Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Se reiau negocierile între PNL, USR PLUS și UDMR

Se reiau negocierile între PNL, USR PLUS și UDMR

scris de Misu Andrei
102 afisari

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR reiau negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare. Discuțiile sunt programate să înceapă la ora 13:30, la o vilă de protocol din Capitală.

La discuțiile de astăzi vor participa doar președinții de partid. Astfel, Ludovic Orban va fi față în față cu Dan Barna, Dragoș Tudorache și Kelemen Hunor.

Este prima rundă de discuții după ce conducerea PNL a decis să susțină două variante de prim-ministru: Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Negocierile de astăzi se anunță unele complicate, în contextul în care USR PLUS nu este de acord cu nominalizarea lui Ludovic Orban pentru funcția de premier, iar o eventuală nominalizare a lui Florin Cîțu presupune preluarea șefiei Camerei Deputaților de Ludovic Orban. Președinția Camerei este revendicată și de Dan Barna.

În același timp, mandatul de negociere al liberalilor presupune împărțirea celor trei funcții: premier, președinte al Camerei și președinte al Senatului doar între PNL și USR PLUS, lucru cu care nu este de acord UDMR.

„Nu avem nimic de comentat, noi putem lucra cu amândoi (Orban şi Cîţu – n.r.). Mai departe, lucrurile se complică, fiindcă că în acest moment noi considerăm că celelalte două funcţii politice din stat – cea de preşedinte al Senatului şi preşedinte al Camerei Deputaţilor – trebuie să revină celorlalte două formaţiuni care nu vin cu premierul”, a declarat, miercuri, Kelemen Hunor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS