Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sefii de sindicat au interzis la afaceri cu companiile de stat

Sefii de sindicat au interzis la afaceri cu companiile de stat

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Senatorii Comisiei de munca au decis ca un lider sindical nu va mai putea fi administrator sau actionar majoritar la o societate comerciala care deruleaza contracte cu companiiile la care sunt detinute functiile sindicale. Interdictia ca un lider de sindicat sa nu poata fi parlamentar nu a fost insa acceptata.


Ambele propuneri apartin parlamentarilor PDL, fiind cuprinse in doua initiative legislative. Textul adoptat de Comisia de munca, postat pe blogul sau de senatorul PDL Iulian Urban, spune ca: “Presedintii, vicepresedintii, secretarii si trezorierii organizatiilor sindicale organizate la nivelul companiilor cu capital majoritar de stat, precum si presedintii, vicepresedintii, secretarii si trezorierii  federatiilor si confederatiilor sindicale sunt incompatibili cu functia de administrator, asociat sau actionar majoritar la o societate comerciala care deruleaza contracte cu companiiile la care detin functiile sindicale de mai sus”. Cealalalta propunere a parlamentarilor democrat-liberali, conform careia functia de lider al federatiilor si confederatiile sindicale este incompatibila cu cea de parlamentar a fost respinsa anterior de Comisie. Ambele propuneri urmeaza sa fie supuse votului plenului Senatului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult