Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Şedinţă în Parlament la ora 10.00. Se citeşte cererea de suspendare a lui Băsescu

UPDATE Şedinţă în Parlament la ora 10.00. Se citeşte cererea de suspendare a lui Băsescu

scris de M.A.
2 afisari

UPDATE 11.00: Cererea USL privind suspendarea preşedintelui a fost citită în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, de senatorul PSD Toni Greblă. Traian Băsescu a luat cuvântul de la tribuna Parlamentului, precizând că doreşte să participe şi la dezbaterea documentului şi că nu contestă dreptul Parlamentului de iniţia procedura de suspendare.

UPDATE 10.05: Preşedintele Traian Băsescu a ajuns la Parlament. El a fost întâmpinat de cei dou preşedinţi ai camerelor, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea.

UPDATE 09.20: Ora 10.00, Palatul Parlamentului – Preşedintel României, Traian Băsescu, participă la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc, joi dimineaţă, de la ora 10,00, în şedinţă comună, pentru prezentarea cererii de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Şedinţă în Parlament la ora 10.00. Se citeşte cererea de suspendare a lui Băsescu

Şedinţă în Parlament la ora 10.00. Se citeşte cererea de suspendare a lui Băsescu

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au decis, cu largă majoritate, să fie convocată o sesiune extraordinară a Legislativului, în zilele de 5 şi 6 iulie, singurul punct pe ordinea de zi fiind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit cererii de suspendare, întocmită de USL, Traian Băsescu a încercat mereu în ultimii trei ani să anuleze regimul democratic românesc şi, prin încălcări repetate ale Constituţiei, să îndrepte regimul politic către unul prezidenţial de conducere unipersonală, în care preşedintele decide totul, prin uzurparea atribuţiilor celorlalte instituţii fundamentale.

Documentul arată că cel mai important lucru este faptul că acţiunile lui Traian Băsescu „nu doar că au fost în afara Constituţiei şi au fost lipsite de legitimitate democratică, dar au şi avut drept consecinţă scăderea nivelului de trai al populaţiei şi aruncarea ţării într-o criză economică profundă şi prelungită”.

Preşedintele a fost informat miercuri seară privind declanşarea procedurilor de suspendare de către Parlament.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a menţionat că preşedintele Traian Băsescu, în cazul în care doreşte, după citirea propunerii, poate să vorbească în Parlament şi să prezinte un punct de vedere faţă de acest document. El a precizat că preşedintele poate veni şi joi, în şedinţa în care se citeşte cererea de suspendare, dar şi la şedinţa în care se dezbate şi se votează aceasta, când are dreptul, spre deosebire de iniţiatori sau de grupurile parlamentare, să intervină de câte ori doreşte în dezbatere.

Constituţia precizează că preşedintele poate da Parlamentului explicaţii privind faptele care i se impută.

1 comentariu

Europeanuul 05-07-2012 - 10:26

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult