Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Scrisoarea lui Băsescu pentru Ponta: Dosarul roşu cu “demisia” şi Constituţia

Scrisoarea lui Băsescu pentru Ponta: Dosarul roşu cu “demisia” şi Constituţia

scris de M.A.
4 afisari

O scrisoare într-un dosar roşu. Băsescu i-a reamintit lui Ponta, la Cotroceni, condiţiile în care îşi va da demisia. Modificarea Constituţiei, una dintre ele.

Basescu pentru Ponta - Dosarul rosu cu demisia si Constitutia

Băsescu pentru Ponta - Dosarul rosu cu demisia si Constitutia (captura Realitatea TV)

Preşedintele i-a dat lui Victor Ponta un dosar roşu, luni, la Cotroceni, după ce Ecaterina Andronescu a depus jurmământul. Premierul şi Traian Băsescu au purat apoi o scurtă discuţie.

Băsescu a primit un dosar roşu de la şefa de protocol de la Cotroceni. Preşedintele a fluturat dosarul de câteva ori, iar apoi i l-a înmânat premierului. Băsescu şi Ponta au avut apoi şi un schimb de replici de aproximativ 30 de secunde.

Potrivit surselor citat de televiziunile de ştiri, în dosarul roşu s-ar fi aflat scrisoarea cu condiţiile ce ar trebuie îndeplinite, pentru ca Traian Băsescu să îşi dea demisia. Condiţii cuprinse şi în scrsoarea ruptă de Victor Ponta, în aprilie.

43 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-07-2012 - 20:18

AIDE-MEMOIRES:—-,, VOI demisiona in urmatoarele 5 minute, in cazul in care PARLAMENTUL va vota …suspendarea” —- CITAT aproximativ din TRAIAN BASESCU …

digital 02-07-2012 - 20:21

ăstuia ar trebui deratizat neamu cu cinci generații în urmă și sterilizat cu cinci în viitor!

gogu 02-07-2012 - 20:59

Bai specimenelor fara creier! Ce pacat ca asa cum sunteti voi sunt multi in tara asta, pacat!. E pacat ca este locuita de specimene ca voi. Sunteti atat de tembeli ca atunci cand veti fi lipsiti de drepturi si de resursele necesare speciei in evolutie nici nu veti realiza asta. Pacat si de mine ca-mi duc viata printre specimene degradate de tipul vostru. TEMBELILOR!

urbos 02-07-2012 - 21:02

Starpitura basista, da-ti foc cu famile cu tot. La spanzuratoare si in foc cu voi, lepadaturilor.

digital 02-07-2012 - 21:35

hahaha!
apăru și kktu de gogu!
marș mă în grota mătii!

digital 02-07-2012 - 21:39

mai lipsește boul de tomi!

Zenovia-Zamfira 02-07-2012 - 20:58

Buna ziua castratilor, ca sa va spui barbati numai dupa pantaloni …
Se face in curand locul liber si de Presedinta si de Prim Ministra.

digital 02-07-2012 - 21:38

zenovița iar ți s-a făcut de cordeală?!

urbos 02-07-2012 - 20:59

Kioru sa puna conditii lu ma-sa in groapa.

Zenovia-Zamfira 02-07-2012 - 21:48

Te legi tu de o mama, de o mama, ma? Ei plezni-ti-ar prostata sa-ti pleznesca!
Care e vina mamei daca a nescut un barebatel, ca legea nu da viei inca la starpirea barbatilor, dar vine si asta.

digital 02-07-2012 - 21:51

tu ești,mamă?!
nu știam,de ce n-ai zis așa?!
credeam că ești o centuristă clonțoasă!
promit să nu mă iau de mame!
fă-mi și mie o copie cu zertificatul de…mamă!!!!
hahaha!

Zenovia-Zamfira 02-07-2012 - 21:59

Asa, asa, hamaie acolo, dar Stiinta, care nu intaplator e de gen de vorbire femeiesc, a facut progrese uriase. Asa ca ne cacam pe sperma voastra de berbatei inutli.
Parazitilor!

digital 02-07-2012 - 22:52

vezi cum vorbești,”mămico”!!!

Zenovia-Zamfira 02-07-2012 - 21:53

Proaste sunt grcoaicele, dar tot le vine mintea paa la urma. Cat costa un ficat, un plaman si un rinichi? Si cati paduchi de barbati sunt in tara? Pai astea se scalda in banet maica, da nu-l vede cand trece pe langa ele pe strada.

tomi 02-07-2012 - 23:09

Cind vorbești de păduchi de bărbați sau de bărbați de păduchi îmi permit sa înțeleg că vorbești de trupa de pitici veseli,așa numiții(numi-ar dreacu) de tataia urbos,digital cucurigu și ciu ciu nebunu,că alți păduchi nu văd prin jur.
tomi

digital 03-07-2012 - 19:25

cată-te bine pe sub khămeșe!
bineînțeles,dacă ai!
idiotten!

Ciu Huhu 03-07-2012 - 10:29

Ia-ti tiganul DD si tigania PP DD si duceti-va dracului in Iad, forever!

Tache 03-07-2012 - 07:22

Prof. univ. dr. Ioan Sabău-Pop:
Prin complicităţi şi trădări, am ajuns să dăm judeţe întregi urmaşilor grofilor!
Acasă » Interviu

Sursa foto: http://www.zi-de-zi.ro/ Cristina Gânj
Spuneaţi că la această oră noi suntem în situaţia în care din teritoriul României se revendică de către urmaşii grofilor 230.000 de hectare din judeţele Mureş şi Harghita?

După datele pe care le am de la prefecturi, sunt în jur de 200.000-230.000 ha de pădure care se revendică din judeţele Mureş şi Harghita. Asta fără să cuprindem Haţegul, Sălajul, Munţii Apuseni, Bihorul, unde sunt revendicate de asemenea zeci de mii de hectare.

Cât valorează toată această poveste?

Dacă luăm în calcul şi restituirile averilor bisericeşti, în jur de 60 de miliarde de euro… După anul 1990, în materia proprietăţii, s-au dat o serie de legi referitoare la restituire, la refacerea proprietăţilor de dinainte de 1990, în baza unor măsuri abuzive ale diferitelor entităţi ale statului român de atunci. În principiu, măsura trebuia să fie luată, dar ea trebuia corelată cu realitatea, trebuia să aibă la bază nişte documentări, nişte fundamente ale unor cercetări privind proprietăţile, pentru că noi riscăm să ne întoarcem la anul 1700 cu proprietăţile din Transilvania.

Practic, epoca feudală din Transilvania revine acum pur şi simplu în anul 2012, prin lipsa de reacţie a statului român…

Prin legislaţia statului român, prin reacţiile de autoritate ale prefecturilor, ale consiliilor judetene… Spre exemplu, am fost recent la Sf. Gheorghe şi am aflat că s-au dat circa 20.000 de hectare de păduri fie de către Prefectură, fie de către instanţele de judecată, prin inconştienţa unor judecători, a unor oameni cu drept de decizie în această ţară.

Ce s-ar putea face în acest sens, pentru că situaţia este deosebit de gravă aşa cum o prezentaţi dumneavoastră?

Problema este cu adevărat foarte gravă şi ceea ce s-ar putea întreprinde ar fi o măsură legislativă care să împiedice producerea acestor fapte, a acestui fenomen, a procedurilor de revendicare şi de refacere a fostelor proprietăţi istorice, proceduri cărora statul român nu le poate face faţă.

Mai exact… ?

Mai exact, autorităţile statului român fie nu realizează, fie sunt inconştiente, fie sunt parte la aceste complicităţi, fie miza o constituie sume foarte mari de bani. Prefectul judeţului Mureş a fost căutat să fie mituit. Conducători din ocoalele silvice, inclusiv de la noi, au trecut de partea cealaltă, cu documente cu tot, unele falsificate, beneficiind de tot felul de avantaje, iar statul român nu are nicio reacţie. De exemplu, există o societate de avocatură din Cluj angajată de Regia Naţională a Pădurilor ca să o apere, iar această societate a trecut de partea cealaltă, pentru procente din suprafaţa pădurilor care se retrocedează. Sunt retrocedări la comandă, se retrocedează parcele întregi…

Din câte cunosc, după Marea Unire, grofii din Transilvania au primit despăgubiri pentru teritoriile încorporate României…

Am în faţă documente, cum este şi acest Tablou al Moşiilor din 1934, care sunt documente foarte clare, sunt listele trecute şi sumele imense primite…

Adică le-am dat o dată banii şi le mai returnăm şi proprietăţile?

Noi le-am dat banii! Sunt cercetători care afirmă că România a dat în jur de 100 tone de aur despăgubiri pentru asta. Sunt două lucruri de precizat. Că România a vrut să tranşeze această problemă datorită entuziasmului general creat, că a devenit o ţară atât de mare şi că România, în acea perioadă, era foarte bogată, avea rezerve extraordinare. Esenţial este acordul de la Paris din 28 aprilie 1930, care creează Fondul Agrar, România dând acolo banii pentru despăgubiri. România, în acel moment, nu mai era datoare, era dator acel fond agrar care era considerat fond de garanţie, atât pentru noi, în calitate de stat care am preluat aceste proprietăţi, cât şi pentru ei, creditorii acestei sume, în calitate de persoane care au fost expropriate.

Dumneavoastră sunteţi avocat din partea cui?

Am apărat de exemplu prefectura judeţului Mureş, am apărat comisii locale, comunale şi persoane care au avut asemenea proprietăţi, bineînţeles mai mici, cei care au fost beneficiarii unui hectar sau două de pădure ca urmare a reformei agrare. Din punctul de vedere al evidenţelor, cartea funciară este un document foarte important, riguros şi serios, dar ea a dispărut, şi atunci inginerii şi topografii fie au refuzat să lucreze cu statul român – vorbim de anii ’20 -, fie au plecat şi ei cu grofii, ducându-se unde erau plătiţi. S-a lăsat problema aceasta în aer…

În 1940, când a fost ocupată Transilvania, a venit Horthy cu două ordonanţe guvernamentale care au anulat reforma agrară şi a reînscris proprietăţile pe numele foştilor proprietari. Această reînscriere se descoperă abia acum, şi statul român nu are reacţie nici în 1944, în octombrie, când se eliberează teritoriul Transilvaniei, nu are reacţie nici Regele atunci când ia măsuri de redresare a problemelor din Transilvania, nu are nici guvernul muncitoresc al lui Dej, nici al lui Ceauşescu, aşa cum nu au nici cei de astazi. Noi, astăzi, suntem în faţa efectelor ordonanţelor guvernului horthyst, care era de orientare fascistă, şi îl avea de exemplu pe Banffy ministru. Banffy de la Sălaj, cel care a venit în septembrie 1940 cu armata ungară şi care a omorât la Trăsnea 263 de pesoane, revendică proprietăţile respective prin urmaşii lui.

Eu am adus documentelele. Guvernul României trebuie să meargă la Paris să recupereze acele 163 de volume de documente care păstrează toate arbitrajele pe care le-a avut România şi sumele pe care le-a plătit, apoi de la Fondul Agrar, să recupereze toate documentele care există…

Cineva trebuie să plătească pentru trădare şi complicitate…

Toate guvernele din România au trădat şi au furat. Ar trebui să mai facă ceva şi pentru ţara asta, pentru ce a mai rămas din ea, pentru că trebuie să vă precizez căteva lucruri: în lipsa cărţilor funciare, ei vin, aduc cărţi funciare de la Viena, din Ungaria, în limba germană, maghiară, le duc la tribunal – de exemplu, e un proces acum, în 9 iulie, la Brăila, la care merg pentru 29.000 ha, unde documentele din dosar sunt cărţi funciare în limba maghiară -, iar eu trebuie să contradovedesc. În arhivele statului român, ale fondului Ministerului Finanţelor, la fondul Cluj, se găsesc foarte multe documente, inclusiv procese-verbale, liste, adrese, care sunt ignorate de autorităţile române. Există dirijări din exterior, complicităţi mari, trădări…

Tache 03-07-2012 - 07:24

Nu ne vindem ţara, o dăm gratis…!

Eu îmi asum cele spuse… Este esenţial că în 1921 s-a făcut reforma agrară, este esenţial că marile proprietăţi au fost preluate de statul român ca urmare a optanţilor unguri şi a reformei agrare, că noi nu am evidenţiat în forme scriptice, în cărţi funciare evidenţele. Eu vin şi mă apăr cu ce este scris în cartea funciară, unde amărâţii nu şi-au înscris proprietăţile. S-au bucurat atunci, le-au exploatat câţiva ani, până în 1947, când au venit Amenajamentele Silvice, care au descurajat acest lucru, deoarece pădurea a fost luată de stat. Statul român trebuie să dea legi care să îndrepte aceste lucruri, eu am doar nişte idei, eu nu fac parte din nicio structură de autoritate, eu sunt doar avocat şi cercetător, şi rămân uluit că noi trebuie să mai căutăm încă o dată un Horea care să se răzvrătească împotriva a ceea ce face statul român. Acest lucru este foarte grav!

Liviu 03-07-2012 - 11:08

Si un Avram Iancu ! Insa am fost de curand in zona … Motiii lui Avram Iancu sunt terminati ! Nu stiu daca acum mai poate strange macar 10 „bucati” de acolo de pe valea lui iar din cei 10 nu stiu daca unul sau doi ajung pana la Aries din cauza carciumilor de pe drum !!!

Rascoala lui Horea si modul in care imperiul austro-ungar a „rezolvat” atunci problema ar trebui sa fie o lectie care sa se predea copiilor la scoala CEL PUTIN O DATA PE LUNA !!! Iar abrutizatilor din ziua de astazi ar trebui sa li se proiecteze SAPTAMANAL, IN ACEEASI ZI (SAMBATA !!!), PE TOATE POSTURILE DE TELEVIZIUNE (CARE AR TREBUI CA OBLIGATE PRIN LEGE SA DIFUZEZE ACEST FILM LA ACEEASI ORA 19:00 !!) filmul HOREA, sau (ZILNIC !!!) macar cele 10 minute de la finalul acestui film (n pofida celor ce le spune Horea ca numele lui sa nu fie spus prea des sa nu se demonetizeze, asa cum s-au demonetizat profesia de profesor si titlul de doctor !).

Tache 03-07-2012 - 12:34

Demoralizatorul si defaimatorul de serviciu in actiune.

Tache 03-07-2012 - 07:42

Tovarasi ! Este Mult mai Ieftin sa punem mana pe TOPOR !!! Sa le dam una in cap !! Este normal, Iisus Hristos ne cere !!!!!!!

jan dinu 03-07-2012 - 08:04

Parca – EL – ti-a zis >> intoarce shi celalalt obraz <<
Intreaba popii ortodocsi ,daca NU crezi !!!
JD-USA

Tache 03-07-2012 - 08:09

Citeste jandinea Biblia !!!

jan dinu 03-07-2012 - 08:01

N’am vrut pamint nici de mormint …
L-am luat in gind ca praf in vint …
A fost cindva shi tzara mea …
Eram invins …EA liber nu ma vrea !!…
JD-USA

Tache 03-07-2012 - 08:11

HaHaHa ! O TARA NU SE POATE CUCERI FARA RAZBOI, NICI MACAR IN ANUL 2012 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

jan dinu 03-07-2012 - 08:34

NU mai sunteti cuceriti …,doar belitzi …-:))))))))
JD-USA

Tache 03-07-2012 - 08:41

Ne vom reveni, pentru ca Romania este in Lume si traieste sub Timpuri !!!

Tache 03-07-2012 - 08:14

VA FI PURIM, IMPOTRIVA VOASTRA, in fiecare zi a anului !!!!!!!!!

jan dinu 03-07-2012 - 08:30

La FEST-ul de purim …
Vin goyi shi se’nchin …
Noi suntem stapanii vostri…
Ne pupati in cur ca prosti !!!…-:))))
JD-USA

Tache 03-07-2012 - 08:44

ENYA, pe numele Ei adevarat Irina Petrescu, fata familiei de legionari Petrescu, ascunsa de Biserica Catolica de furia AntiHristului Evreiesc, este spirit Romanesc :

http://www.youtube.com/watch?feature=fvwrel&v=_ShC5PQRNAw&NR=1

jan dinu 03-07-2012 - 08:49

Vorbesti serios ,ori joci la cacialma ..??!
Ai veva dovezi ???
JD-USA

Tache 03-07-2012 - 08:49

Enigma este Mihai Cretu, colegul meu de clasa :

http://www.youtube.com/watch?v=Rk_sAHh9s08

Mama lui era austriaca.

jan dinu 03-07-2012 - 09:02

Super !
JD-USA

jan dinu 03-07-2012 - 09:08

Tache ,sper ca nu mergi la confuzii :
– Irina Petrescu – actrita in Romania comuista …
– Patrascu ( cu grad mai mare in legiune )…
– Elena Petrescu Ceausescu…
Prima data am ascultat ENYA la o irlandeza in casa( nascuta’n Belfast )
casatorita cu un roman aici in Portland shi se mindrea cuEA .
Era in 1995….
JD-USA

Tache 03-07-2012 - 09:14

Petrescu sau Patrascu ? Nu pot spune, pentru ca este din auzite. Pentru mine important a fost confirmarea ca acesta este Spiritul Romanesc……

jan dinu 03-07-2012 - 09:23

Trec la investigatii…
JD-USA

Tache 03-07-2012 - 09:32

Acest cantec este biografie si proclamatie:

http://www.youtube.com/watch?v=o3Ki9rBuVXQ&feature=related

Tache 03-07-2012 - 09:40

M-ai incurcat din drum. Sa nu uitam cei doi tobosari romani, esentiali, de la Dead can Dance :

http://www.youtube.com/watch?v=Do5vj3D-OD4

Tache 03-07-2012 - 10:40

Romania actuala nu poate fi iubita. Este o pocitanie greu de suportat, pentru toti romanii. Romania nu mai este romaneasca. Dar trebuie sa iubim Romania Eterna, trebuie sa iubim Spiritul ei, care este dat de mii de ani de istorie, de trairi si de impliniri. Romania nu piere. Poporul roman Nu va pieri !!!

O romanca a nascut cel de-al 18 copil :

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/howaboutthat/2470175/Romanian-woman-44-gives-birth-to-18th-child-in-Canada.html

Liviu 03-07-2012 - 10:53

Mda … Unora le da cu caru’ si altora deloc ! Insa copii aceia nu mai sunt romani … Sunt si vor fi canadieni ! Vor veni (poate) din cand in cand in vizita pe la rude si dupa ce vor intelege cu adevarat ce se intampla aici nu vor mai veni deloc !!!

Tache 03-07-2012 - 12:07

Dumnezeu le da tuturor cu carul, unii prefera sa arunce la gunoi. Copii aceia sunt romani, a-ti cunoaste si pretui, eventual, originile, este general valabil. Ei au veri, au bunici, au istorie in Romania. In plus, fiecare rasa este diferita. Si dupa 300 de ani irlandezii isi sarbatoresc originile, inverzind raurile. Oamenii sunt precum cainii si pisicile, de rase diferite si cu apucaturi diferite. Rasa, ‘sangele’, este totul.
Romanii nu pot fi atat de diferiti, cei din Romania fata de cei din alte parti. Ceea ce se intampla in Romania este o tragedie, provocada de strainii care au atacat-o, prin mijloace parsive, pentru a stapani teritoriul si a-i disloca, a-i alunga de la casele lor, pe romani.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult