Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Scandal în PNL după ultimele numiri în Guvern: „Orban și Cîțu se cred Dumnezei-Deținătorii adevărului absolut”

Scandal în PNL după ultimele numiri în Guvern: „Orban și Cîțu se cred Dumnezei-Deținătorii adevărului absolut”

scris de Misu Andrei
122 Afisari

Tensiuni în PNL după împărțirea funcțiilor de prefect, precum și după numirea secretarului general și a secretarului general adjunct din Guvern. Filiala Cluj se revoltă împotriva conducerii partidului după ce a pierdut atât funcția de prefect, cât și una dintre cele două funcții din Secretariatul General al Guvernului.

 

Filiala PNL Cluj a sperat până în ultimul moment că va putea să își impună un om în Secretariatul General al Guvernului. Pentru funcția de secretar general l-ar fi vrut pe Mircea Abrudean, după ce actualul prefect de Cluj s-a văzut nevoit să plece din funcție, aceasta fiind dată celor de la UDRM în urma negocierilor purtate în coaliție.

Însă, în funcția de secretar general al Guvernului, Florin Cîțu și-a impus propria numire, peste capul lui Ludovic Orban, susțin surse din partid. Președintele PNL l-ar fi vrut pe Tănase Stamule, însă Florin Cîțu și-a numit un apropiat, pe Tiberiu Horațiu Gorun. Anterior, Tiberiu Horaţiu Gorun a fost secretar general adjunct al Ministerului Finanţelor și este considerat omul deputatului PNL de Gorj, Dan Vâlceanu, prieten bun cu actualul premier. 

După numire lui Gorun, Mircea Abrudean a sperat că va ajunge măcar secretar general adjunct, însă în această funcție a fost numit Istvan Zahoranszki, de la UDMR. Decizia a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

Astfel, după ce a pierdut și funcția de prefect și o poziție cheie în guvern, filiala Cluj se revoltă. Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a declarat că deciziile pe care le iau liderii liberali, în frunte cu fostul premier Ludovic Orban și actualul premier Florin Cîțu, se răsfrâng asupra organizației județene a PNL Cluj.

„Deciziile greșite luate la nivel național afectează credibilitatea partidului la nivel județean. Trebuie să muncim infinit mai mult aici la Cluj, pentru a acoperi și repara deciziile greșite ale altora care se cred Dumnezei-Deținătorii adevărului absolut. Eu nu mai vreau să muncesc politic ca să acopăr și să repar după alții din conducerea centrală a partidului”, a declarat Tișe, potrivit Ziua de Cluj.

Liderul forului administrativ județean a precizat că îl încearcă o lehamite profundă, și că nu îl mai surprinde ceea ce au decis cei de la centru, pentru că nu mai are nicio așteptare de la actuala conducere a Partidului Național Liberal.

1 comentariu

?????? 03-02-2021 - 21:13

@ Programul de guvernare „Pistilul și caliciu” ,? „Caliciu cere de la pistil, pistilul cere de la caliciu” , ? „Pistilus captivus” ? Pulen și pulenizare , ?
& Sunteți de părere și că guvernul Cîțu muncește pentru polenizare, ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS