Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Secretul lui Vâlcov. Cum şi-a dat demisia ministrul Finanţelor

Secretul lui Vâlcov. Cum şi-a dat demisia ministrul Finanţelor

scris de Ziua Veche
10 afisari

Cum se face politică în România? Duminică seara, înainte de ora 18,00, pre;edintele Iohannis trimitea un comunicat de presă prin care solicita demiterea ministrului Vâlcov „Având în vedere că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de ministrul Finanțelor, domnul Darius Vâlcov, m-aș fi așteptat ca domnul Vâlcov să demisioneze din funcție, înțelegând că afectează activitatea și credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a întâmplat.”

valcov pontaAcest comunicat venea după o declaraţie a premierului Ponta, care încerca să îl scoată basma curată pe şpăgarul Vălcov, care îşi negocia libertatea şi şpăgile prin cimitire.

De voie, de nevoie sau de frică, după mai puţin de o oră, premierul Victor Ponta a declarat că ministrul de Finanțe, Darius Vâlcov i-a înaintat demisia duminică la prânz. O minciună mare cât Carul Mare. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, preşedintele Iohannis nu ar mai fi dat drumul la comunicatul de presă de la ora 17,52.

„Am discutat astăzi la prânz cu domnul Vâlcov care bineînțeles că mi-a înaintat demisia domniei sale. Am vorbit după aceea și cu președintele. Aștept de la domnul Vâlcov, care a avut un rol important și pozitiv, ca în zilele următoare să termine proiectul de Cod Fiscal, iar imediat o să mă gândesc la cel care va fi numit și îi voi înainta propunerea președintelui”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă a acceptat această demisie, Ponta a răspuns afirmativ, dar a menționat că i-a cerut ministrului să prezinte Codul Fiscal.
„I-am cerut însă ca în zilele imediat următoare (…) să prezinte totuși Codul Fiscal și Codul de Procedură Fiscală”, a adăugat premierul.

Premierul a adăugat că, ulterior, a discutat cu președintele Klaus Iohannis și că, după ce Vâlcov va termina proiectul de Cod Fiscal, se va gândi la un nume pentru postul de ministru de Finanțe.

„Vreau să propun pe cineva care să ducă mai departe, la nivelul la care a dus Darius Vâlcov, adică foarte înalt, proiecte importante”, a adăugat premierul.

„Având în vedere că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de ministrul Finanțelor, domnul Darius Vâlcov, m-aș fi așteptat ca domnul Vâlcov să demisioneze din funcție, înțelegând că afectează activitatea și credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a întâmplat. În această situație, solicit premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcția de ministru al Finanțelor a domnului Darius Vâlcov”, se arată în mesajul transmis duminică de șeful statului cu privire la dispunerea urmăririi penale față de ministrul de Finanțe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult