Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Senat. Mircea Diaconu şi-a dat demisia din Parlament

Senat. Mircea Diaconu şi-a dat demisia din Parlament

scris de M.A.
2 afisari

Senatul României a anunţat miercuri că Mircea Diaconu şi-a dat demisia din Parlament. El şi-a înaintat marţi demisia la cabinetul preşedintelui Senatului.

CCR îl demite pe senatorul Mircea Diaconu

Senat. Mircea Diaconu şi-a dat demisia din Parlament

”În cursul zilei de 4 decembrie 2012 Mircea Diaconu, senator în circumscripţia electorală numărul 3 din judeţul Argeş, colegiul uninominal numărul 1, şi-a înaintat demisia la cabinetul Preşedintelui Senatului României”, se arată în comunicatul Senatului. Biroul Permanent al Senatului a hotărât, în şedinţa de marţi, convocarea unei şedinţe de plen pentru a se lua act de decizia Curţii Constituţionale cu privire la încetarea calităţii de senator a liberalului Mircea Diaconu şi pentru a se declara vacant postul de senator. Din lipsa cvorumului necesar, nu s-a putut aproba, însă, şi vacantarea postului de senator, la şedinţa plenului participând aproximativ 25 de senatori, transmite Agerpres.

Plenul Senatului a respins, în şedinţa din 30 octombrie, posibilitatea încetării mandatului de senator pentru liberalul Mircea Diaconu, care, potrivit raportului ANI, se află în stare de incompatibilitate.

Comisia juridică a Senatului a analizat, în şedinţa din 11 septembrie, scrisoarea înaintată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) referitoare la starea de incompatibilitate în care se află senatorul liberal Mircea Diaconu şi a stabilit că plenul Senatului este cel în măsură să constate starea de incompatibilitate şi să ia decizie cu privire la acest caz.

2 comentarii

BULA 05-12-2012 - 13:58

Va mai primi pensie nesimtita de parlamentar, daca nu a finalizat mandatul ?

digital 05-12-2012 - 22:15

băi,tu înafară de pensii și salarii ce dreq mai ai în căpățâna aia?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult