Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sebastian Lăzăroiu: Dacă trecea moţiunea, preşedintele ar fi luat în calcul noua majoritate

Sebastian Lăzăroiu: Dacă trecea moţiunea, preşedintele ar fi luat în calcul noua majoritate

scris de Ziua Veche
2 afisari

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu susţine că preşedintele Traian Băsescu ar fi luat în calcul noua majoritate formată în Parlament, la consultările pentru desemnarea primului-ministru, dacă moţiunea de cenzură ar fi trecut.


Întrebat dacă, în condiţiile în care moţiunea de cenzură ar fi trecut de Parlament, preşedintele ar fi încredinţat guvernarea opoziţiei, Lăzăroiu a răspuns, într-un interviu pentru Gândul: “Nu spun neapărat asta, dar, dacă Guvernul Boc ar fi căzut, probabil că PSD şi PNL ar fi etalat o altă majoritate. Ar fi avut 236 de voturi şi asta ar fi însemnat că s-a creat acolo o altă majoritate alternativă, de care, sigur că preşedintele poate să ţină seama atunci când cheamă partidele la consultări. Ei ştiau că există această posibilitate şi nu puteau să spună ‘Noi nu vrem să venim la guvernare, numiţi un premier tot de la PDL, continuaţi voi să curătaţi bugetul şi noi ne mai gândim, venim mai târziu’”. “Atributul numirii candidatului de premier rămâne la preşedinte. Dacă PSD şi PNL ar fi venit cu un premier credibil, care să nu intre pe panta populismului şi a demagogiei, şi cu un program credibil, preşedintele putea încredinţa mandatul acelei persoane, dar ea trebuia să treacă de votul Parlamentului”, a adăugat Lăzăroiu.

Teoretic, dacă ei vin cu un program realist, cu un premier competent, care înţelege care e drumul pe care trebuie să-l urmăm, n-ar fi fost nicio problemă să avem o altă majoritate PSD-PNL, cu un alt premier, dar care să ţină drumul drept, nu să facă mici curbe. De fapt, aici e marele secret. Ei au luat în calcul că ar putea să treacă moţiunea, deşi nu şi-au dorit asta, şi atunci ei au prezentat acel program, în care spun: ‘În primele şase luni, o să anulăm toate măsurile de austeritate, îngheţăm totul, redevenim populişti şi demagogi’. Se aşteptau să ia scoruri formidabile în sondaje, 70-80% PSD şi PNL, pentru că lumea ar fi răsuflat uşurată, după care ar fi încercat să-şi convingă propriii parlamentari să meargă la anticipate. După alegeri, când şi-ar fi constituit o majoritate solidă, ar fi revenit evident la măsurile de austeritate, pentru că nu au încotro. Ăsta era planul în caz că moţiunea ar fi trecut”, a mai declarat Lăzăroiu.

0 comentariu

Nellu 19-03-2010 - 16:12

Aproape o premiera ca sa nu confundam actiunea ca o randunica singuratica in stolurile de corbi stapani in aministratia sau justitia mioritica.

Intrebarea este cand se vor lua masuri recuperatorii si din „grasimea” adunata de judecatori,magistrati care au produs statului roman prejudicii de zeci de milioane de euro in urma dispozitiilor de plata irevocabile de la CEDO (ca consecinta a deciziilor „irevocabile” luate de mentionati in procesele civile din Romania.).
Spaga ca sport national este si ierarhica cu cat ai o functie mai mare cu atat „grasimea” adunata pe spinarea cetateanului este mai mare.

Cu cei in cauza dupa numarul lor peste 1500 de corupti in justitie si peste 10.000 in administratie ca un mic calcul matematic statul si-ar putea redresa 1/3 din cheltuieli nefiind necesara abordarea unor imprumuturi externe pentru buget.
Poate ca generatiile viitoare vor beneficia de o administratie si de o justitie demna de o tara care face parte din UE.
Noroc ca mai apare un „denuntator’ satul si el de muls si se mai pune in miscare o rotita primavaratica in justitie caci pe cale naturala spaga si coruptia a devenit din obisnuinta balcano-fanariota o a doua natura in viata cotidiana a cetateanului mioritic de rand…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult