Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Scrisoarea lui Ponta către Băsescu

Scrisoarea lui Ponta către Băsescu

scris de A.P.
1 afisari

Prim-ministrul Victor Ponta i-a transmis, miercuri, o scrisoare președintelui Traian Băsescu prin care îi aduce la cunoștință acestuia că, date fiind declarațiile sale de marți seară, nu mai poate considera valabil Pactul de coabitare instituțională semnat în decembrie 2012.

„Am luat act de declarațiile dumneavoastră, din data de 5 august, conform cărora Pactul de colaborare instituțională a reprezentat ‘o păcăleală’. (…) Ținând cont de declarațiile amintite anterior, devine evident că Pactul de colaborare instituțională nu mai produce efectele politice și instituționale pentru care a fost întocmit. În urma afirmațiilor pe care le-ați făcut public în ziua de marți, devine clar pentru toți românii, dar și pentru partenerii noștri, că ați semnat acest document cu rea-credință, fără a vă asuma în realitate principiile sale. Prin urmare, vă aduc la cunoștință pe această cale faptul că, în actualele condiții, nu mai pot considera valabil Pactul de coabitare instituțională semnat în decembrie 2012„, se arată în documentul citat, remis Agerpres.

Premierul reamintește totodată că a semnat Pactul de coabitare „din dorința de a evita o nouă criză politică și pentru a da un semnal că în România instituțiile pot funcționa normal, indiferent de persoanele care le conduc”.

„Eu rămân în continuare convins că, în orice situație politică și dincolo de orice dispută personală, președintele și prim-ministrul trebuie să colaboreze pentru binele public. Din păcate, dumneavoastră ați arătat în mod repetat că nu sunteți interesat de acest lucru”, mai arată Victor Ponta, adăugând că, la acel moment, Traian Băsescu a fost cel care a prezentat documentul instituțiilor europene „ca o dovadă că suntem capabili să asumăm regulile democratice și să veghem la buna funcționare a instituțiilor”.

„Vă readuc aminte că, în acea perioadă, tocmai dumneavoastră ați fost cel care ați prezentat documentul, în public, liderilor europeni, printre care președintelui de atunci al Comisiei Europene și președintelui Parlamentului European, dar și ambasadorilor acreditați la București. Acest document a fost adus la cunoștință partenerilor României, ca o dovadă că suntem capabili să asumăm regulile democratice și să veghem la buna funcționare a instituțiilor”, mai precizează premierul.

Președintele Traian Băsescu a declarat marți că premierul Victor Ponta este un politician mai slab decât el, adăugând că acest lucru s-a văzut la momentul semnării pactului de coabitare.

‘Eu eram cu spatele la zid după alegeri, cu majoritate de 70% care putea să nu discute cu mine. Slavă Domnului, pe lipsa de experiență a lui Ponta am reușit să semnez cu el acel celebru pact de coabitare. Da, a fost un politician mai slab decât mine. Am fost negociator mai bun decât el și l-ați văzut cum e în fața mea… Și l-aș ruga să nu mai insiste să dau toate întâlnirile pentru că va ieși mai prost’, a spus Băsescu, marți, la o emisiune la postul B1 TV.

Reactia lui Băsescu

Preşedinte Traian Băsescu îi „recomandă” premierului Victor Ponta „să se mai gândească dacă, într-adevăr, doreşte denunţarea Acordului de colaborare instituţională între preşedintele României şi prim-ministrul României”, se arată într-o declaraţie a purtătorului de cuvânt al şefului statului.

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, a transmis miercuri seară o declaraţie referitoare la scrisoarea premierului Victor Ponta, trimisă miercuri preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căreia nu mai poate considera valabil Acordul de colaborare instituţională între preşedintele României şi prim-ministrul României.

Vezi aici continutul integral al scrisorii pe care Ponta i-a trimis-o lui Băsescu

30 comentarii

urbos 07-08-2014 - 00:31

Ponto, da-te dreacu de jigodie vanduta.

salut 07-08-2014 - 04:29

„Eu eram cu spatele la zid după alegeri, cu majoritate de 70% care putea să nu discute cu mine. Slavă Domnului, pe lipsa de experiență a lui Ponta am reușit să semnez cu el acel celebru pact de coabitare. Da, a fost un politician mai slab decât mine. Am fost negociator mai bun decât el și l-ați văzut cum e în fața mea… ” (Jegarica, cica presedinte)

Din categoria „Jur ca nu l-am lovit pe copil cu pumnul” (tot Jegarica)
========================

Ce mandra trebuie sa fie haita de sectanti retardati basisti! Hehehe, „Cum l-a facut la buzunar Jegarica pe Ponta!” . „Ce ciordeala i-a mai tras si fraieru’ nu s-a prins!”

UnUL 07-08-2014 - 07:35

Salaud, concluzia poate fi doar una, și era evidentă de mult: dl Băsescu e un tip inteligent și un politician de clasă, Mitomanul național e cam tâmpițel și un politician de doi bani.

Antibasistul 07-08-2014 - 07:43

Da Basexu e extrem de inteligent e nemuritor, NU VA MURI NICIODATA, BESTIA!!!!!!!!!!!

UnUL 07-08-2014 - 07:45

Ba de murit va muri și el cândva, ca toată lumea; dar nu e nicio grabă.

Ionel 07-08-2014 - 07:50

Incearca cu un tarus si apa sfiintita. Daca nu merge incearca si cu usturoi.

UnUL 07-08-2014 - 08:32

Regret, am oroare de usturoi, deși se pare că e foarte sănătos.
Iar apa sfințită de păcătoșii noștri preoți ortodocși e apă de ploaie.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2014 - 16:49

Nu te potzi abtzine sa nu arunci cu laturi in
ORTODOXIE !
F .U .T’h .UTZI GRIJANIA si ANAFURA
MATI de …papistas !

jan dinu 07-08-2014 - 17:21

NU ,NU NUUUUUU …e doar apa de la chiuveta
vinduta de popi pe retzeta !!
JD-USA

jan dinu 07-08-2014 - 17:25

Basescu – nemuritor
Pentru tzara shi popor
EL este un sef de stat
Cel mai bine implicat !!

Traiasca Traian Basescu !!
JD-USA

mircea 07-08-2014 - 08:18

Jegarica este un marlan si mitocan cu educatie de port,taverna si lucarna ca acasa ce educatie putea primi de la un dulgher cu 4 clase neterminate si o croitoreasa,apoi luat si cultivat de securitate,in spiritul de smenar ieftin gen Giovani Becali,Marean Vanghelie….Videanu,Berceanu

Virgiliu Soare 07-08-2014 - 07:38

Raspunsul domnului V. V. Ponta la gluma publicistica a domnului Traian D. Basescu dovedeste lipsa de peocupari serioase ale actualului premier. Nivelul dumnealui de intelegere rolului pe care trebuia sa-l aiba in statul roman nu se ridica peste cel pe care-l joaca de peste 2 ani de ocupare – credem abuziva (din incompetenta) a inaltei functii. Domnul V. V. Ponta a interpretat afirmatia domnului Basescu ca pe un afront ars fiind in orgoliul exacerbat cum ca nu stie sa negocieze. Asta dupa ce a dovedit acest lucru cu varf si indesat. Sa dam ca exemplu pacaleala pe care a primit-o frivolul peronaj in Kazastan cand a taiat datoriile de peste 360 milioane de euro ale companiei cre cumparase actiunile lui Patriciu si nu se achitase de obligatii. Acesti bani ii plateste acum Romania. Ar trbui sa-i imputam ipochimenului. Si o vom face. Chiar daca domnul Viorel si-a pierdut pentru moment capul, in virtutea insusirii ecourilor de fudulie prosteasca ale functiei unde inregistreaza numai esecuri. Ceea ce a facut recent prin anularea unilaterala a actului de coabitare va avea repercursiuni pe plan international si european unde domnul V. Viorel Ponta nu mai are de mult credibilitate. Si unde vom plati tot noi, dat fiind faptul ca Micul Ginere et compania continua sa fie flecari si iresponsabili. Nadajduim ca nu pentru mult timp. Votul din toamna ne apartine. Prin urmare, la revedere, domnule Ponta, ca ne-ati facut multe pocinoguri. Intoarceti-va la maserie si sa nu mai auzim de dumneavoastra!

ancuta 07-08-2014 - 12:07

” PeSe:sa sti nenorocitule ca cand leam promis la tuturor romanilor ca ii scap de mutra ta si de familia ta de nenorocitiii in 2014 o s-a m-a tin de cuvint casa nu zica romaniiii ca eu nus om de cuvant boule si amaratule si carciumarule ce esti ca de te mai iei de tata socru ti-fut dumnezeiiii mati de bandit care neai nenorocit si nu te m-ai saturi de putere si de trai bun de dorobantii.
Ca daca poporul nu majuta o s-a majute dumnezeu lu tata socru ca fuututi dumnezei mati de bvandit neam saturat de tine si o sa te bag la puscarie asa cum il bagi tu nebunu-le pe DOMNU DAN ca mare bandit iesti fireai al dracu de nenorocitule si amaratu-le!!”

pathfinder 07-08-2014 - 12:14

Thanks!
Am ras cu lacrimi!

Pe de alta parte…
Eu unul nu vad nici o contradictie.
Iese Adelu (temporar) si intra domnu’ Dan.
Pana una-alta…

Mircea 07-08-2014 - 12:45

path
Ce halebarda e de serviciu astazi ca sper sa nu dispara scrisoarea asta pina imi anunt colegii ?

pathfinder 07-08-2014 - 12:52

Nu se stie.
Om vedea cand apar aia binecrescuti…

ancuta 07-08-2014 - 11:47

„Dle Presedinte,
subsemnatu doctor Ponta viorel vector, va scriu ca tre sa renunt la pactu cu care mai sedus banditule si nenorocitule ca cand mai pus s-a semnez eu nu ieream atent si adormitu ala de Crin nu ma zesizat, ca ……. ….., .
Asta am avut de spus.
si s-a stiti dle Presedinte ca eu voi suge poo9la dvs cat v-a fi sculkata si cand nu.
hemoroVIOREL,
cel care v-a fiii Presedinte ca sa stii nenorocitule si amaratule si nenorodcit ce iesti cu familia si sa nu te i-ei de socru-l meu cati bag mana in gati tai de bandit”

pathfinder 07-08-2014 - 11:53

🙂

ancuta 07-08-2014 - 11:57

tky

Mircea 07-08-2014 - 12:35

🙂 🙂

UnUL 07-08-2014 - 19:51

🙂 🙂

Pribeagul 07-08-2014 - 19:45

Pactul, calcindu-ne demnitatea in picioare, i-a permis nenorocitului asta de Basescu sa ramina la conducerea tarii. De ce l-o fi denuntat Ponta acum, in al 7-lea ceas? Sa fie o actiune de a mai prosti o data prostii, sau este ceva mai profund? Oricum, Basescu cel Nenorocit pare a fi f sucarit. Ca-i asa o dovedeste faptul ca, cu toate riscurile, minte din nou intreaga tara, afirmind ca n-a sustinut ca, profitind de lipsa lui de experienta, l-a pacalit pe Ponta.

Locul lui Jegarica (ce caracterizare potrivita!), rusinea natiunii, este la bulau. Cu cit mai repede cu atit mai bine!

UnUL 07-08-2014 - 19:50

Pactul, călcându-ți prostia în picioare, a permis ca – după tentativa de lovitură de stat – să ne recăpătăm o (minimă) credibilitate în ochii Europei.

Pribeagul 07-08-2014 - 21:31

Ma, nu vreau sa te calific! Nenorocitul de Basescu, dupa propriile-i afirmatii, prin acest pact l-a pacalit pe Ponta cel Prost, salvindu-si existenta mizerabila de la Cotroceni. Ce credibilitate visezi?! Poate una asa de forma, la care hai sa zicem ca-i credibilitate!

Cu 7.4 mil de voturi pentru demitere, cu o majoritate in Parlament de aproape 70% (intr-o postarea anterioara am gresit procentul), locul lui Basescu era pe drumul… Gherlei, nu la Cotroceni!

Cu toate avantajele, cei doi cacaciosi din fruntea USL n-au stapinit situatia, au lasat-o sa le scape de sub control, cauzind tarii prejudicii incalculabile pe toate planurile, in primul rind in planul demnitatii nationale. Societatea noastra pare a fi una din Zona Crepusculara.

UnUL 07-08-2014 - 22:10

1. Afirmația respectivă ăi aparținea unui ziarist, nu președintelui – așa cum bine a subliniat acesta din urmă azi.
2. N-au existat niciodată 7,4 milioane de voturi, deși unii nătângi reiau și acum tâmpește această cifră.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2014 - 22:15

INTRADEVAR , este ACESTA din URMA !
A confirmat de 2 ori afirmatia emisa de
PORKUL MARIAN !
Andronic a incercat sa salveze aparentele, qiorru era in delir , in coma alcoolica !

Pribeagul 07-08-2014 - 22:49

Mincinosi si manipu_latori recunoscuti la nivel intrenational gen Basescu, Macovei, Preda… au raspindit un zvon care a prins la unii debili mintali cum ca peste 2 mil de voturi ar fi fost fraudate, ceea ce evident n-are cum sa fie, este doar o excretie secretata de minti bolnave.

Sa zicem exagerind ca au fost fraudate 100 mii de voturi. Fondul ramine acelasi, adica:

Fapt de necontestat: poporul a actionat cu forta si determinare pentru inlaturarea si pedepsirea presedintelui ticalos. Confimarea a fost facuta si la ale alegerile parlamentare din 2012, cind armada lui Basescu a fost facuta zdrente. Acum zdrentele au devenit doar… niste scame.

UnUL 07-08-2014 - 23:06

Pribeagule, sunt convins ca au fost bine peste 2 milioane căci Dragnea, ca un adevărat vrăjitor ce e, a sculat morții din morminte, a făcut să voteze în satul sau orașul lor natal, oameni aflați la sute sau chiar mii de kilometri de România, etc.
Și apropo de „armada făcută zdrențe” : îți amintesc că pentru USL au votat vreo 4,5 milioane – adică electoratul captiv al PSD și mai puțin al PNL, format în imensa lui majoritate din oameni cu maximum 8 clase primare, asistați social, șantajabili dau cumpărabili cu o pungă cu alimente sau 50 de lei.(adică cu vreo 3 milioane mai puțini decât atât de clamatele 7,4 milioane). Problema a fost marea masă de „scârbiți” care nu au mers la vot.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-08-2014 - 22:05

Lovitura a fost in moalele capatzanelor pedeleprozeriei !
Atunci ai scapat impreuna cu alte jigodii !
Data viitoare ?!? Nu merge … ulceaua .la apa la nesfarsit !
Si in gura de sarpe , propagandistule!

UnUL 07-08-2014 - 22:11

Ai vrut să spui ceva, tâmpițel?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult