Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE: Senatorii Comisiei de buget au redus cota unică la 10%. Finanţatorii României sunt deja îngrijoraţi. Ministrul Ialomițianu respinge ideea

UPDATE: Senatorii Comisiei de buget au redus cota unică la 10%. Finanţatorii României sunt deja îngrijoraţi. Ministrul Ialomițianu respinge ideea

scris de Ziua Veche
2 afisari

.

 

UPDATE 1.12: Ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, a declarat pentru HotNews.ro că Executivul susține menținerea cotei unice de 16% și le cere inițiatorilor proiectului să respecte legea responsabilității fiscal-bugetare. „Am elaborat Strategia Fiscală pentru o cota de 16%. Inițiatorii ar fi trebuit să prevadă măsuri care să compenseze scăderea veniturilor bugetare. Respingem scăderea cotei unice în acest moment”, a mai spus Ialomițianu.


UPDATE, 18.40: Surse apropiate finanţatorilor României – Comisia Europeană, FMI şi Banca Mondială au declarat pentru Hotnews că legiferarea unei cote unice de 10% faţă de 16%  cât e în prezent va duce la rediscutarea Acordului semnat de România.

Noi nu ne putem opune  ca Parlamentul unei ţări să legifereze ceea ce crede că e mai bine pentru economia ţării. În acelaşi timp, găsim că avem datoria să ne spunem punctul de vedere. Iar acest punct de vedere este că discuţia despre o reaşezare a cotei unice trebuie făcută într-un context mai larg”, au declarat pentru HotNews.ro, sursele citate. ”Vom asista la o scădere a veniturilor, iar ţintele noastre stabilite cu România sunt foarte bine definite. Se pare că o scădere a veniturilor neînsoţită de măsuri adiţionale va deraia ţinta cantitativă de deficit şi nu ştiu dacă economia României poate suporta o asemenea scădere de venituri în acest moment”, au mai spus sursele apropiate finanţatorilor României. Fără a preciza care ar putea fi măsurile adiţionale, demnitarii contactaţi de HotNews au răspuns sec: “Asta este treaba Guvernului. Ei trebuie să ne arate calculele şi să propună măsuri care să păstreze România în parametrii conveniţi”.

 

 

––––––––––––––-

Membrii Comisiei senatoriale de buget, finanţe au votat, marţi, în unanimitate, scăderea cotei unice pentru impozitul pe venit de la 16% la 10%, prevedere cuprinsă într-un proiect de modificare a Codului Fiscal, iniţiat de senatorii PDL şi avizat negativ de către Guvern.

“Am mers pe exemplele altor ţări din zonă, Ungaria, Bulgaria, şi nu vedem de ce în România nu s-ar putea face acelaşi lucru. S-a dovedit, atunci când s-a aplicat cota de 16 la sută, că veniturile la buget nu au scăzut, ci au crescut. Scăderea cotei de impozitare a condus la încasări mai mari”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Comisiei, senatorul Ovidiu Marian (PDL). Votul senatorilor a fost dat în condiţiile existenţei avizului negativ al Guvernului, reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice (MFP) susţinând că reducerea cotei unice a impozitului pe venit ar aduce pierderi bugetului de stat. Pentru anul 2011, aceştia au estimat un impact negativ de 5,2 miliarde de lei. Senatorul Alexandru Mocanu (PDL) a reamintit Comisiei controversele de acum câţiva ani, cu colegii din PSD, legate de introducerea cotei unice de impozitare de 16%, când aceştia afirmau că “va fi o gaură de 30.000 de miliarde lei la buget”, ceea ce nu s-a întâmplat. Scăderea cu şase procente a cotei unice trebuie să fie adoptată de plenul Senatului şi apoi să parcurgă aceleaşi proceduri şi în Camera Deputaţilor.

0 comentariu

anonim 21-03-2010 - 03:07

Bravo romancutelor noastre care indeplinesc conditia de a avea parul „kosher”.
Si normal. Ele se spala cu apa moale de ploaie, de zapada,cu galbenuse de ou in loc de sampon cu chimicale, se clatesc cu ceai de urzica si frunze de nuc cu otet de mere si bere.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult