Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Scandalul ofițerului acoperit. Ce i-a rǎspuns Ponta lui Bǎsescu

Scandalul ofițerului acoperit. Ce i-a rǎspuns Ponta lui Bǎsescu

scris de Z.V.
7 afisari

Premierul Victor Ponta a reacționat ȋn dimineața de marți, 14 octombrie, la acuzațiile lui Bǎsescu privind eventuala sa poziție de ofițer acoperit, afirmȃnd cǎ acestea sunt „numai minciuni”.

Scandalul ofițerului acoperit. Ce i-a rǎspuns Ponta lui Bǎsescu (foto:24-ore.ro)

Scandalul ofițerului acoperit. Ce i-a rǎspuns Ponta lui Bǎsescu (foto:24-ore.ro)

”Vă spun cu toată deschiderea că azi o să mă rog şi pentru preşedintele Traian Băsescu, pentru că este extrem de tulburat şi frământat şi România nu trebuie să mai depindă de tulburările unei persoane. Eu cred că există instituţii ale statului care, dacă cineva a încălcat legea, îl va trage la răspundere”, a declarat Victor Ponta, aflat la Iași unde va participa la slujba de Sfânta Parascheva. Prim-ministrul a menționat că din 1995, când a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile şi şi-a servit ţara şi va face acest lucru în continuare, adǎugȃnd că Traian Băsescu se exprimă ”într-un mod total inacceptabil pentru un preşedinte”, folosind această funcţie şi instituţiile pentru a o susţine pe Elena Udrea la alegeri. Întrebat dacă este ceva adevărat din ceea ce a afirmat luni seară preşedintele Băsescu, premierul a afirmat simplu și rǎspicat cǎ „sunt numai minciuni”, potrivit mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ȋn seara de luni, 13 octombrie, că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă „o ilegalitate constituţională” şi „o incompatibilitate”, potrivit Constituţiei vechi. Băsescu a spus că la numirea Guvernului a întrebat telefonic dacă există ofiţeri acoperiţi în Executiv. „La numirea prin Parlament, eu nu verific, atunci când sunt instalări de guverne, pentru că mă obligă Constituţia să-i numesc şi n-am ce face. Dar atunci am întrebat telefonic. Mi s-a spus că nu este niciun ofiţer acoperit, am închis subiectul, îmi veneau de la Parlament, oricum trebuia să-i validez. Şi chiar mi-aduc aminte că am spus-o: Guvernul nu are niciun ofiţer acoperit. Nu mi-a dat prin cap că ar fi rezervişti acoperiţi”, a afirmat Băsescu, la Realitatea Tv. Şeful statului a explicat că „neliniştea” i-a fost stârnită în momentul în care senatorul Valer Marian a făcut o interpelare privind calitatea de ofiţer SIE a lui Victor Ponta. „Nu atât interpelarea, cât lipsa de răspuns şi pe urmă discuţiile din presă”, a mai spus Băsescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult