Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Se încing spiritele. Oprea joacă pe mâna lui Iohannis

Se încing spiritele. Oprea joacă pe mâna lui Iohannis

scris de Șt. C
41 afisari

Președintele UNPR, premierul interimar Gabriel Oprea, a declarat miercuri seară că susține propunerea președintelui Klaus Iohannis cu privire la numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de șef al Serviciului de Informații Externe (SIE).

MAPN - BILANT - 2014Totodată, Oprea a afirmat că îl susține pe șeful statului în chestiunile care privesc securitatea națională a României.

„Îl cunosc pe domnul Ungureanu, am lucrat cu dumnealui. (…) Strategic, în desemnarea șefului SIE îl susțin pe șeful statului cu privire la numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu”, a precizat Gabriel Oprea, la Antena 3.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, că nu a fost consultat cu privire la nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informații Externe și că, în calitate de deputat, ar vota contra acestei propuneri.

„Nu m-a consultat absolut nimeni nici pe mine nici pe vreun alt lider PSD (cu privire la nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE-n.r.), înțeleg că domnul Iohannis oricum nu avea nevoie de voturile noastre sau nu considera important să își țină cuvântul pentru că a zis ‘eu consult sau informez oamenii înainte’. Așadar nu și-a mai ținut cuvântul, au trecut șase luni. După șase luni de când a fost ales nu cred că-l mai interesează să-și țină cuvântul față de oameni. Eu, din ceea ce am discutat cu colegii mei de la PSD, nu e nimeni care să spună să votăm ‘pentru’. Dar, în acest moment PSD are o conducere asigurată de Rovana Plumb, de ceilalți colegi ai mei și luni vor avea Birou Permanent Național și vor avea o decizie oficială. (…) Ținând cont de modul necinstit în care s-a făcut această propunere, și de faptul că, parcă se spunea anul trecut în campanie să nu dăm toată puterea PSD-ului, am înțeles că dacă dăm toată puterea PNL-ului e bine? Eu cred că e foarte rău. Eu, personal, ca deputat, o să respect decizia PSD, dar aș vota contra”, a afirmat Ponta la România TV.

Întrebat referitor la susținerea pe care Gabriel Oprea a anunțat că o va acorda lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, Ponta a spus că acordul din PSD-UNPR-PC vizează doar chestiuni legate de guvernare, iar pe alte subiecte partidele din arcul guvernamental au propria lor independență.

„Eu am vorbit cu Gabriel Oprea mai devreme (…) Acordul nostru de coaliție PSD-UNPR-ALDE se referă la guvernare. Absolut toți partenerii noștri (..) UNPR—PLR și PC—acum ALDE—și grupul minorităților au fost extrem de corecți în tot ceea ce ține de guvernare. (…) Lucrurile referitoare la șefii SRI, SIE nu au intrat în acordul de guvernare și fiecare partid are propria independență. Dacă ALDE și domnul Tăriceanu au spus legitim ‘nu votăm Strategia Națională de Apărare’, PSD și UNPR au votat-o. În cazul SRI la fel a fost. Atunci am zis să dăm un cec în alb președintelui Iohannis care ne-a promis că nu va face nicio nominalizare la SIE fără să consulte. Ne-a păcălit, nu ne-a consultat”, a mai spus premierul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult