Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Scandal în USR-PLUS pe listele pentru parlamentare

Scandal în USR-PLUS pe listele pentru parlamentare

scris de Misu Andrei
62 afisari

Se duc lupte grele în ultimele zile în interiorul USR PLUS pentru un loc în Parlament. Partidul trebuie să valideze listele până la mijlocul lunii octombrie, iar fiecare filială trebuie să transmită lista aprobată de Conferințele Județene până pe 11 octombrie. La finalul săptămânii sunt programate conferințe în toată țara, unde delegații vor vota fizic lista pentru Parlamentare. Marea bătălie se duce pentru delegații care vor stabili cine sunt viitorii parlamentari. „Este măcel în partid”, a declarat pentru Digi24.ro unul dintre liderii USR PLUS.

Între USR și PLUS nu s-a ajuns la o înțelegere privind modul în care vor fi alcătuite listele pentru parlamentare, deși au existat discuții înainte de alegerile locale. Cei din USR le-ar fi propus celor din PLUS ca primele locuri de la Camera Deputaților și de la Senat să fie atribuite membrilor USR, iar locul 2 pe listă se meargă la PLUS. De la locul doi în sus, ar fi urmat paritate. PLUS nu a fost de acord, motiv pentru care în majoritatea filialelor județene se merge pe lista deschisă, votată de delegați. Filialele care au obținut rezultate mai bune la alegerile locale vor avea mai mulți delegați.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult