Acasa Cultura-ReligieCultura Senatorul Georgică Severin se bate cu ministrul Gigel Știrbu pe Caramitru și Mihăiță

Senatorul Georgică Severin se bate cu ministrul Gigel Știrbu pe Caramitru și Mihăiță

scris de G. D.
13 afisari

Ordonanța 68/2013 a devenit obiect de dispută între Parlament și actualul ministru al Culturii, care avertizează că, potrivit legii, ar trebui să-i schimbe pe directorii de teatre care au depășit 65 de ani.

Ion Caramitru

Ion Caramitru

Gigel Știrbu, ministru al Culturii, este cel care susține ideea modificării legii, o ordonanță de urgență promovată de fostul ministru Daniel Barbu. Acesta a afirmat, la apariție acestui act normativ, că respectă legislația muncii. Unul dintre cazurile vizate de ordonanța care în aceste zile trece prin procesul de aprobare în Parlament este cel al lui Ion Caramitru, directorul Teatrului Național București. Actorul are 71 de ani, are contract de management, însă OUG 68 îl împiedică să continue.

„Sunt mulţi alţii care, de-a lungul timpului, au dat dovada vie a faptului că sunt anumite personalităţi în domeniul dumnealor”, a argumentat Gigel Știrbu. „Ar fi din punctul meu de vedere greşit să nu profităm de experienţa domniilor lor, atât noi, cât şi cei care consumă cultură în instituţiile pe care domniile lor le conduc”, a mai spus ministrul.

Însă există voci în PSD care nu sunt de acord cu ceea ce susține Știrbu. Senatorul Alexandru Mazăre este unul dintre ei: „Am căzut de acord că nu putem să trimitem acei oameni pur şi simplu în parc, să-şi plimbe nepoţeii, să nu beneficiem în continuare de experienţa şi de expertiza lor”, susține Mazăre, daravertizează în legătură cu legislația. „Să vedem dacă ne putem încadra în prevederile legislaţiei muncii”, a mai spus Mazăre.

Apare, însă, și opinia senatorului PSD Georgică Severin, preşedintele Comisiei de cultură din Senat. Acesta nu crede în excepții la lege: „Legea trebuie să o avem unitară pentru manageri la nivelul întregii ţări, pentru că altfel cineva poate să dea în judecată Ministerul Culturii, că de ce la TNB se poate, iar la Ansamblul de dansuri din Săliştea Gurghiului, nu, şi va câştiga”, a argumentat Georgică Severin. „Nimeni nu-i împiedică pe aceşti mari maeştri să meargă pe valenţele artistice, nu trebuie neapărat să fie cei care au dreptul de semnătură pe bani. Hai să fim serioşi. Prefer să văd mai multă regie şi mai puţin management de la aceste glorii„, a pus punctul pe i șeful comisiei de cultură din Senat.

4 comentarii

UnUL 14-01-2014 - 17:43

Un Georgică și-un Gigel : a tunat și i-a adunat.

digital 14-01-2014 - 21:21

da, și-un unulaș lăbărel !

UnUL 14-01-2014 - 23:05

…zise Degețel cretinel.

Vivi 15-01-2014 - 12:18

numai la noi legile au exceptii de aplicare-deh interesul personal mai presus de cel national…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult