Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Solutia de criza a PNL: alt Guvern

Solutia de criza a PNL: alt Guvern

scris de Ziua Veche
1 afisari

Liberalii au cerut demisia Guvernului Boc sau demiterea acestuia de catre presedintele Traian Basescu si inlocuirea lui cu un economist independent, in paralel cu reducerea Guvernului la sapte-opt Ministere conduse de tehnocrati, acestea fiind solutiile prezentate miercuri de liderul PNL Crin Antonescu.


“Este imperios necesar si este urgent ca Guvernul Boc sa plece. Fondul Monetar International a realizat ca nu are un partener credibil in Guvernul Emil Boc, iar avertismentul pe care noi il dadeam luni si care s-a confirmat, in ciuda ripostelor demagoge ale fruntasilor PD, este insotit de dovada ca fruntasii PD mint. Reprezentantul FMI, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a aratat ca nu Fondul Monetar International impune ca solutie Guvernului Romaniei renuntarea la cota unica sau marirea acesteia sau cresterea de TVA. In acest sens, solutia politica imediata care este necesara Romaniei este un alt Guvern”, a declarat Antonescu.

Motiune de cenzura

Liderul liberalilor a precizat ca, in cazul in care Guvernul refuza sa plece acasa, PNL va initia si vota o motiune de cenzura in conditiile unui acord intre toate fortele politice pentru formarea unui cabinet de criza, non-partinic, cu premier si ministri tehnicieni. Surse parlamentare ne-au declarat ca liberalii, prin intermediul liderului de grup de la Camera Deputatilor Calin Popescu Tariceanu si cel de la Senat Puiu Hasotti, incearca sa ii atraga de partea motiunii de cenzura si pe pedelistii nemultumiti de treaba facuta de unii membri din Guvern. Semnalul a fost dat deja de declaratiile facute de Sever Voinescu, Raluca Turcan si Cezar Preda, acestia fiind cei mai vocali. In opinia lui Crin Antonescu, viitorul Guvern de tehnicieni ar trebuie sa porneasca de la ideea ca nu trebuie marite cota unica si TVA. Din acest motiv liberalii propun scaderea progresiva a cotei unice de la 16% la 10%, reducerea TVA la 5% in constructii si tot la 5% in domeniul alimentar. Seful PNL a adaugat ca viitorul Guvern de tehnicieni trebuie sa faca ceea ce actualul Executiv nu poate face din cauza clientelei politice pe care o mentine in functii: reducerea drastica a cheltuielilor bugetare, prin disponibilizari din aparatul guvernamental si din zona functionarilor publici. Pe de alta parte, Antonescu a facut precizarea ca PNL exclude orice intrare la guvernare alaturi de PDL, replicand la invitatia unor pedelisti ca PNL sa intre la guvernare.

Basescu vinovat pentru dezastrul economic

PNL este gata sa faca tot ce poate in calitatea lui de partid de opozitie, propune solutii, dar nu este dispus sub nicio forma sa se asocieze in actuala formula cu Partidul Democrat si cu clientela acestuia, adica cei responsabili direct in frunte cu presedintele Traian Basescu de dezastrul Romaniei”, a sustinut Crin Antonescu. In opinia sa, Basescu raspunde in solidar cu entitatea Boc-Udrea pentru dezastrul economic al Romaniei. „Presedintele Traian Basescu, principalul responsabil de falimentul in care se afla Romania si care este constatat de FMI, are datoria din doua una sa demisioneze sau sa gaseasca, in fine, o solutie care este astazi necesara Romaniei”, a conchis Crin Antonescu.

0 comentariu

CALUGARUL 05-03-2010 - 02:54

Ce pacat ca nu o pot citi si eu. N-am cum sa ajung acolo si nici pe dolari nu o pot comanda. Mi-a lasat gura apa !

Caramache 05-03-2010 - 05:17

Nea Sanepidu, in ce limba te lansezi la Paris? ” a l’anglaise”, boche, gauloise, daca, sau huna?
Te lanseaza cumva toujours grognion-ul Nickey Manolunesco?

CALUGARUL 05-03-2010 - 15:49

Despre matale am o deosebita stima, si stii asta f.f. bine. Oare nu poti sa incerci sa accepti ? Domnule, acceptarea te poate face sa stralucesti mai mult decit o faci acum, cind te aurolezi cu haina asta a intransigentei ! Nu spun ca nu ai avea vreun dram de adevar in felum matale de a te manifesta, dar totusi, putina flexibilitate nu ti-ar strica si matale. De ce nu poti face matale putin compromis intre opera si creator ? De ce nu incerci si talica o leaca de smerenie, sa vezi ce bine-ti va cade. ce poti sa faci in fata implacabilului, nene Cara ? Mai poti schimba ceva ? Faptele s-au desfasurat, faptasii sunt aceiasi, viat amerge mai departe. Daca vom sta tot timpul cu sula-n coastele lor si ne le vom da nici o sansa, ne vom uri pina cind vom da coltul, si noi si ei ! Asta sa fie oare destinul nostru, al celora care traim aceleasi timpuri ? Nu stiu ce-a facut neica groshan si nici nu ma intereseaza. Mie imi place cum scrie si … ata ete ! Eu cred ca are, totusi, un suflet admirabil si nu este un om rau, asa cum doresti matale ca sa-l percepem.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult