Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, demis de Victor Ponta

Şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, demis de Victor Ponta

scris de D.P.
4 afisari

Şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, a fost demis, marţi seară, de către premierul Victor Ponta.
Marius DuncaMarius Dunca a reacţionat pe propriul cont de Facebook şi a susţinut că a „făcut tot ceea ce este legal şi omeneşte posibil pentru a apăra drepturile fundamentale şi esentiale ale consumatorilor”.

„În acest moment vin în fața dumneavoastră și pentru moment spun doar atât-am făcut tot ceea ce este legal și omenește posibil pentru a apăra drepturile fundamentale și esențiale ale consumatorilor.

Dacă ANPC este vinovat pentru toate problemele din această țara-de la imposibilitatea de a amaneta capra, la salamul de pe raft, la contractul semnat cu bancă, la hotelul incorect clasificat, la clubul care funtioneaza fără un aviz pe care alte instituții ar fi trebuit să îl dea.

Eu îmi asum vina și, vă rog, să nu condamnați comisarii care sunt la dispoziția dumneavoastră și care va apăra drepturile fiind remunerați mult mai puțin decât li se cuvine.

Am fost numit politic, sunt demis politic…accept acest lucru!

Voi lupta pentru români și România, așa cum am luptat de când am fost numit în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, îmi pun toată puterea în acest obiectiv!

Ţinem legătura! Respect pentru consumatori!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Un tânăr de 35 de ani”.

Potrivit unor surse guvernamentale, premierul Victor Ponta a decis, marţi seară, să-l demită, la propunerea ministrului Economiei, pe şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca.

Potrivit aceloraşi surse, în locul lui Dunca, Ponta a decis numirea secretarului de stat în Ministerul Economiei Bogdan Pandelică, cele două decizii nefiind încă publicate în Monitorul Oficial.

Reprezentanţii Clubului Colectiv fuseseră invitaţi să se prezinte sâmbătă, 30 octombrie, la sediul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti, cu actele societăţii, în urma unei reclamaţii cu privire la neconcordanţa dintre preţurile de pe meniu şi sumele încasate, însă nu au dat curs invitaţiei, informează reprezentanţii ANPC, potrivit Agerpres.

Reclamaţia se referea la neconcordanţa dintre preţurile de pe meniu şi sumele încasate. În lista de meniu apărea un sortiment de coniac la un preţ de 23 lei, pentru care consumatorul a plătit la bar 40 de lei. A sesizat neregula la bar şi a primit băutura gratuită din partea casei, însă, cu toate acestea, consumatorul a depus reclamaţie la ANPC.

De asemenea, ANPC mai precizează că din cauza neprezentării, la data şi ora stabilită, a reprezentantului legal împuternicit al firmei la invitaţia adresată de reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, aceştia nu au putut încheia act de control la Clubul Colectiv.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult