Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Şeful DNA acuză presiunile politicienilor în dosarul Borbely (Video)

Şeful DNA acuză presiunile politicienilor în dosarul Borbely (Video)

scris de P.C.R.
1 afisari

Procurorul şef al DNA, Daniel Morar, acuză presiunile din partea politicienilor în dosarul legat de ministrul Mediului Laszlo Borbely.

DNA

foto: timnews.ro

În exclusivitate pentru TVR, şeful DNA a condamnat public presiunile asupra anchetatorilor din acest caz.

„Am văzut în ce constau declaraţiile de susţinere ale colegilor de partid sau ale altor partide politice şi nu fac decât să constat că se întâmplă lucruri care în ultima vreme se repetă în mod obişnuit. Această solidaritate nu ar fi nicio problemă pentru procurori dacă s-ar opri aici, însă aceste forme de solidaritate sunt condimentate cu afirmaţii făcute în totală necunoştinţă de cauză şi cu acuzaţii la adresa DNA sau a procurorilor.

Aceste personaje care fac acuzaţii nu cunosc nici situaţia de fapt nici, nici situaţia juridică şi nici normele juridice aplicabile în materie, fără ca asta să-i impiedice să facă acuzaţii de genul DNA este o instituţie abuzivă, că DNA distruge cariere. Problema se pune  atunci când acest climat pune presiune pe procuror, în condiţiile în care oricum instrumentarea unui astfel de dosar este oricum destul de dificilă”, a declarat Daniel Morar.

Acuz aceste presiuni mai ales că sunt declaraţii inconsistente şi mai ales în necunoştinţă de cauza”, şi-a întărit afirmaţiile şeful DNA.

Urmăriţi în materialul video alăturat un fragment din interviul acordat de şeful DNA pentru reporterul TVR, Alexandru Costache

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult