Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Seful statului este recunoscator UDMR

Seful statului este recunoscator UDMR

scris de Ziua Veche
1 afisari

“România a depăşit momentul critic”, iar în anul 2011 va trebui consolidată stabilitatea economică, şi, în acelaşi timp, relansată creşterea economică a României, a apreciat vineri Traian Băsescu.


Aflat în Covasna, la Congresul Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România, şeful statului a gâdilat în mod plăcut urechile udemeristilor.

Mulţumesc UDMR pentru responsabilitatea cu care şi-a asumat, alături de PDL, alături de celelalte minorităţi, trecerea României prin criză. Vă spun, între prieteni şi oameni responsabili, că România a depăşit momentul critic. Am reuşit, împreună cu partidele aflate la guvernare, să restabilim echilibrele macroeconomice”, a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

El a precizat că revenirea din criză va fi lentă, dar temeinică şi că nu va mai fi o creştere a nivelului de trai bazată pe consum excesiv şi pe “bula imobiliară”, despre care se credea că aduc venituri mari şi sunt veşnice.

Băsescu a apreciat că greşelile în abordarea cheltuielilor sunt cele pe care le plăteşte România în prezent, adăugând că ţara trebuie să aibă o dezvoltare bazată pe investiţii.

El a precizat că România are un Guvern determinat să modernizeze ţara şi care nu vrea să îi mintă pe români, la care se adaugă şi un preşedinte care, la fel, nu vrea să îi mintă pe români.

În aceste condiţii vă pot spune că privesc cu optimism la România de mâine, dar şi la Europa de mâine, pentru că am convingerea că uşor-uşor, politicienii europeni vor realiza că simpla înglodare în continuare în datorii nu mai funcţionează”, a spus Băsescu.

Şefului statului a menţionat că mulţi spun că Guvernul a întârziat măsurile şi că nu le-a luat în 2009, dar, în opinia sa, se va constata că România a fost printre primele state care a început să ia măsurile care trebuiau luate, cele de restabilire a echilibrelor bugetare şi cele de restabilirea a echilibrelor macroeconomice.

Potrivit acestuia, nimeni nu a estimat şi că în 2011 Europa va fi în continuare în criză, nimeni nu vedea acest lucru, dar “lucrurile se întâmplă pentru că ne pedepseşte viaţa”.”Am crezut prea mult în faptul că putem trăi cu bani mai mulţi decât producem şi acest lucru se răzbună acum pe toată Europa”, a spus Băsescu, adăugând că acum toate guvernele anunţă măsuri de austeritarte, inclusiv cele care nu împrumută bani de la FMI, ci de pe piaţă.

Preşedintele a menţionat că prezenţa sa la reuniunea UDMR este, în primul rând, o dovadă de respect pentru partenerul de guvernare, iar “în al doilea rând, este respectul pentru Mişcarea Creştin-Democrată Maghiară, având în vedere că suntem în aceeaşi familie eruopeană PPE”.

0 comentariu

Doru Dragomir 22-03-2010 - 19:53

Multumesc Adina pentru cuvintele frumoase la adresa lui Mile. Am ramas fara cuvinte cand am aflat vestea si blocat in idei cand am vrut sa scriu ceva despre el. Dumnezeu sa-L ierte!

scortzetze 22-03-2010 - 19:57

E bine ca ti-ai amintit de el, e bunishor si titlu’, dar prost scrii, fato, vrei sa fii patetica si esti doar penibila !

ziarist 23-03-2010 - 08:45

Mile a fost un om adevarat. frumoase vorbe despre un coleg. putini scriu cu suflet…cat despre prostii care-si dau in petic cu comentarii idioate, valea de pe net!

graur 23-03-2010 - 13:07

Cam subtire, intr-adevar… Dar de unde nu-i, nici nu poti cere.

ILDERIM 23-03-2010 - 13:55

…asa sunt cuvintele dumneavoastra, delicata doamna.
Felicitari pentru candoarea randurilor dedicate lui Mile.

P.S.: PENTRU GRAUR SI SCORTZETE – VA INSCRIETI CU GLORIE IN RANDUL COMPLEXATILOR CARE ISI ASCUND PROSTIA IN SPATELE PSEUDONIMULUI.

graur 23-03-2010 - 14:25

N-ai inteles nimic, dar mai grav e ca n-ai intelege nici daca ti-as explica (desena) ce am spus de fapt… So, ramai in bezna ignorantei, ciumecule!

ILDERIM 23-03-2010 - 14:47

PROSTIA PERSONALA DOARE RAU, NU-I ASA?

graur 23-03-2010 - 14:50

La postarea anterioara mi-a aparut un zambet in partea posterioara… Doar atat poti?

ILDERIM 24-03-2010 - 12:24

Câţi oameni n-ar rămâne muţi dacă li s-ar interzice să vorbească bine despre ei şi rău despre alţii.

graur 24-03-2010 - 12:41

Am decis sa nu te mai bag in seama. Asta pricepi?

ILDERIM 24-03-2010 - 15:13

De aceea ai revenit cu ochii pe ultimele comentarii, mon pauvre ami?

fane 13-04-2010 - 17:29

nici macar un articol scris din suflet intru memoria unui jurnalist coleg de breasla cu autorul nu sunteti in stare sa suportati? dar pe voi va suportati? nenorocitilor! Dumnezeu sa-l odhneasca pe Mile si sa va ierte pe voi, papitoilor de mahala!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult