Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Senatul a incuviintat cererea DNA de urmarire penala a lui Gabriel Oprea

Senatul a incuviintat cererea DNA de urmarire penala a lui Gabriel Oprea

scris de A.P.
14 afisari

Senatorul UNPR Gabriel Oprea a susținut, miercuri, în ședința de plen în care se votează cerea DNA de urmărire penală în cazul său, că este nevinovat și le-a cerut senatorilor să voteze împotrivă. Potrivit unor surse, cererea a fost incuviintata cu 71 voturi „pentru”, 52 „impotriva” si un vot anulat.

guvernul-va-fi-condus-de-vicepremierul-gabriel-oprea-in-urmatoarele-patru-zile-„Vreau să vă spun că sunt nevinovat. În toată cariera mea de ministru, de parlamentar, și cu ajutorul dvs., m-am bătut, în sensul bun al cuvântului, pentru drepturile militarilor din Armata Română, ale celor de la Interne, ale celorlalte instituții din domeniul securității naționale. Am reușit de cele mai multe cu ajutorul dvs. și bine am făcut. Ca viceprim-ministru și ministru de Interne nu s-a achiziționat în mod legal doar o mașină, peste 5.000 de mașini au fost achiziționate în mod legal, transparent, nu a fost nicio problemă”, a susținut Oprea în plenul Senatului.

Potrivit acestuia, pentru 2015 sunt documente, menționate inclusiv în memoriul trimis Comisiei juridice de fostul șef al DIPI, conform cărora toate instituțiile abilitate — SRI, serviciul secret al Armatei, Interne — „au identificat amenințări la adresa fostei conduceri a Ministerului de Interne, inclusiv la adresa sa.

„În acest sens, Direcția de Informații și Protecție Internă au acționat în consecință și au reînființat o unitate care exista și înainte — ACVILA — pentru paza și protecția MI, plecat de la zero, în acest sens au achiziționat printre altele și o mașină. Nu am cerut eu acest lucru, se poate dovedi că sunt documente, acest fapt recunoscut în memoriul trimis Comisiei juridice de fostul șef DIPI că această mașină a fost achiziționată legal. Nu am făcut decât, ca orice ministru de Interne, să mă supun legii și acestor prevederi legale specializate. (…) Stimați colegi, acestea sunt faptele, vreau să vă spun că întotdeauna în cariera mea mi-am făcut datoria, am respectat legea, sunt nevinovat și, în consecință, vreau să votați împotriva acestei cereri”, a spus președintele UNPR.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult