Scantei la PDL

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Deputatul democrat-liberal Sever Voinescu a propus, in sedinta Biroului permanent, liderilor PDL schimbarea denumirii si a siglei partidului, alaturi de alte cateva masuri de reforma si o clarificare doctrinara. Astfel, el a sustinut ca PDL ar putea deveni partidul Popular, iar sigla cu un trandafir ar trebui redesenata, trandafirul fiind un simbol al socialistilor.
 

Voinescu a fost purtator de cuvant al lui Traian Basescu in campania pentru prezidentiale si, alaturi de europarlamentarii Monica Macovei si Cristian Preda, a insistat in ultimul timp asupra necesitatii reformarii PDL. Toti cei trei pedelisti sunt apropiati ai sefului statului, astfel incat propunerile lor au fost identificate ca fiind si ale lui Traian Basescu.

Unul din greii PDL, secretarul general al PDL a admis ca este nevoie de o serie de schimbari, dar s-a declarat impotriva existentei mai multor curente de opinie in interiorul partidului. „Anumite modificari sunt absolut necesare. Si momentul in care va trebui sa luam aceasta decizie este congresul imediat, pentru ca suntem intr-o alta etapa. Nu poti amana aceste decizii”, a recunoscut Blaga, adaugand ca schimbarea siglei, doctrinei si denumirii formatiunii politice nu pot fi luate decat de conventia Nationala a PDL, forul suprem de conducere al democrat-liberalilor.

Europarlamentarii Monica Macovei si Cristian Preda s-au prezentat la sedinta conducerii PDL, asa cum au anuntat inca de saptamana trecuta, pentru a discuta despre reconstructia partidului, politica de resurse umane si transparenta finantarii partidului. Cristian Preda a tinut sa sublinieze ca proiectul nu vizeaza critici la adresa conducerii, ci un set de masuri pentru constructia acestuia.

UPDATE

„PDL este fericit ca ne are pe noi, care venim din afara partidului”, a sustinut Monica Macovei la finalul reuniunii liderilor democrat-liberali, unde au existat critici severe privind acceptul candidaturii lui Honorius Prigoana intr-un colegiu din sectorul 1. Macovei a precizat ca liderii PDL au decis constituirea unei Comisii de modificare a Statutului partidului. Ea a insistat ca nu doar PDL, ci toate partidele din Romania trebuie sa isi schime politica de resurse umane, prin introducerea de proceduri care sa asigure numirea de oameni competenti in functiile publice si nu „pe baza de telefoane”.

Cristian Preda a afirmat: admis ca PDL este un partid care „cuprinde un numar important de sensibilitati”, dar a insistat ca este nevoie de o clarificare doctrinara. „Credem ca in PDL trebuie sa vina mai multi oameni decat în momentul de fata, care sa-si spuna parerea si sa fie luati în seam?. In al doilea rand, exista in teritoriu solicitari care trebuie tratate in mod sistematic si trebuie gasita o formula de organizare. In al treilea rand, e nevoie de o clarificare doctrinara, pentru ca suntem cel mai mare partid din Romania, suntem un partid popular in Europa si trebuie sa gasim o formula care sa amenajeze impreuna toate sensibilitatile din acest partid.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult