Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ședință de urgență la PNL. Soarta lui Cîțu pare decisă

Ședință de urgență la PNL. Soarta lui Cîțu pare decisă

scris de Misu Andrei
128 afisari

Conducerea PNL se reunește miercuri, la ora 17, în ședința Biroului Politic Național în care va fi supusă la vot retrgerea lui Florin Cîțu. Deși în ședința restrânsă de marți seara mai mulți lideri l-au înfruntat pe Ludovic Orban, potrivit ultimelor informații din partid, acesta are șanse mari să fie susținut pentru funcția de premier.

Pentru liderii partidului va conta și declarația făcută de președintele Klaus Iohannis care a evitat să se implice în disputa din partid pentru desemnarea premierului. Președintele a precizat că va propune orice variantă de premier va primi din partea unei coaliții care poate forma majoritatea, „că e Orban, că e Cîțu”.

Declarația lui Klaus Iohannis, aparent un semnal de neutralitate, a fost totuși interpretată de liberali ca fiind un sprijin prezidențial pentru Ludovic Orban. Liderii partidului așteptau de marți seara un semnal de la Palatul Cotroceni, pentru a ști cum să se poziționeze în scandalul Orban-premier, și, înainte de ședința de la ora 17 se pare că balanța înclină deja împotriva lui Cîțu.

Însă, în partid sunt voci care susțin că nu este normal ca Florin Cîțu să fie retras pentru a doua oară și că o astfel de decizie arată inconsecvență din partea conducerii PNL care a decis, cu doar o săptămână în urmă, prin votul Biroului Politic Național, desemnarea lui Cîțu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS