Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Scrisoarea unui tânăr liberal către preşedintele Iohannis

Scrisoarea unui tânăr liberal către preşedintele Iohannis

scris de Doru Dragomir
73 afisari

PNL aproape că nu mai e. E fum, e spaţiu, e dezastru. Încă există ca structură, dar moare spiritul, moare istoria şi într-un final va muri şi identitatea. Nu vreau să ajungem ca Partidul Ţărănist, nu vreau să se vorbească despre cele mai frumoase şi mai însemnate partide la trecut. Nu vreau ca ceea ce nu au reuşit comuniştii, să facă acum nişte banali care nu pot să convingă !

Domnule Klaus Werner Iohannis, Preşedinte al României,

Silviu Feroiu

Silviu Feroiu

Numele meu este Silviu Feroiu şi această scrisoare o adresez ca unui prieten: domnia voastră.

Dragă prietene, îţi scriu pentru că nu mai ştiu ce altceva a mai rămas de făcut.

Am crescut în organizaţia de tineret şi am pus suflet, timp, banii mei munciti 8, 9, 10 ore pe zi într-o multinaţională. Nu am naşi, unchi, fini, protectori. Îmi este greu în partidul pe care îl iubesc, singurul în care am fost vreodată.

În fiecare zi văd tineri care sunt din ce în ce mai dezamăgiţi şi mai supăraţi şi îmi amintesc, aproape cu nostalgie, campania în care am luptat zi şi noapte pentru un ideal : primul Preşedinte liberal al României. Şi am reuşit!

PNL aproape că nu mai e. E fum, e spaţiu, e dezastru. Încă există ca structură, dar moare spiritul, moare istoria şi într-un final va muri şi identitatea. Nu vreau să ajungem ca Partidul Ţărănist, nu vreau să se vorbească despre cele mai frumoase şi mai însemnate partide la trecut. Nu vreau ca ceea ce nu au reuşit comuniştii, să facă acum nişte banali care nu pot să convingă.

Dar să revin la 2014. Îmi amintesc cum cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale, când tinerii erau pe străzi şi îi convingeau pe ceilalţi pentru că ei înşişi credeau, unii seniori ai partidului spuneau: „pentru mine campania s-a încheiat acum 3 luni, la desemnare”. Am auzit cu urechile mele măgăria de mai sus, dar nu m-am oprit, nu m-a demotivat. Nimeni dintre cei cu „experienţă” nu credea în tine prieten drag. Doar noi, ăştia tineri, naivi şi idealişti. Doar noi simţeam valul care urma să spună stop nesimţirii.
Pe noi nu ne-au interesat nici sondajele, nici flerul „experimentaţilor” noştri seniori, nici jocurile politice meschine. Noi credeam în tine, te-am văzut altfel, te-am acceptat cu simpatie şi te-am privit cu încredere.

Noi te-am făcut preşedinte, noi cei care am convins, noi cei care te-am crezut, noi cei care nu avem contracte cu statul şi nici părinţi milionari, noi cei care am refuzat ca tu să pierzi alegerile doar pentru că nu ai vrut să fii şi tu „mârlan”.

La Colectiv, am fost printre primii oameni care au calcat în piaţa Victoriei. Nu am ţinut cont de ordinul de la partid care ne-a cerut să nu ne amestecăm pentru că este „riscant”. Ştii, noi ăştia tineri, înainte de a fi membrii de partid, suntem oameni şi mai gândim şi cu capul nostru. Ne revoltăm când vrem şi protestăm când vrem, că de aia am venit la liberali, nu că să primesc indicaţii prin sms.

Cred în viitorul generaţiei mele şi profesional, dar şi politic. Cred în tinerii aştia încă neviciaţi care vor schimbare din temelii, cred în noi pentru că ştiu ce putem face. Acum am nevoie să mă ajuţi să transmit mesajul meu către cei care încă decid şi să îi rogi , măcar să îl citească. Unii se ascundeau în 2014 pentru că „nu era bine”. Ei bine, tot ei sunt în faţă acum şi tot ei ne dau ordine.

Am citit îndemnul de a intra în politică , îndemnul adresat tinerilor, la Timişoara. Ştii de ce fug toţi de politică ? Pentru că au auzit cum se practică pe aici şi ce se întâmplă cu tinerii care vin fără susţinere în politică. Vor doar să ne folosească, iar la noi, în partidul nostru de suflet, ni se pune piciorul pe grumaz când suntem nemulţumiţi. Oricine crâcteşte şi atrage atenţia că este greşit este „expulzat”. De unul, Bîldea, ai auzit ? Ioan Bîldea, persecutat de noii şi de vechii „liberali”. Pentru ce ? Pentru că e ideolog, tânăr, activ, vocal şi convinge.

Mercenarii pleacă către alte partide, se vând uşor, dar scump. Alţii şi-au gasit protectori şi au un traseu bine definit. Noi ceilalţi, cei care am venit şi am rămas pentru spirit, suntem pe cale de dispariţie. Marginalizaţi, luaţi în râs, persecutaţi de nişte impostori, de nişte importuri de ocazie. Am ajuns să fim persecutaţi de pragmatismul care domină politica.

Vreau să îmi spui ce să fac ? De ce nu crezi şi în noi, de ce nu te uiţi şi la noi, de ce nu primim şi noi şansa noastră ? Noi dispărem şi importurile rămân cu numele nostru.

Nu e cinstit. Nu e corect. Am ajuns să urăsc votul în unanimitate care se dă în partidul meu. Urăsc clişeele verbale care spun „jocul politic”, „politica se joacă până la capăt”. Care joc ? Care joacă ? „Cei mai mulţi îşi închipuie că politica e un fel de distracţie, cu foloase şi onoruri. Politica e ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale.” Intreabă „importurile” cine a spus asta, să vedem dacă ştiu.

Ce vreau să obţin cu această scrisoare ? Vreau să ne vezi. Incă existăm, suntem buni, suntem drepţi şi putem. Uită-te şi către noi, doar uită-te !

Dinozaurii sunt încă mari şi fac prea multă umbră. Soarele ar trebui sa fie pentru toţi.

Prieten drag, noi te-am ales preşedinte, nu ei. Dacă vrei să schimbi ceva, tot cu noi schimbi, ei nici nu înţeleg ce este aia schimbare. Te rog, redă-ne entuziasmul, redă-ne speranţa, dă-ne şi nouă încredere şi o să vezi ce putem face !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult