Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Secretarii de stat cotizeaza la cutia milei

Secretarii de stat cotizeaza la cutia milei

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Veniturile secretarilor de stat obtinute din alte surse decat salariul, cum ar fi indemnizatiile pentru reprezentarea in AGA sau CA ale companiilor unde statul este actionar, vor fi varsate, din luna iunie, intr-un cont de solidaritate, potrivit ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

“Incepand cu aceasta luna, toate veniturile membrilor Cabinetului sau secretarilor de stat, care exced alocatia lunara de stat, vor fi varsate in contul de solidaritate si nu numai la Ministerul Finantelor, ci la toate Ministerele”, a spus Vladescu marti, citat de Mediafax. Veniturile nete primite de demnitarii din Ministerul Finanţelor pentru calitatea de membru in AGA sau CA ale companiilor unde statul este actionar au variat in aprilie intre 40 lei si 35.758 lei, suma din urma fiind obtinuta de unul dintre cei patru secretari de stat.

Potrivit datelor publicate pe site-ul ministerului, suma de 35.758 lei va fi donata la bugetul de stat, in conformitate cu un ordin al ministrului Finantelor din data de 25 mai.

Un alt secretar de stat a primit 18.698 lei, iar cel de-al patrulea a incasat 6.353 lei din functia de membru in CA sau AGA la companiile unde statul este actionar. Sumele incasate de acesti secretari de stat nu au fost virate la bugetul de stat. Potrivit datelor MFP, cei patru secretari de stat din Ministerul Finantelor, respectiv Gheorghe Gherghina, Bogdan Dragoi, Alexandru Nazare si Gratiela Iordache, incaseaza salarii lunare cuprinse intre 3.876 lei si 4.693 lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult