pe o sentinţă de condamnare au fost retrase din propunere.

Textul votat marţi de PE trebuie aprobat formal de Consiliu în următoarele săptămâni. Statele membre vor avea la dispoziţie 30 de luni pentru a transpune directiva în legislaţiile naţionale. Irlanda va participa la acest sistem, iar Marea Britanie şi Danemarca au optat să nu participe.

neacsum 25-02-2014 - 15:54

Indiferent cine a facut propunerea este una corecta.

pathfinder 25-02-2014 - 15:23

neacsum 25-02-2014 at 14:14
„Pe cine mai intereseaza Basescu?”
Vor sau nu vor unii Basescu este presedintele Romaniei pana la iarna.

Tot nenea rupt de realitate isi raspunde singur la intrebare:
neacsum 25-02-2014 at 14:48
„Cand am intrebat pe cine mai intereseaza Basescu, m-am referit la ziua de maine, nu cea de azi. Cei pe care ii intereseaza numai i ziua de azi, merita sa ramana muritori de foame maine.”
Profund nu-i asa?

Si astia-s coloneii nostri…

Sa razi sau sa plangi?!?

ValVerde 25-02-2014 - 15:30

Nu generaliza.
Neacsu e doar un pensionar frustrat, nostalgic dupa Epoca de Aur, cu limbarnita.

Nu-i din „coloneii nostri”, e sterilul dat de o parte de catre o lume pe care nu o intelege.

pathfinder 25-02-2014 - 15:48

Nu generalizez.
Eu zic ca, de fapt, ai inteles…

digital 25-02-2014 - 16:00

azi, e un bășit-moderator!
mai cretini ca băsiștii-moderatori nu veți găsi, niciunde pe pământ!

digital 25-02-2014 - 17:29

kka-m-aș în ghâtul vostru de moderatori băsiști, adică, cuneiformul poa să denigreze și să înjure dar ceilalți nu, așa-i, băgha-mi-aș …în ghâtul vostru de băsiști!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult