Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Se caută o soluţie de Unire? Curtea Constituţională a României, la Chişinău

Se caută o soluţie de Unire? Curtea Constituţională a României, la Chişinău

scris de M.A.B.
6 afisari

O delegaţie a Curţii Constituţionale de la Bucureşti se află la Chişinău şi s-a întâlnit cu preşedintele interimar.

romania-mare

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut marţi o întrevedere cu membrii delegaţiei Curţii Constituţionale a României, aflată într-o vizită în Republica Moldova. În cadrul întrevederii, părţile au discutat despre experienţa ambelor state privind modificarea Constituţiilor, rolul şi activitatea Curţii Constituţionale, precum şi despre racordarea cadrului legislativ naţional la acquis-ul european.

Curtea Constitutionala a Romaniei la Chisinau

Curtea Constitutionala a Romaniei la Chisinau

Membrii delegaţiei Curţii Constituţionale a României l-au informat pe şeful interimar al R Moldova că instituţia pe care o reprezintă şi Curtea Constituţională din Republica Moldova au o relaţie de colaborare bună şi deschisă. România s-a confruntat cu mai multe situaţii privind necesitatea modificării Constituţiei şi, cu referinţă la criza politică din R. Moldova, delegaţii de la Bucureşti şi-au exprimat convingerea că autorităţile de la Chişinău vor reuşi să depăşească problemele legate de alegerea preşedintelui.

Marian Lupu consideră că această vizităa menţionat importanţa acestei vizite la Chişinău şi a efectuării unui schimb de păreri cu specialiştii moldoveni vizavi de funcţionarea sau modificarea normelor constituţionale. Şeful interimar al statului a relevat că activitatea Curţii Constituţionale, atunci când este solicitată să se pronunţe asupra unor probleme importante ale zilei, este un bun indiciu al democraţiei. De asemenea, Marian Lupu a specificat că Republica Moldova îşi propune să ofere cetăţenilor dreptul de recurs individual la Curtea Constituţională, ceea ce, în final, ar reduce cazurile de judecată ajunse la CEDO.

4 comentarii

Ghita Bizonu' 22-11-2011 - 18:39

de unde si pana unde solutie ptr unire?
Pai ptr unire nu exista decat o solutie : parlamentu de la Chisanu propune unirea -adica voteaza ptr unire , parlamentu rde la Bucruresti aporba adica voteaza si se face! Dar trebuie sa ceara ei ca daca cerm noi inate sa apushe modocenii sa zica ceva (fie si nu) se umple lumea de urlete denuntand imperialimsu romaesc, agresiunea romana, ca fascimu , ca Trasnnistria, ca tiganii ,ca holocostu romanesc samd

Salut 22-11-2011 - 23:28

Astia care pun titlurile sunt infantili, isi iau visele drept realitate. Bineinteles ca CCR (Curca Constitutionala Romana) nu are nimic de-a face cu ipotetica unire. Dar daca tot le-a marit Basescu bugetul, trebuie si ei sa-l foloseasca. Nici Moldova nu-i de lepadat, vinuri bune, crame alese…Pai ce credeai? Un simplu „schimb de pareri” se poate face pe internet.

Henkock 22-11-2011 - 21:59

Solutia e una simpla si a mai fuctionat o data: alegerea unui presedinte roman pentru Moldova de dincolo de Prut. Nimeni si nimic nu s-ar opune si treaba s-ar face cuminte si fara tambalau. Nici o tara a Europei nu s-ar opune. Poate ca rusii ar face ceva galagie, dar le-ar trece. Ei au mai multe probleme cu Ucraina.

Jedy Simpson 23-11-2011 - 17:04

Hai ca nu prea am inteles pt ce a fost pus un asemenea titlu la acest articol si ce are CC-ul cu Unirea?! Despre care unire vorbiti domnilor cand nici pana acum nu este specificat in programele vreunui partid politic din Moldova acest obiectiv? In afara de „Adevarul” numiti-mi macar o publicatie editata in Romania care sa promoveze interesele acestei tari peste Prut?! Ce sa mai zic de investitiile romanesti spre comaratie cu cele rusesti… hai sa spunem de investiile in domeniul cultural si social, unde-s ca si-au facut prezenta deloc?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult