Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Senat: Tratatul privind extrădarea între România şi Siria adoptat

Senat: Tratatul privind extrădarea între România şi Siria adoptat

scris de Laurentiu Banches
58 Afisari

Marţi, în Senat a fost aprobat cu 93 de voturi pentru, 5 împotrivă şi 7 abţineri proiectul de lege pentru ratificarea Tratului privind extrădarea între România şi Siria.

senat

După ce proiectul de act normativ, semnat la Bucureşti în 10 noiembrie 2010, a primit  raport favorabil, fără amendamente, din partea Comisiei juridice, senatul a adoptat proiectul de lege privind transferarea persoanelor condamnate în vederea executării pedepselor privative de libertate între România şi Republica Arabă Siriană. Potrivit Mediafax, acest proiect  privind extrădarea a fost anterior adoptat tacit de Camera Deputaţilor  cu 72 de voturi pentru, 11 voturi împotrivă şi 10 abţineri.

Deşi a fost aprobată de senat, ratificarea acordurilor cu Siria este considerată inoportună de către mai mulţi politicieni. Senatorul PSD, Georgică Severin e de părere că Siria a devenit o ţară cu mari probleme în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului, precizând totodată că membrii Comisiei pentru politică externă au acceptat să dea un aviz favorabil după ce au primit precizări în legătură cu oportunitatea ratificării acestor tratate din partea Ministerului de Externe.

De aceaşi părere este şi preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, senatorul UDMR Gyorgy Frunda, care a susţinut, conform Mediafax, că ratificarea acestor acorduri ar fi o greşeală din punct de vedere politic, în condiţiile în care toate ţările UE, Liga Arabă şi multe ţări din afara Uniunii boicotează sistemul din Siria. Senatul a mai adoptat, tot marţi şi  proiectul de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Sirian privind cooperarea în prevenirea şi combatarea criminalităţii organizate, care a fost semnat la aceaşi dată de 10 noiembrie 2010.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult