Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Se agită apele. Întâlnire între Ponta şi ambasadorii UE

Se agită apele. Întâlnire între Ponta şi ambasadorii UE

scris de Ziua Veche
11 afisari

Premierul Victor Ponta a avut marți seara o întâlnire cu ambasadorii statelor Uniunii Europene acreditați la București, precum și cu Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA și cu ambasadorul Canadei, Joanne Lemay. Premierul a fost însoțit de președinții celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu și Valeriu Zgonea.

ponta-crediteÎntâlnirea a avut loc după ce deputaţii au respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru urmărirea penală a lui Ponta.

Anterior, Ambasada SUA la Bucureşti a transmis că imunitatea parlamentară nu trebuie folosită pentru blocarea procedurilor judiciare, iar legea trebuie să se aplice egal pentru toţi.

Ambasada SUA a transmis şi în cursul dimineţii, înaintea începerii şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, că ”orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe”.

Şi Ambasada Marii Britanii a transmis că Guvernul britanic recunoaşte importanţa luptei împotriva corupţiei în România şi necesitatea ca instituţiile sistemului judiciar să poată acţiona cu imparţialitate şi în spiritul unei independenţe depline.

Ambasada Olandei la Bucureşti a arătat, la rândul său, că Olanda crede cu tărie că toţi oamenii sunt egali în faţa legii, apreciind că ”evoluţiile recente din Parlament pun în lumină probleme mai largi legate de atitudinile faţă de justiţie şi corupţie din România”.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA a cerut Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Deputaţii au respins, marţi, în plenul Camerei, solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, şi pentru conflict de interese.

Astfel, raportul Comieiei Juridice a Camerei Deputaţilor, care a respins solicitarea de încuviinţare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, a fost menţinut, marţi, de plenul Camerei, 231 din cei 351 de deputaţi prezenţi votând pentru acest aviz de neţncepere a urmăririi penale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult