Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE – Sevil Shhaideh, noul ministru al Dezvoltării

UPDATE – Sevil Shhaideh, noul ministru al Dezvoltării

scris de P.C.R.
10 afisari

UPDATE – Sevil Shhaideh, fost secretar de stat în MDRAP, a depus miercuri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în fața președintelui Klaus Iohannis.

Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh

La ceremonia de depunere a jurământului de învestitură au participat premierul Victor Ponta, președinții celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu și Valeriu Zgonea, membri ai Guvernului și consilieri prezidențiali.

UPDATE – Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Sevil Shhaideh in functia de ministru al Dezvoltarii.

Noul ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei va fi Sevil Shhaideh, secretar de stat în acelaşi minister, care va depune jurământul la ora 17.00.

Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh

Victor Ponta i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea ca Sevil Shhaideh să fie numită ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că şedinta Comitetului Executiv Naţional al PSD, în care urma să fie discutată demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte executiv al PSD, a fost amânată întrucât la acea oră, respectiv 16.30, ar urma să depună jurământul noul ministru al Dezvoltării.

El a precizat că portofoliul de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) va fi preluat de Sevil Shhaideh, din Constanţa, aceasta fiind secretar de stat în MDRAP.

”Şedinţa Comitetului Executiv al PSD a fost amânată deoarece la ora 16.30 va depune jurământul noul ministru al Dezvoltării, este vorba de doamna secretar de stat Sevil Shhaideh. Nu ne-au anunţat deocamdată data la care a fost reprogramată şedinţa”, a declarat Grindeanu.

Sevil Shhaideh are 50 de ani şi este fina lui Liviu Dragnea, dar şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu.

Ea a fost director al Direcţiei Sisteme Informatice din Consiliul Judeţean Constanţa în perioada 1993-2007, apoi, până în 2012, a condus Direcţia Proiecte din CJ Constanţa. Aceasta a devenit secretar de stat în MDRAP în 2012, după ce Liviu Dragnea a fost numit ministru.

Postul de ministrul al Dezvoltării a rămas vacant după ce Liviu Dragnea a demisionat în 15 mai, în ziua în care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Ministrul demisionar al Dezvoltării şi Administraţiei, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că a discutat cu premierul Victor Ponta şi cu comisarul UE pentru politici regionale, Corina Creţu, despre succesorul său la minister, astfel încât persoana care va fi nominalizată să aibă susţinerea tuturor.
Sevil Shhaideh are 50 de ani si a devenit mana dreapta a lui Liviu Dragnea la minister, unde este secretar de stat, dupa ce intre 2007 si 2012 a fost unul dintre oamenii de baza ai nasului sau, Nicusor Constantinescu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, in prezent cercetat pentru coruptie. Ea s-a ocupat in cadrul de coordonarea si managementul proiectelor finantate cu bani europeni.
Sevil Shhaideh este considerata de unii dintre social democrati omul potrivit pentru a conduce Ministerul Dezvoltarii. A absolvit la Constanta Facultatea de Stiinte Economice si are un master in Managementul Proiectelor de Afaceri, fiind expert in administratie publica si specialist in IT.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult