Se măresc ajutoarele sociale şi alocaţia pentru familie | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Se măresc ajutoarele sociale şi alocaţia pentru susţinerea familiei

Se măresc ajutoarele sociale şi alocaţia pentru susţinerea familiei

scris de A.H.
27 afisari

Guvernul vrea să majoreze ajutoarele sociale de la 1 iulie pentru a compensa creşterea preţurilor la energie, iar alocaţia pentru susţinerea familiei va creşte în medie cu 30%, a declarat, joi, primul-ministru Victor Ponta, după întâlnirea cu cu preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, de la Palatul Victoria.

Ponta: Guvernul vrea să majoreze ajutoarele sociale de la 1 iulie pentru a compensa creşterea preţurilor la energie

Începând cu data de 1 iulie suntem capabili de a majora ajutoarele sociale pentru a compensa creşterea preţurilor la energie astfel venitul minim garantat va creşte în medie cu 13% în două tranşe, iar alocaţia pentru susţinerea familiei va creşte în medie cu 30%. Un alt program extrem de important şi în care am avut întârzieri nepermise este cel referitor la modernizarea infrastructurii sistemului de justiţie. Aici avem un grad de utilizare a creditului de sub 50% şi în mod sigur pentru justiţia din România finalizarea acestui proiect va reprezenta nu doar necesitate ci şi un real ajutor”, a spus Ponta.

Potrivit acestuia, Guvernul urmăreşte ca beneficiile acestei creşteri economice a României să se distribuie mult mai echitabil astfel încât de acestea să beneficieze categoriile de populaţie cele mai vulnerabile, respectiv pensionari, populaţia din zonele rurale, şomeri, tineri, reprezentanţi ai minorităţii rrome, cei care au cea mai mare nevoie de a beneficia în continuare de programe de asistenţă şi de distribuire echitabilă”.

“Lucrăm împreună cu Banca Mondială la modernizarea programelor de asistenţă socială”, a mai spus Ponta.

Preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, face o vizită în România, pe 9 şi 10 mai, prima după preluarea funcţiei în iulie

2 comentarii

Tache 10-05-2013 - 08:32

Ajutoarele sociale trebuie sa ajute societatea, dar nu stim daca vor fi suficiente in fata dusmanilor sociali, precum inflatia, scaderea economica si alti monstri. Alocatia trebuie sa fie pe placul femeilor si sa asigure beneficiul, in functie de gradul de utilizare.
Monstrii apar la minutul 3, sa-i vada toata lumea.

http://www.youtube.com/watch?v=4ODO9eH0iWU

Alma Petrescu 10-05-2013 - 16:33

Daca mariti ajutoarele sociale si alocatiile cu cat ,nu vedeti ca romanii stau prost cu somajul,acolo ar trebui niste bani.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult