Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Scandal în Senat. Alegeri într-un tur sau două ?

Scandal în Senat. Alegeri într-un tur sau două ?

scris de P.C.R.
13 afisari

Plenul Senatului a respins luni propunerea liderului grupului PNL, Ion Popa, de a introduce pe ordinea de zi proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, fiind înregistrate 73 de voturi ‘împotrivă’, 42 ‘pentru’ și două abțineri.

2013_09_02_senat 6_rszNemulțumiți că nu li s-a acordat cuvântul în plen pentru justificarea votului, senatorii PNL au părăsit ședința.

Premierul Dacian Cioloş le-a spus, luni, deputaţilor că implementarea votului în străinătate revine în egală măsură Guvernului şi Autorităţii Electorale Permanente, el dând asigurări că Executivul urmăreşte implementarea fără cusur a votului românilor din diasporă.

”Guvernul este preocupat de organizarea votului în diasporă în condiţiile în care legile 208 şi 288 din 2015 introduc numeroase noutăţi. Conform acestei noi legislaţii, AEP, aflată în coordonarea Parlamentului, capătă responsabilităţi semnificativ mărite faţă de alegerile precedente şi mi se pare important să subliniez acest lucru pentru că responsabilitatea privind organizarea acestor alegeri este împărţită între Guvern şi Autoritatea Electorală Permanentă”, a declarat Dacian Cioloş în plenul Camerei Deputaţilor.

El a mai spus că Guvernul nu urmăreşte numai implementarea votului prin corespondenţă, ci la organizarea procesului de votare în diaspora în integralitatea sa. De asemenea, Cioloş a precizat că se lucrează la pachetul de legislaţie secundară, care trebuie adoptat în perioada imediat următoare.

”Dorim ca acei cetăţeni care doresc să voteze în străinătate să o poată face într-un număr cât mai mare”, a menţionat Dacian Cioloş.

Premierul a amintit şi de campania de informare privind votul prin corespondenţă, dar şi de implicarea Poştei Române în acest proces.

”Guvernul este în măsură să pună la dispoziţia Parlamentului un plan de măsuri mai detaliat privind pregătirea pentru votul prin corespondenţă, să puteţi urmări toate etapele pe care ne propunem să le implementăm, conform obligaţiilor care revin din legislaţia pe care aţi adoptat-o”, a încheiat premierul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult