Acasa Actualitate-InternaPolitica interna SIE: Meleşcanu, audiat în Parlament – A fost o decizie personală

SIE: Meleşcanu, audiat în Parlament – A fost o decizie personală

scris de M.A.
2 afisari

Teodor Meleşcanu a declarat marţi, înainte de a fi audiat în comisii, că a fost o decizie personală aceea de a accepta funcţia de director al SIE şi că lipsa de dialog dintre preşedintele Traian Băsescu şi partide a făcut ca această decizie să nu fie una a PNL.

Teodor Melescanu

Teodor Melescanu

Întrebat dacă a fost contactat telefonic de preşedintele Traian Băsescu pentru a -i propune funcţia, Meleşcanu a răspuns: „În general, aşa se întâmplă, te sună cineva”. Fostul liberal a susţinut că a fost convins să accepte funcţia de director SIE „pentru o raţiune foarte simplă” – această practică instituită de a numi la serviciile de informaţii persoane care provin nu din majoritate, ci din Opoziţie, o „bună practică democratică” în opinia sa, transmite Agerpres.

„Am considerat că ar fi păcat să fie întreruptă această practică datorită crizei parlamentare, aşa că mi-am asumat propunerea”, a afirmat Meleşcanu. El a adăugat că a luat decizia de a accepta funcţia singur, fără a se consulta cu cineva din PNL şi consideră că a respectat prevederile statutului partidului. „Problema fundamentală a fost lipsa dialogului politic între preşedinte şi partide, care ar fi putut să creeze condiţiile ca această decizie să nu fie una personală, ci una a partidului. Asta a fost situaţia, mi-am asumat-o”, a spus Meleşcanu

Audiere în comisii fără cvorum

Parlamentul se reuneşte în şedinţă marţi, la ora 13,00, pentru validarea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. Începând cu ora 10,30, Meleşcanu a început să fie audiat la comisiile de specialitate, după cum au stabilit Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Conducerea Parlamentului s-a reunit marţi dimineaţă pentru a stabili programul audierii şi validării lui Teodor Meleşcanu pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe. Democrat-liberalul Petru Filip, vicepreşedinte al Senatului, a anunţat că Teodor Meleşcanu va fi audiat în comun de Comisiile pentru apărare de la Camera Deputaţilor şi de la Senat şi de Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SIE. El a mai spus că, potrivit regulamentului, odată sesizate de Birourile Permanente, comisiile respective au obligaţia să fie convocate.

„Birourile reunite au hotărât convocarea şedinţei comune a comisiilor, aşa încât cei care ştiu se vor prezenta, se va verifica cvorumul, îl vor audia pe domnul Meleşcanu„, a adăugat Petru Filip. Senatorul PDL a reafirmat că, în ceea ce priveşte cvorumul din fiecare comisie în parte, regulamentul nu este mai presus de Constituţie. „Regulamentul, până la urmă, nu excede ceea ce spune Constituţia şi celelalte legi. Este un regulament de funcţionare interioară a Parlamentului şi până la urmă plenul este cel care este deasupra regulamentului şi a comisiilor”, a susţinut Petru Filip.

Opoziţia a anunţat că va continua protestul parlamentar şi nu va participa la audierile din comisii şi la votul din plen.

2 comentarii

milosul 28-02-2012 - 14:04

Ai primit ordin, bai jegule, de la sistem. Blestemat sa fi, jigodie ordinara! TI-AI SI ITI batI joc de tara ta si de popor, jegule. Toti securistii: cristan diaconescu, oprea, sarbu,unbureanu……apra interese de clan, clanul basescu, si nu interesele poporuli. Precum se stie, poporul il detesta pe seful vostru. Sunteti sraini de suferintele poporuli roman, voi sunteti spioni straini. Telul vostru este de a distruge neamul romanesc. Ma intreb: cum vor mai putea trai copii vostri, dupa ce veti pierde puterea? Vor fi marginalizati, vor fi ocoliti de toti oamenii, vor fi considerati copii unor tradatori.

urbos 28-02-2012 - 14:10

Nu uita ca aceste naparci sint plozii ticalosilor care au mai distrus Romania. Fii de viermi bolsevici, fii de tortionari, ji dani blestemati, tradatori, criminali.
Daca nu le luam gatul, progeniturile acestor nemernici vor reveni.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult