Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Senat. Comisia juridică, aviz negativ pentru Roşia Montană

Senat. Comisia juridică, aviz negativ pentru Roşia Montană

scris de M.A.
2 afisari

Senatorii Comisiei juridice au dat marţi aviz negativ, în unanimitate, la proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere de la Roşia Montană, care va fi dezbătut în procedură de urgenţă.

Senat. Comisia juridică, aviz negativ pentru Roşia Montană

Senat. Comisia juridică, aviz negativ pentru Roşia Montană

Prezent la dezbateri, ministrul Culturii, Daniel Barbu, a susţinut că toate regulile cu privire la acest caz sunt respectate cu stricteţe, în timp ce, conform punctului de vedere al Ministerului Justiţiei, a fost dat un răspuns cu anumite observaţii la o variantă a acestui proiect de lege, care a fost discutat în şedinţă de Guvern, transmite Agerpres.

Preşedintele Comisiei juridice, Tudor Chiuariu, a propus aviz negativ la acest proiect, luând în considerare avizul Consiliului Legislativ, dar şi poziţia Partidului Naţional Liberal.

Acest proiect de lege va fi dezbătut în cursul zilei de marţi şi de Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului, care este sesizată în fond. Senatul este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege.

2 comentarii

Marius 10-09-2013 - 18:45

Despre F 16 a fost UnUl, dar despre molibden si wolfram nu mai e nici UnUl?!
Cine poate raspunde :de ce ne dam aproape gratis zacamintele de materii rare,aproape unice in Europa? Suntem mintiti ca nu avem bani(oare pentru asa ceva ne trebuie bani?)cand oricand putem obtine o redeventa ,la prima strigare de 82% chiar de la cosortii europene,fara sa investim nimic si chiar putem stipula ca 50%din aur sa revina Romaniei.Ce nu fac …..pentru wolfram si nichel?Oare cuprul cui s-a dat ?Apropo : nu aveti impresia ca guverenele de dreapta fac actiuni de stanga si invers?! dar nu ma hazardez in analiza borfasilor indiferent cum se numesc ei -de stanga sau de dreapta sau…Cel mai mult imi place de comedia cu :,,anul acesta avem bani de pensii si salarii”Daca redeventa pe exploatarile petrolifere ale zacamintelor Romanesti ar fi foost de 62%azi aveam excedent si la invatamant si la sanatate,dar asa ajung nici pentru cei de la putere dar pentru noi cetatenii….Oare cati cetateni romani revin la un pat de spital dupa reforma Nicolaescu din 2014?ASTA NU ESTE GENOCID?Daca se construiau gradinite in loc de padocuri pentru caini si banii de la ONG-uri ar fi fost dati pentru indemnizatia copiilor azi puteai sa cresti un copil dar asa ..de 42 de lei nu poti cumpara nici incaltaminte dar sa-l intretii 30 de zile..Dar nu am vazut proteste in acest sens si nici ,,vedete „scandalizate iar domnul ,,ales”Marinescu oare ce zice de puii de om ,ca de catei se intereseaza toata ziua? DE CE ROMANII URASC ROMANII?!

Tony 11-09-2013 - 05:44

Ce fel de ministru al culturii se poate numi un individ ce spune ca totul ar fi in ordine in legatura cu distrugerea unei zone cu potential enorm pentru turism, avand in vedere valorile arheologice, arhitectonice sau frumusetile neasemuite ale Rosiei Montane. Un adevarat roman in aceasta functie ar fi solicitat includerea zonei in parimoniul UNESCO. Rusine sa-ti fie Barbule!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult