Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Se ascut cutitele si in PNL

Se ascut cutitele si in PNL

scris de Ziua Veche
2 afisari

Crin Antonescu vrea Congres extraordinar in martie, iar o parte a colegilor sai de partid isi doresc cu acesta ocazie sa desfiinteze functia de prim-vicepresedinte inventata, la ultimul Congres extraordinar de anul trecut, special pentru Ludovic Orban.

O decizie in acest sens s-ar putea lua la sfarsitul acestei saptamani cand liberalii se vor intruni la Brasov in cadrul Delegatiei Permanente. Saptamana trecuta, prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban era impotriva dorintei lui Antonescu apreciind ca „acest Congres este unul care are un caracter de congres ordinar, este reglementat prin prevederile Statutului.(…) Cel mai probabil, dupa cum am studiat calendarul, luna in care se poate tine Congresul este luna septembrie”. Surse din partid ne-au declarat ca exista cel putin doua curente in PNL. „De ce se face acum un Congres extraordinar si nu se asteapta pana in septembrie cand trebuia oricum organizat un Congres ordinar? Cei care propun sustin ca doresc sa se faca liniste in partid destul de repede si sa nu se mai vorbeasca de congrese si de lupte in PNL si sa se treaca astfel la pozitionarea partidului in vederea alegerilor din 2012. Insa eu cred ca asa vor sa ne inchida gura”, ne marturisea un membru al Biroului Politic Central al PNL.

Mihalache urca

De partea cealalta, unii sunt de parere ca se urmareste o lovitura impotriva lui Ludovic Orban prin desfiintarea functiei de prim-vicepresedinte si inlocuirea acestei functii cu un numar considerabil de vicepresedinti. Miscarea ar urma sa fie legitimata prin noul Statul al PNL. Mai exista si o alta tabara care ar agrea revenirea in prim-planul vietii de partid a liberalului Viorel Catarama care intetioneza sa-si depuna candidatura la sefia PNL. Aceeasi tabara „anti” doreste si dezarmarea oamenilor care il mai sustin pe vechiul sef al liberalilor, Calin Popescu Tariceanu. Pe de alta parte, consilierul lui Antonescu, Dan Mihalache este de parere ca „principalul handicap al campaniei lui Crin Antonescu l-a constituit forta insuficienta a PNL, care, cel putin deocamdata, nu este un partid in masura sa propulseze un candidat in turul II. Nu are organizare, nu are mecanisme, nu are logistica”. Crin Antonescu a anuntat la finalul Biroului Politic Central de luni ca s-a decis ca Ioana Costescu, consilierul lui Andrei Chiliman, sa conduca Departamentul de comunicare al PNL, si ca Dan Mihalache sa devina consilier al presedintelui PNL in locul lui Eduard Helvig.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult