Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Senatorii l-au salvat pe Gabriel Oprea de procurorii DNA

Senatorii l-au salvat pe Gabriel Oprea de procurorii DNA

scris de S. P.
21 afisari

Senatorii au votat luni împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă.

gabriel oprea vot senatS-au înregistrat 45 de voturi „pentru”, 73 „împotrivă”, șase voturi fiind anulate.

Numărul total al senatorilor care au votat a fost de 124.

Votul a fost secret cu bile.

Senatul hotărăște să nu ceară urmărirea penală a domnului senator Oprea Gabriel, fost viceprim-ministru pentru securitate națională și fost ministru al Afacerilor Interne”, se arată în hotărârea adoptată luni, căreia i-a dat citire președintele de ședință, Ioan Chelaru. El a precizat că hotărârea va trimisă luni seara Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Eu nu contest munca procurorilor, o respect. Am fost un om care, și când am fost prim-ministru interimar, am căutat să ajut Justiția. Cred că votul de astăzi… de aceea nici nu am vrut, aveam un cuvânt de vreo zece pagini, dar nu am vrut să îi plictisesc. Știam că am dreptate și, ca militar, este o cruce pe care o să o duc toată viața, fiindcă a murit un coleg la datorie”, a declarat Oprea, luni seară, la Senat.

Potrivit lui Oprea, motociclistul-polițist a fost avertizat prin stație de faptul că, pe traseu, urma respectiva groapă, adăugând că, din anchetă, cunoaște faptul că aceasta nu era însă semnalizată corespunzător.

„Este foarte ciudat fiindcă în acea zi, din câte știu, a trecut de patru ori pe lângă această groapă. Înainte să ajungă echipajul de poliție și motociclistul au fost avertizați prin radio, li s-a spus ‘urmează lucrarea’ și au confirmat. De altfel, poate nu e lipsit de atenție, cel de pe mașina de poliție era nașul tânărului polițist. Din ce știu, chiar i-a spus: ‘nu cred că e bine să vii în seara asta’. Dacă era un profesionist…”, a explicat Oprea.

El a ținut să precizeze că, în acea seară, se afla la datorie: „Nu am fost nici la restaurant, nici cu alte persoane în mașină”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult