Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Secuii îi cer autonomie lui Băsescu

Secuii îi cer autonomie lui Băsescu

scris de D.P.
9 afisari

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) i-a cerut, marţi, într-o scrisoare deschisă, preşedintelui Traian Băsescu, să iniţieze consultări cu reprezentanţii secuimii pentru ca autonomia să fie transpusă şi în practică.

Tinutul Secuiesc

foto: realitatea.net

Scrisoarea este formulată în limba maghiară, este semnată de o parte din liderii CNS şi toţi cei care susţin acest demers de obţinere a autonomiei secuimii pot semna documentul.

Vicepreşedintele filialei din Gheorgheni a Consiliul Naţional Secuiesc Zsolt Arus are încredere în faptul că la această iniţiativă vor adera multe persoane, informează politicaromaneasca.ro.

„Ultimii 20 de ani au dovedit faptul că ideea potrivit căreia ‘acasă trebuie să fie linişte şi totul se rezolvă de la Bucureşti’ nu este adevărată. Se pare că, dacă nu reuşim să mobilizăm comunitatea şi nu vom reuşi să-i cooptăm pe oameni în această mişcare, atunci nu vom reuşi să obţinem rezultate”, a precizat Zsolt Arus.

Cei care doresc să adere la această acţiune pot intra în posesia plicurilor timbrate conţinând scrisoarea la birourile Consiliului Naţional Secuiesc.

13 comentarii

urbos 10-02-2011 - 19:19

In curand maghiarii vor cere independenta. Asta e singurul lucru bun ce se mai poate intampla acum , faptul ca la dictatura absoluta a dementului de la Cotroceni nu se poate ajunge pentru ca Romania va disparea in forma actuala.
Sper ca scarbele ardelenesti sa-si pastreze dementul drept conducator.

Mache 10-02-2011 - 23:14

Bubosule,

Ce pacat ca nu le-o poti da tu 🙂

La urma urmei cine stie? Retardatii aia sunt mai mult sau mai putin la mintea ta, deci probabil ca n-ar fi lipsit de interes si utilitate sa va concversati un pic.

In rest nu trebuie sa-ti faci probleme. Asa cum toata viata ta de pana acum e doar o insiruire de ratari si deziluzii ce mai conteaza una in plus? Te-ai obisnuit oricum cu ele…

urbos 10-02-2011 - 23:41

Ai vrut sa zici ceva ratatule?
He he he, ce-o sa mai guiti spurcaciune, ce-o sa mai ceri indurare la pereti, ce-o sa-ti mai versi matele puturoase….
Ia zi, esti ultima starpitura din neam sau ai si plozi?

Pribeagul 10-02-2011 - 20:22

Scrisoarea este formulată în limba maghiară

Scrisoarea este formulată în limba maghiară

Te pomenesti ca asa sunt uzantele internationale!

Cind am luat cunostinta de prevederile noii legi a educatiei mi-am spus ca nu nu-i nici un bai daca ungurii vor invata geografia si istoria Romaniei in limba materna. Totusi, nu mi-am putut opri gindul ca ungurii au o solicitare orecum neporivita, daca nu de-a dreptul obraznica. Pai daca conationalii majoritari au dorinta ca macar doua materii sa fie invatate in limba lor, in cazul asta romana, de ce naiba sa nu le faci pe plac, mai ales ca traiesti in tara lor si ii bati toata ziua la… nervi. Ti-ai gasit, iti fac tot felul de cereri timpite, numai asa sa-ti faca in ciuda! Si sistemul… n-are ce face, si cind n-are ce face, face… prostii.

Ungurii si tiganii din tara ii trateaza obraznic pe romani. Auzi, Academia Romana sa-si ceara scuze si sa se autosanctioneze! Pai mai tiganilor, cind intilnesti in cale un tigan obraznic, nu, pe drept, ii spui: nu fii tigan!

Ereticul 10-02-2011 - 20:28

La formularea scrisorii oficiale in limba maghiara catre presedintele Romaniei, un singur raspuns este just: „Nem Tudom”

un crestin 11-02-2011 - 06:47

mai este un raspuns just : „Nem Lehet !”

Ereticul 11-02-2011 - 10:33

„Nu se poate / Imposibil” e un raspuns care poate fi dat oricand tupeistilor alora, indiferent de limba in care formuleaza cererea.

Mache 10-02-2011 - 23:10

Iar asociatia consumatorilor de rachiu de sfecla i-a cerut urgent prezidentului ieftinirea rachiurilor ieftine, situatia in randul consumatorilor fiind deja insuportabila 🙂

Doua chestii:

1. Ce anume este si pe cine reprezinta CNS?
2. Ce sanse are presedintele sa schimbe constitutia de capul lui, presupunand ca chiar ar vrea asta?

Morkova Vesela 11-02-2011 - 13:57

Vreau si io o scrisoare d-asta, sa pot ma sterg la cur in mod cu totu si cu totu elocvent, si p-orma sa o bat intr-un cui pe poarta aia de intrare in tinutu lor, ca raspuns la fel de elocvent. Ca asta nu-i subiect sa stici cuvintele pe ei, ori cu scrisoare, ori cu tancu. Altfel nu te intelege bine…

somebody 11-02-2011 - 17:16

Cand dupa revolutie Vadim tot atragea atentia despre pretentiile ungurilor asupra Ardealului marii destepti ai tarii radeau de el si spuneau ca nu e sanatos la cap .Mai spuneti ca nu este adevarat acum desteptilor .Vedeti acum ca secuii spun pe fata ca vor autonomie totala si pot sa bag mana in foc ca pana la urma o vor obtine politica pasilor maruni a dat roade Totul este sa aiba OK -ul Europei si atunci fara voia noastra vor obtine ce vreau de atat timp

Buta Dumitru 11-02-2011 - 21:26

BOC de 2 ani acţionează ca somnabulul, în stare de hipnoză. Asta numa EVREII au făcut-o ca să poată ei ocupa atât România cât şi Ungaria.
Comisia de apărare a statului ar trebui să ia poziţii ferme cu UDMR şi cu POPA TOKEŞ care în sminteala lui fluieră pe toate drumurile că Transilvania este a maghiarilor. Ce mai caută ca cetăţean român ţn România un mare trădător.Trebuie expulzat din ţară ca persoană NON Grata

Hungaroctonul 16-02-2011 - 10:49

Salve la toti! Vad ca toti suntem de acord cu un aspect si anume ca NU vor avea autonomie! Dar pentru ca acest lucru sa se infaptuiasca trebuie dati jos tradatorii de neam ce ne conduc azi! O tara fara partide si democratia de acum ar fi ideala. Sa fie condusa de oameni competenti si daca nu fac fata sa raspunda cu capul daca si l-au bagat in jug. Despre subiect…eu propun un referendum ca sa scoatem ungurii din tara, sa vedem cati romani ar semna asa ceva. Sa avem o Romanie dupa 1000 de ani fara ei, nu suna frumos? Eu lucrez la un video pe YouTube, se numeste”Transylvania is not hungarian land” Daca mai aveti si alte informatii trimiteti-le acolo dupa ce cititi ce am scris pana acum, despre unguri si despre noi pamantenii. Stima!

Liviu 16-02-2011 - 12:32

Eheiii, tinerete-tinerete … Auzi: tara, oameni, competenta !!! In primul rand aceasta nu mai este o tara ci o simpla plantatie … In al doilea rand este din ce in ce mai greu sa italnesti oameni fie ei si cu „o” MIC ! Iar in ceea ce priveste competenta si promovarea valorilor reale aici este lucrul dracului …

Propunerea ta este nu impotriva globalismului si a IEuropenilor ci a bunului simt … Ti-o spune cineva care combate de mult pe aceasta tema. „Ungurii” trebuie lasati sa musteasca in „sucul” lor si vor fermenta ei singuri !!!

P.S. Sa nu uiti sa postezi un link cand o sa termini filmuletul !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult