Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE – Scandal la Congresul extraordinar PSD – Rezultatele votului

UPDATE – Scandal la Congresul extraordinar PSD – Rezultatele votului

scris de P.C.R.
14 afisari

UPDATE –  Rezultatele alegerilor din PSD, anunţate în sala aproape goală. Premierul Dăncilă, noul preşedinte executiv al PSD; Marian Neacşu rămâne secretar general 

Premierul Viorica Dăncilă a devenit sâmbătă preşedinte executiv al PSD, fiind votată de 2.880 de delegaţi prezenţi la Congresul extraordinar al PSD. S-au înregistrat 939 de voturi „împotrivă”.

Pentru aceeaşi funcţie, Ecaterina Andronescu a obţinut 541 de voturi „pentru”, „împotrivă fiind înregistrate 3.278 de voturi”. Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a obţinut 292 ”pentru” şi 3.527 ”împotrivă”.

Marian Neacşu a obţinut funcţia de secretar general cu 3.063 de voturi pentru, împotrivă înregistrându-se 668 de voturi. Contracandidatul său, Codrin Ştefănescu a obţinut 668 de voturi „pentru” şi 3.063 de voturi împotrivă.

Rezultatele alegerilor din Congresul extraordinar al PSD de sâmbătă au fost anunţate în sala aproape goală. Prim-ministrul Viorica Dăncilă este noul preşedinte executiv al partidului, iar Marian Neacşu şi-a păstrat funcţia de secretar general.

Anunţul rezultatelor votului a fost făcut în sala aproape goală, delegaţii grăbindu-se să plece spre case, unde având de mers multe ore cu autocarele.

În funcţia de preşedinte executiv a fost aleasă premierul Viorica Dăncilă, în favoarea contracandidaţilor săi, Nicolae Bănicioiu şi Ecaterina Andonescu.

De asemenea, pentru funcţia de secretar general a fost votat şi îşi păstrează funcţia Marian Neaşcu.

Pentru funcţiile de vicepreşedinţi pe Regiunea Bucureşti -Ilfov au fost aleşi primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi primarul Secotrului 3, Robert Negoiţă.

Regiunea Nord -Est de Doina Fedorovici şi Gabriel Vlase.

În Regiunea Sud-Vest au fost aleşi ca vicepreşedinţi Lia Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu.

În Regiunea Muntenia au câştigat funcţia de vicepreşedinţi Adrian Ţuţuianu şi Roxana Mânzatu.

În Regiunea de Sud – Est a fost votat actualul preşedinte al PSD Vrancea, Marian Oprişan şi Mirela Furtună, în timp ce în Nord – Est au fost aleşi Carmen Dan .

Pentru partea Nord – Vest vor fi vicepreşedinţi Doina Pană şi Gabriel Zetea, iar în Vest Natalia Intotero şi Mihai Fifor, iar în Regiunea Transilvania – Centru sunt Roxana Mânzatu, Bogdan Trif.

Votul pentru alegerea noii conduceri a PSD s-a terminat.

Cei peste 4.000 de delegaţi prezenţi la Congresul extraordinar al PSD au votat candidaţii pentru funcţiile de preşedinte executiv, secretar general şi vicepreşedinţi.

Pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD şi-au depus candidatura premierul Viorica Dăncilă, fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu. Ulterior, în timpul desfăşurării lucrărilor Congresului, Andronescu şi Bănicioiu s-au retras din cursă.

Candidaturile au fost validate vineri, într-o reuniune a Comitetului Executiv Naţional al PSD, în ajunul căreia mai mulţi lideri ai PSD şi-au anunţat candidatura la o funcţie de conducere în partid.

Nicolae Bănicioiu a declarat că este un simulacru congresul PSD, că se votează de la ora 13.30 şi că probabil această organizare s-a decis după victoria de ieri în CExN a celor cărora nu li se aprobaseră candidaturile. Ecaterina Andronescu a anunţat că au decis să se retragă din competiţie.

”Am hotărât să plecăm, pentru că modul în care au fost gândite procedurile şi faptul că sunt pe poziţia 20 şi voturile deja s-au dat, ar fi absolut inutil. Am decis să ne retragem, viaţa merge înainte”, le-a declarat Andronescu jurnaliştilor.

Bănicioiu a spus că votul a început la ora 13.30 şi deja au apărut primele buletine votate, iar în sală mai sunt mai puţin de o treime din delegaţi.

”Acest congres a fost făcut în primul rând pentru a reechilibra balanţa de gen în PSD. Tocmai asta am vrut să fac, am vrut să cedez candidatura doamnei Andronescu. Şi Liviu Dragnea ar trebui să-i cedeze funcţia de preşedinte doamnei Dăncilă”, a mai spus Bănicioiu. lui dragnea

Ecaterina Andronescu a spus că s-a înscris pentru această candidatură deşi prin suport pe care preşedintele partidului i l-a dat Vioricăi Dăncilă era clar că şansele sale sunt minime, dar s-a înscris pentru ideea de competiţie.

”Probabil că decizia de a crea acest simulacru s-a luat după victoria de ieri din CEx. Acum, când s-a terminat congresul, cică ne anunţăm candidaturile pe scenă. E comic”, a completat Bănicioiu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS