Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Senatul va dezbate miercuri motiunea simpla pe tema Educatiei

Senatul va dezbate miercuri motiunea simpla pe tema Educatiei

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Senatorii vor dezbate, miercuri dupa-amiaza, motiunea simpla „Educatia – de la supravietuire la colaps”, initiata de liberali.


Social-democratii au anuntat ca sprijina motiunea, liderii celor doua grupuri parlamentare convenind ca PSD sa ofere 18 semnaturi pentru ca textul sa poata fi depus, fara sa figureze insa ca initiatori, informeaza Agerpres. In contrapartida, PNL va sustine motiunea simpla privind Transporturile pe care social-democratii intentioneaza sa o depuna la Senat, cel mai probabil saptamana viitoare. Cu prilejul inaintarii motiunii pe Educatie, liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti, i-a multumit fostului ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu (PSD) pentru „corectele observatii si rectificari” pe care le-a facut textului initial. Partidul Conservator a anuntat, la randul sau, ca va sustine aceasta motiune si „va contribui, daca va fi invitat, cu propriile propuneri si masuri”, deoarece nu este de acord cu proiectul legii Educatiei, initiat de Guvern. Democrat-liberalii au informat ca nu se opun dezbaterii motiunii simple pe tema Educatiei, aratand ca vor prezenta, cu acest prilej, propriile argumente in favoarea proiectului initiat de Cabinetul Boc. Premierul Emil Boc si ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, au fost invitati miercuri la grupul senatorial al PD-L, pentru a discuta pe marginea motiunii simple. Cei 41 de senatori PNL si PSD semnatari ai motiunii sustin ca situatia din sistemul educational din Romania s-a agravat ca urmare a „lipsei de viziune strategica, a lipsei de transparenta si de capacitate manageriala ale Guvernului Boc”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult