Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Scandal în USL din cauza discursului lui Ponta. PNL intră în şedinţă. Guvernul a fost votat

Scandal în USL din cauza discursului lui Ponta. PNL intră în şedinţă. Guvernul a fost votat

scris de R. C.P.
3 afisari

UPDATE 14,20. Guvernul Ungureanu a trecut de Parlament cu 237 voturi pentru. Urmeaza ca membrii Cabinetului sa depuna juramantul.

Discursul susţinut de liderul PSD Victor Ponta în Parlament la investiture guvernului Ungureanu, în care a spus inclusiv că opoziţia este deschisă dialogului cu viitorul premier, a provocat un mare scandal în sânul USL.

Scandal în USL din cauza discursului lui Ponta. PNL intră în şedinţă

Liderii PNL se vor întruni în şedinţa Biroului Politic Central al partidului, joi, la ora 14.30. Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a precizat, pentru Mediafax, că Biroul Politic Central al PNL a fost convocat pentru joi, la ora 14.30, la sediul central al partidului, fără a face alte precizări.USL a anunţat că nu va participa la votul de învestitură a Cabinetului Ungureanu, care se va da joi. Totuşi, din partea PSD sunt prezenţi în sala de plen Victor Ponta, Ilie Sârbu şi Mircea Duşa, în timp ce de la PNL nu este prezent niciun lider.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, co-preşedinte al USL, a prezentat miercuri, de la tribuna Parlamentului, 15 puncte-proiect în care noul guvern va avea susţinerea Opoziţiei dacă le va promova. El s-a referit la dezbaterea Tratatului de guvernanţă bugetară şi fiscală şi a ACTA, susţinerea pentru Schengen şi MCV – în plus, combaterea ‘politizării şi a corupţiei promovate de PDL’, lupta împotriva corupţiei care trebuie

continuată, inclusiv cu un control mai riguros al achiziţiilor publice, depolitizarea structurilor deconcentrate, respingerea proiectului privind dreptul de a candida al funcţionarilor publici, revenirea salariilor şi pensiilor la nivelul de dinainte de tăieri, respectiv asumarea unui nivel de deficit de 3%, şi a unei legi a responsabilităţii fiscale. Alte puncte enumerate între cele 15 de preşedintele PSD au vizat: transparenţa şi controlul pe Fondul de rezervă al primului-ministru, anchete şi control privind ‘băieţii deştepţi din energie’, adoptarea unei atitudini în privinţa proiectului de la Roşia Montana, cu evaluarea corectă pe trei zone: respect pentru mediu, protejarea interesului naţional şi combaterea corupţiei politice.
Ponta a mai spus că Opoziţia va susţine noul cabinet în privinţa reducerii TVA la produse agricole, va susţine agricultura bio, adoptarea unei soluţii mai curajoase privind taxa de solidaritate pe marile averi – nu 1% ci 10%, CAS redus pentru angajator, în scopul creării de noi locuri de muncă, salariu minim de 850 de lei, pentru atragerea de venituri suplimentare la buget. El a spus că este nevoie de un management privat autentic al companiilor de stat şi bani pentru retehnologizare şi a adăugat că acestea nu trebuie privatizate pe preţuri mici şi comisioane mari.

Ponta i-a cerut premierului să nu susţină înfiinţarea UMF Târgu Mureş şi a arătat necesitatea unei legi electorale susţinută de toate partidele.
‘Colegiile nu pot fi definite de Guvern, fără consultări. Susţinem legea USL privind reducerea numărului de parlamentari la 312′, a adăugat Ponta, transmite Agerpres.
Victor Ponta a mai arătat, între altele, că Opoziţia apreciază eforturile realizate de ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, dar a adăugat că premierul desemnat trebuie să ia o decizie politică în privinţa reformelor din acest domeniu. ‘Ne dorim ridicarea MCV sau dorim în continuare să realizăm o reformă aprofundată a Justiţiei care să ducă la încrederea cetăţeanului în actul de Justiţie? (…) Astăzi corupţia din România reprezintă un flagel’, a adăugat el.

10 comentarii

Huhu Ciuciu 09-02-2012 - 14:18

Sobruleeeee, ciocoiuleeeeee, undeeee eeeeesti? Hai, nu mai sta cu picioarele goale in zapada si nu te mai da cu capul de epreti, ciocoiuleeeee, ciocoiuleee, unde eeesti?

chiaburul 09-02-2012 - 21:02

Bai Ciuhurezule!
Nu ti-ai dat seama mai fatalaule ca acest Crin de PNL este un dement?! Scuze, am avut pretentii cam mari.

Ciu Huhu 09-02-2012 - 21:51

Dement e dictatorul tau iubit, portocaliu.

chiaburul 09-02-2012 - 22:24

Cand ti-am vazut instabilul de la distanta am crezut ca e tampit, dar cand s-a apropiat, m-am convins – bai ciuhurezule!

Timotei 09-02-2012 - 14:21

Incepe seara liberala. Apoi urmeaza o noapte de 10-15 ani.

RIZI CU LACRIMI 09-02-2012 - 15:05

Numai la noi e posibil asa ceva. Te uiti si tu ca omul la tembelizor la stiri, unde apare o spicherita cu un nas rasucit care prezinta stirile ca si cum se sfirseste lumea. Tonul e raspicat, provocator, pentru ca, intr-o secunda, imaginea sa se rupa … te astepti sa vezi cladiri cazind, oameni murind pe strazi, masini zburind prin aer, explozii…. cind? ce sa vezi, imaginile se opresc pe un grup de oameni din care reiese figura noului prim ministru inconjurat de un aliotman de oameni care???? ce credti ca fac cu totii? Asteapta un lift. Si ca totul sa fie 100% romanesc, se aude vocea unei „jurnaliste” care, ce credti ca-l intreaba pe Ungureanu (ASTA VA RAMINE DE POMINA POMINII, dupa parerea mea): „domnule Ungureanu, CE SA VA MAI INTREBAM?” 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

urbos 09-02-2012 - 15:47

Ji danii la cacat. Stati linistiti la locurile voastre.

urbos 09-02-2012 - 17:12

Oricum Ponta s-a trezit vorbind ca un tampit.

Levadbine 09-02-2012 - 17:31

Ileiscu s-a enervat de-abinelea pe situatia in care psd-ul a ajuns la picioarele lui Crin Antonescu, liderul unui partid care de-abia daca ajunge la un 14% in alegeri de unul singur, iar ei, psd-ul, si in anii cei mai grei pe care i-au avut erau la peste 30%. Pai cum sa nu te ia nebuneala cind, in situatia actuala, Crin se crede presedinte de psd, iar pe Ponta il considera un baietel de mingii. Iliescu a dat tonul la lupta ieri, cind i-a spus rastit lui Ponta ca daca el, Ponta, nu stie sa discute la baioneta cu Crin, atunci o s-o faca el. Asa ca, Ponta si-a ascultat dinozaurii de partid si a facut contra lui Crin. Apoi a dat-o cotita ca isi retrage „intenti”, dupa ce l-a vazut o tara intreaga cum l-a gratulat pe Ungureanu. Acum, in secunda astam intre Crin si Ponta se paorta discutii cu ton rastit, amenintari si o sa se ajunga si la injuraturi. Decalajul valoric dintre pnl si psd este imen, e ca intre o furnica (pnl-ul) si un elefant (psd-ul). Cum paote sa creada acest neica-nimeni de Crin ca el se va bucura de sustinerea unui aprtid asa de mare cum e psd-ul. Ce infantil e! Pai, psd-ul o sa se folsoeasca de el (s-a si folosit deja) dupa care o sa-l arunce ca pe o rufa murdara cu care s-a sters pe picioare. Ponta, astazi, a aplicat o linie politica mai realista, mai aproape de ceea ce asteapta o tara intreaga de la el. E clar ca Basescu si pdl-ul au lasat garda jos doar ca sa mai dreaga busuiocul si sa ramina la conducere, desi nu mai sint la conducere deloc, cu credinta ca-si vor reface imaginea pina in noiembrie. Crin merge pe dat cu barda, iar Crin, mai conciliant, mai pervers in ale politicii, le vede mai bine si se poate sa cistige altfel puterea. PSD-ul trebuie sa se trezeasca din aceasta ordinarie de pact cu pnl-ul, care pnl, ca si fratii lor de singe, pdl-istii, sint un partid neserios, imposibil de a pastra o coalitie. PSD-ul paote oricind sa mearga de unul singur in orice demers, pe cind, pnl-ul, moare de unul singur, sau creste putin pentru a se farimita. PNL-ul este un partid al refuzatilor si nu are viitor. Eia cum sint pe caimari numai din cauza aliantei cu cel mai mare partid al tarii, psd-ul. Ponta trebuie sa-l debarce pe Crin, sau, cel putin, sa-l faca pe acesta sa-si pastreze locul care i se cuvine, adica, undeva pe la coada. Ponta ar trebui sa fie cel care sa stea in permanenta in fata la toate luarile de cuvint, la toate conf. de presa ale usl-ului. De unde atita egalitarism intre Ponta si Crin, cind Crin e un purice pe linga Ponta?

urbos 09-02-2012 - 17:47

Te inteleg, latri si tu ca un OTV-ist de nadejde, dar bati campii, PNL are 20% cel putin, iar PSD are peste 35%.
Daca prostul de Ponta s-a apucat de vorbit ca proasta-n targ la sfatul cuiva, este foarte posibil, chiar din considerentele pe care le spui, sfatuitorul nu e Iliescu. Poate e dobitocul ala de Ilie Sarbu, prostu satului. Iliescu intelege cum sta treaba si nu ar fi sustinut niciodata un text ce ar fi putut fi interpretat drept conciliant cu regimul Basescu.
PNL e partidul liberalilor, adica al unora care au o doctrina si stiu pe ce cale se afla, dar tu, un gainat OTV-ist, un idiot patentat, fara doctrina, fara repere, incult politic, nu ai cum sa intelegi asa ceva.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult