Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Senatorii PDL au votat cota unica de 10%. Guvernul se opune

Senatorii PDL au votat cota unica de 10%. Guvernul se opune

scris de Ziua Veche
5 afisari

Senatul a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PDL, prin care cota unică de impozitare este diminuată de la 16% la 10%. Propunerea adoptată de Senat, cu 45 de voturi „pentru”, 31 de voturi „împotrivă” şi 8 abţineri, prevede modificarea articolului 43 din Codul Fiscal, stabilind că, pentru veniturile impozabile din activităţi independente, salarii, cedarea folosinţei bunurilor, pensii, investiţii, activităţi agricole, premii şi alte surse, cota de impozit este de 10%. Iniţiativa nu face referire şi la impozitul pe profit, transmite Mediafax.

Printre iniţiatori se regăseşte şi senatorul PDL Ion Ariton, actualul ministru al Economiei.

Unul dintre iniţiatori, Iulian Urban (foto), a argumentat că diminuarea la 10% a cotei unice de impozitare va duce la majorarea încasărilor la bugetul de stat, dar va genera şi creştere economică, prin relaxarea fiscală.

Senatorul PDL a afirmat că, în condiţiile în care fiscalitatea a fost redusă semnificativ în ţările din regiune, România poate combate migrarea marilor investitori în ţările vecine doar prin reducerea fiscalităţii, întrucât la nivelul infrastructurii nu poate concura.

Ministerul Finanţelor, prin secretarul de stat Gheorghe Gherghina, a precizat că Guvernul nu susţine iniţiativa, motivul fiind impactul bugetar negativ, de aproximativ 1% din PIB.

Propunerea formulată de senatorii PDL a fost sprijinită şi de grupurile PSD şi PNL.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat că social-democraţii vor susţine iniţiativa lui Urban de a „intra în contradicţie” cu linia fiscală a Guvernului.

Senatorul PNL Dan Radu Ruşanu a afirmat că liberalii susţin scăderea cotei unice, atât pentru impozitul pe venit, cât şi pentru cel pe profit.

Senatorul PDL Cristian Rădulescu a contraargumentat că diminuarea cotei unice va lăsa bugetul de stat descoperit, pentru o perioadă de aproape un an, încasările diminuate neputând fi acoperite.

Senatul este prima Cameră sesizată cu acest proiect de lege, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

0 comentariu

Rasputin 21-03-2010 - 16:52

…şi nici nu v-a exista.
Faptul ca traian băsescu şi pdl nu reacţionează în nici-un fel la pretenţiile IREDENTIŞTILOR maghiari, mă face să cred că au trădat poporul român prin aducerea la guvernare a udemeriştilor.

LEGIUNEA GEMINA 21-03-2010 - 17:52

…CU MILA:

Epoca in care conta presiunea Budapestei in iatacul presedintelui Frantei sau in Senatul SUA s-a incheiat.
Budapesta nu conteaza in ecuatia politico-militara a urmatorului deceniu pe aria de interes a NATO.

Marius 21-03-2010 - 17:58

… tinutul de mai sus nu a existat si nici nu va exista vreodata. Stie mai bine Base…

Pribeagul 21-03-2010 - 18:03

de 7000 de ani au o tara, in timp ce ungurii tot mai umbla cu carnea sub sea, doar, doar vor mai deznationaliza vreun urmas al celor pe care i-au gasit in drumurile lor.

Unguretilor, mai terminati cu guitatul! Schimbati melodia! Ne plictisiti!

De fapt voi ce sunteti, unguri, maghiari, secui, sau romani deznationalizati?

Pribeagul 21-03-2010 - 18:06

Cei tinutul secuiesc? Este oare locul acela pe unde se plimba odinioara Burebista?

muaddib 21-03-2010 - 19:00

bre pastorilor valahi, mai potoliti-va avantul asta patrihotic

nu vedeti ca nu sinteti in stare sa faceti macar o autostrada ca lumea? ia vedeti ce autostrazi sunt in ungaria! nu mai bine va ocupa fii lui atila si va pun naibii la munca, sa aveti si voi un drum ca lumea, valahi nespalati ce sunteti!

Pribeagul 22-03-2010 - 09:37

Sarmanul meu, probabil ca-ai cazut in cap cind ai aterizat de pe Arakis pe Pamint, altfel nu-mi explic cum nu vezi maretele noastre ralizari.
Noi am realizat Reteaua! care, printr-o minciuna continua, ne-a prins in firele ei si nu mai gasim scapare.
In secolul trecut harkonnenii sovietici ajutati de negustorii Gildei Spatiale (Pauker, Roman, Brucan etc ) au navalit in Romania spunind ca ne elibereaza. In dec ’89 aceiasi harkonneni ajutati de aceiasi, si de urmasii ai acelorasi negustori au spus ca ne elibereaza din nou. I-am crezut si am tras un chef cu impuscaturi si chiuituri. A fost doar o manevra diabolica, si pina ne-am trezit din euforia evenimentelor ne-am pomenit jefuiti de avutia nationala si mai saraci si mai amariti decit inainte.
Asa ne-am pomenit cu reteaua iadului jefuind bugetul statului. Ce-i mai ciudat e faptul ca reteaua-i chiar statul. Reteaua are agenti gen Voicu, intruchiparea Satanei, care-i mai alunecos decit pestele, oricum il apuca reporterii, le scapa, transformindu-se in binefacatorul tuturor: casuneni, studenti, bolnavi etc. Ce mai?, daca-l mai lasa citeva zile in libertate si nu-l baga la balamuc, unde-i este locul, vom vedea in el SALVATORUL NATIUNII.
Poti sa ma crezi pe cuvint: in ultimii 20 de ani, romani, maghiari si alte nationalitati, toti contribuabilii, am alimentat bugetul satatului din salariile noastre amarite cu sute de mld euro. Mai mult, ne-am si imprumutat! Din acestea zeci de miliarde, probabil peste o suta, au alimentat conturile asfaltatorilor si constructorilor de sosele. Banii sau dat, s-au pirdut in nodurile retelei, autostrazi, ioc, iar noi am ramas mai saraci.
Apropo! Tot lipsa aia de apa-i pe la voi, de trebuie sa va reciclati urina? Cit despre spalat ce sa mai spun, atita timp cit sunteti aerieni… poate dupa ce veti ajunge pe Pamint.

ForeSkin 22-03-2010 - 14:28

..o sa folosim vaselina…

Marcu 22-03-2010 - 16:18

Casa secuilor nu este in romania ci in Ungaria. Sa se duca la ei acasa si sa ne lase in pace. Daca nu vor, sa stea aici si sa ne respecte legile. Altfel ar trebui sa impunem forta asa cum si ungurii fac cu romanii din Gyula. Scurt pe doi.

George 22-03-2010 - 19:40

Toti agitatorii pentru autonomia secuilor falsifica in mod grosolan istoria. Generalul de sinistra aminitire, von Bucown cel care a batut cu tunul 200 de biserici si manastiri ortodoxe din Ardeal, consemna in jurnalul sau de front din anul 1761, realitatea faptului ca din cele 102 sate ale celui mai maghiarizat scaun secuiesc 99 sunt locuite de romani. Pe de alta parte, SOARELE si LUNA de pe scutul heraldic al secuilor se afla in legatura cu SOARELE si LUNA de pe stemele Moldovei si ale Munteniei. Asa dar secuii sunt romani maghiarizati, iar dovezile sunt mult mai multe. Dar cine nu stie istoria adevarata poate fi pacalit de cele mai grosolane falsificari. Infierbantatul Raduly este un roman a carui nume a fost la origine Radu. Si ca el sunt toti ceilalti secui maghiarizati. Chiar etnonimul „Sicul” este un stravechi etnonim european.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult