Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE Sesiune extraordinara la Senat

UPDATE Sesiune extraordinara la Senat

scris de Ziua Veche
5 afisari

 

.

UPDATE 11.20Biroul Permanent al Senatului a decis, marti dimineata, ca sesiunea ordinara de toamna a Senatului sa inceapa miercuri, 1 septembrie, cu sedinta de plen, transmite Mediafax. Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a declarat, dupa Biroul Permanent, ca sesiunea ordinara va incepe miercuri, 1 septembrie, cand sunt programate sedinta Biroului Permanent, de la ora 13.00, sedintele grupurilor parlamentare, de la ora 14.00, si plen, de la ora 15.00. Conducerea Senatului a mai decis ca si joi, 2 septembrie, sa fie programata o sedinta de plen, precedata de o sedinta a Biroului Permanent, in care se vor vota propunerile formulate de grupurile partidelor pentru functiile de conducere ale institutiei, cu exceptia celei de presedinte.


Senatorii se reunesc, marti, in plen, in sesiune extraordinara, avand o ordine de zi incarcata, cu zece puncte, printre care Legea Agentiei Nationale de Integritate, ordonantele de urgenta ale Guvernului privind descentralizarea in sanatate si, respectiv, cresterea TVA, dar si proiectul de lege cunoscut sub numele de „mica reforma in justitie”, transmite Agerpres. Cel mai „fierbinte” punct al ordinii de zi se anunta a fi Legea ANI, reprezentantii PSD+PC anuntand ca nu vor vota proiectul legislativ, iar senatorul UDMR Gyorgy Frunda ca nu va participa la dezbatere si vot in semn de protest fata de presiunile exercitate asupra senatorilor de presedintele Traian Basescu si de unii membrii ai Guvernului.

 

Nici PDL nu este de acord cu raportul propus de Comisia juridica, cea care i-a eliminat din categoria persoanelor supuse controlului averilor pe liderii de sindicat.

Dezbateri aprinse se anunta si la ordonantele de urgenta ale Guvernului privind descentralizarea in sanatate, cresterea TVA si finantele publice locale, care au fost avizate negativ de unele comisii de specialitate, in anumite cazuri chiar cu votul impotriva al reprezentantilor PDL.

La fel si in cazul legii „micii reforme in justitie”, adica al proiectului de lege privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, care a primit observatii critice din partea institutiilor care aplica justitia si un raport negativ, in conditiile in care nu a intrunit majoritatea voturilor membrilor Comisiei juridice a Senatului.

Pe ordinea de zi a sedintei mai figureaza si proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a Codului de procedura civila si a Codului de procedura penala, proiectul de lege privind modificarea si completarea legii pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, precum si un proiect de modificare a legii gazelor

0 comentariu

Viorica Ianc 15-03-2010 - 04:23

Sunt pentru ceanura de la Rosia ?
Profilul celui mai carunt este al omului
stapan pe situatie !
Pofticiosul din mijloc sa nu-si rupa
pixul. Ultimul, singurul purtator de
cravata, dupa profil PARE a fi mot !!!
Ministri-primivicepresedinti ! Pentru
aceste doua functii primesc salarii
diferite ?
Chiar ? Foarte-bogatii Romaniei platesc
impozit statului dupa venit ?
Sa facem cumva sa nu ajungem ca si Grecia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS