Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Scandal PNL – PSD pe banii de pensii. Ședința de guvern, amânată

Scandal PNL – PSD pe banii de pensii. Ședința de guvern, amânată

scris de B.C.R
443 Afisari

Guvernul are probleme cu asigurarea surselor de finanțare privind noua lege a pensiilor, iar liderul PNL Nicolae Ciucă a venit joi la Palatul Victoria pentru o clarificare a impactului. „La cifrele anunțate aseară de 55,6 miliarde de lei, impactul este de aproximativ 3% din PIB, ceea ce este enorm de mult si trebuie sa identificăm sursele de finanțare.

Pe această sumă, majorarea pensiilor cu 40% este imposibilă”, a declarat joi Nicolae Ciucă.

  • „Este nevoie de o clarificare pentru că aseară au apărut informații în spatiul public de la doamna ministru Bucura că impactul ar fi de 55,6 miliarde de lei, iar din calculele de la Ministerul de Finanțe suma este diferită, motiv pentru care am solicitat să ne clarificăm care e suma reală pentru că este un impact mare pe care trebuie să ni-l asumăm cu date concrete și să avem sustenabilitate pentru această decizie.”, a declarat joi dimineață liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Acesta este în prezent la Guvern, în condițiile în care proiectul legii pensiilor se află în analiză pe agenda ședinței de astăzi, care trebuia să înceapă la ora 12:00.

Ministra Muncii şi Solidarităţii Sociale Simona Bucura-Oprescu a anunţat luni că noua iniţiativă legislativă a pensiilor va fi aprobată de către Executiv, pe data de 9 noiembrie şi va fi adoptată de către Legislativ până pe 20 noiembrie, potrivit News.ro.

Cu privire la impact, pentru aplicarea începând cu 1 septembrie este nevoie de o anvelopă bugetară de 13,84 miliarde lei, adică 55,36 miliarde lei pentru cele patru luni, din septembrie până în decembrie.

  • „Proiectul legii pensiilor este în transparenţă până pe data de 9 noiembrie. Ambiţia noastră este ca pe 9 noiembrie să fie adoptat în Guvern, după care să venim în faţa dumneavoastră, pentru ca împreună să avem un parcurs parlamentar accelerat, astfel încât până pe data de 20 noiembrie să finalizăm calendarul parlamentar pentru reforma sistemului public de pensii, o lege importantă pentru români.
  • Cu privire la impact, pentru aplicarea începând cu 1 septembrie este nevoie de o anvelopă bugetară de 13,84 miliarde lei, adică 55,36 miliarde lei pentru cele 4 luni, din septembrie până în decembrie.
  • Poate vor fi pensii care vor creşte cu 1%, poate vor fi pensii care vor creşte cu 80%, dar calculele noastre arată că vom avea o creştere medie a pensiilor de 40%”, a declarat luni ministrul Muncii, Bucura Oprescu.

Aceasta a mai spus că această lege a pensiilor va avea aplicare de la începutul lunii ianuarie a anului viitor şi atunci punctul de pensie va fi de 2.032 de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS