Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Scandal in PNL pentru Rosia Montana

Scandal in PNL pentru Rosia Montana

scris de Ziua Veche
1 afisari

Adina Valean i-a taiat microfonul colegei sale Renate Weber in cadrul unei dezbateri gazduite de Parlamentul European. Motivul?Afla aici.

 

Conform unor surse din PE, Adina Valean, sotia presedintelui PNL Crin Antonescu, a organizat si moderat alaturi de Rosia Montana Gold Corporation, o dezbatere cu tema “A face din Europa un lider în mineritul responsabil şi durabil”, in cadrul careia s-a analizat proiectul dezvoltat de canadienii de la Gold Corporation. „In organizarea acestui eveniment Adina Valean si-a luat anumite precautii fata de mai multi europarlamentari romani care se opuneau acestui proiect. Acestia nu au fost informati, iar Renate Weber a aflat de acest eveniment de la o organizatie non-guvernamentala”, ne-a declara un europarlamentar roman. Weber a dorit sa isi sustina punctul de vedere in cadrul acestei dezbateri, insa nu a fost lasata de sotia liderului PNL, ne-a relatat sursa citata. Reprezentanti ai PE i-au reprosat Adinei Valean ca nici reprezentantii Partidului Verzilor europeni nu au fost informati de eveniment, iar organizarea acestuia a fost una deficitara, netransparenta si nedemocratica.

Antipatia sotiei sefului PNL

„Este clar o actiune de lobby, fiind atat de partizana in favoarea unui proiect”, ne-au declarat sursele mentionate. In acest context, liderul Partidului Verzilor Remus Cernea a cerut liderilor PNL sa declare daca au fost sau nu finantati in campaniile electorale de catre Gold Corporation sau de Gabriel Resurces. Sursele citate au incercat sa ne explice si unele motive colaterale care ar sta in spatele antipatiei ce o are Valean fata de colega sa din PE. Crin Antonescu a asteptat ca Renate Weber sa se implice serios in campania sa pentru prezidentiale, mai ales ca fusese unul dintre consilierii care l-au parasit pe Traian Basescu. Weber a plecat in campania pentru prezidentiale timp de trei saptamani in Bolivia, pentru a supraveghea alegerile de acolo si l-a lasat balta pe Antonescu. S-a vehiculat ca desi Weber s-a aflat in interes de serviciu in Bolivia, Antonescu s-a suparat deoarece subalterna sa nu a gasit o persoana care sa o inlocuiasca. Cert este ca Renate Weber a intrat in dizgratia sefilor de partid avand in vedere si reactia de sustinere pentru Adina Valean din partea Noricai Nicolai. Cea din urma, prin intermediul unui comunicat, ii ia partea sotiei presedintelui PNL apreciind ca dezbaterea moderata de Valean a fost ireprosabila. (C.C.)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult