Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Soluţia Patriciu: Un partid nou şi pragmatic

Soluţia Patriciu: Un partid nou şi pragmatic

scris de Roland Catalin Pena
2 afisari

Omul de afaceri Dinu Patriciu pledează pentru crearea unei noi mişcări politice.

Noi, cu un optimism piţigăiat, la fel de inconştienţi ca acum doi ani, ne îmbătăm cu ideea că totul va fi bine şi la vară cald„, îşi începe Dinu Patriciu analiza cu titlul „Nimic nou în România” din Adevărul.

Dinu PatriciuEl pleacă de la afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu că a fost o mare greşeală greşeală mărirea TVA de la 19 la 24 la sută: „Aflu azi că aveam dreptate acum doi ani, când spuneam acest lucru. „Economiile” făcute pe spinarea oamenilor, precum tăierea salariilor şi a pensiilor, puteau fi înlocuite cu unele reale. Concedierea din sectorul de stat nu a 140.000, ci a 600.000 de funcţionari ar fi creat resursele necesare. Oricum, ei, la nivel central şi local, se ocupă doar de colectarea, furtul şi eventual de distribuţia a ce mai rămâne din veniturile statului”.

Patriciu atacă dur şi acordul cu FMI: „Tot astăzi aflu că, deşi ne consideram originali, am urmat conştiincioşi FMI-ul cu toate năzbâtiile impuse. Pantoful scâlciat şi găurit al domnului Jeffrey Franks este simbolic pentru politicile acestei instituţii. Flămânzeşte şi o să fii mai vioi. Totodată, tratează ţările precum fugăreşte şeful ei femeile”.

Liberalul Dinu Patriciu propune privatizarea marilor regii falite, taxarea minimală a muncii şi energiei şi face o premoniţie menită să dea fiori: „Uniunea Europeană se află în ajunul unui nou cutremur. Noi, cu un optimism piţigăiat, la fel de inconştienţi ca acum doi ani, ne îmbătăm cu ideea că totul va fi bine şi la vară cald”.

Cât priveşte tânguielile guvernaţilor că nu suntem în stare să atragem fondurile europene, Dinu Patriciu e categoric: „Dacă eşti la guvernare, fă-o! Administrează rapid, eficient şi flexibil. Dacă nu, lasă locul altora”.

Însă, aici omul de afaceri constată că toate partidele actuale sunt o apă şi un pământ: „Nenorocirea este că la uşa guvernării bat unii care tocmai amestecă uleiul cu apa în căutarea unui leac miraculos. Evident, nu ies decât clăbuci. Şi unii, şi alţii sunt la fel de impotenţi. Soluţia nu este decât o mişcare politică nouă şi pragmatică. Dacă între timp vreunul dintre partidele nătâng-liberaloide de astăzi ar reuşi printr-o minune să se deştepte şi să se spele un pic, cu atât mai bine”.

Dinu Patriciu a atacat constant alianţa PNL cu PC şi PSD, fiind evident că la USL se referă când spune că din amestecul uleiului cu apa nu ies decât clăbuci. De asemenea, Adevărul, cotidian al cărui patron este, l-a luat de „client” pe preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Citeşte aici cum Patriciu pune PNL pe jar

Vezi integral editorialul lui Dinu Patriciu

11 comentarii

digital 20-05-2011 - 12:01

dupa ce si-a facut plinu da lectii si asta!ia ma patriciule haturile daca esti atat de dotat si sparge-i pe toti!

tot o gargarisesti! ca pixelu,ca baselu ca taricelu,ca crinelu,ca usl-elu…da pune mana daca esti smecher,sau te doare laringele!

tanase marian 20-05-2011 - 12:21

excelenta voastra domnule patriciu , antreb cu ce va fi mai demna romania an zilele care urmeaza,.eu am gasit an momente de mare necesitate , aVAND UN,,A. V. C. ,, DOI COLONEI DR. BETI AN SPITALUL MILITAR AL M. I. IAR RECENT EXCELENTA VOASTRA LA O RECADERE A BOLII TTAL NETRATATA DE SASE ANI , UN DERBEDEU MEDIC LA FUNDENI M A DAT AFARA AN STRADACAND I AM RELATAT SPERIAT CA NU POT MERGE DRAMA DE LA SPITALUL M. I. ,,… EXCELENTA VOASTRA NU POT SA MEG CURSIV,NU AM BANI PENTRU O TERAPIE COERENTA AN GERMANIA,,. AN ROMANIA JAFUL OMULUI DE RAND A ATINS COTE DE NEIMAGINAT SUB ACESTI BOAC SI BOSESCU NEDEMNI AN ATITUDINEA LOR,,.SUNT UN REZEVIST DE LA S. T. S. AN LUMEA CIVILIZATA CAND VEZI UN GRUP DE MILITARI AI NUMESTI SIMPLU SOLDATI,,.AM SPERAT MULT LA SCHIMBARE AN 89 AM FACUT GESTUL DE A L CONDAMNA PE DICTATOR SI M AU MUTAT DE LA S. T. S. ANTR UN SUBSOL LA I. G. P. ACUM SUPOTY DRAMA,,………..CU RESPECT DOMNULE,,M. M. AN REZERVA TANASE MARIAN,,.NIHIL SINE DEO,,….. CU CE TARA DORITI SA MERGETI ANAINTE EXCELENTA VOASTRA,,………………

Arhimede 20-05-2011 - 12:30

Intr-un fel, Dinu Păturică are dreptate.
Dacă şefii PSD, PNL, „ar fi avut sânge în instalaţie” vorba unui primar pedelist, atunci barcagiul ar fi fost debarcat demult.

urbos 20-05-2011 - 12:33

Chiar asa ma limbistule, ca mestecai tarate despre faptul ca „declarativ” nemernicul tau securist si comunist de la Cotroceni e de dreapta si ca PNL a luat-o razna, ia zi, sustii propunerea lui Patriciu? Sau asta nu e bun desi e nu doar declarativ de dreapta? Evident, ma refer s-o sustii pe bune, nu ca o lichea basista, tot cu gandul infect de a lovi in PNL, in avantajul lui Basescu. Ce zici? Pacalesti pe cineva?

Roland Catalin Pena 20-05-2011 - 19:19

Mersi, Urbos. Ma bucur ca iarasi m-ai prins! Cu limba deh, stii tu unde! :))

neacsum 20-05-2011 - 21:17

Nenea Roland,nu asa se raspunde , fara supaare. Aveam pretentii. Daca si tu raspunzi asa , atunci il rog pe domnul Dragomir sa nu mai certe pe urbos sau oricare altul pentru limbaj suburban. Tonul il da redactia Daca vrei sa fii respectat, respecta. . Cu respect inca !

Parpanghel : Ce mai ! Ras ,tuns si frezat 20-05-2011 - 17:24

Paturicu vrea sa mai devalizeze ceva, da cu alti fraieri . Asociaza-te Dinule cu Diabolesco !

Ciu Huhu 20-05-2011 - 17:52

Mai traiesti ma diavol portocaliu, ca toti portocalii basisti…

Ciu Huhu 20-05-2011 - 17:49

Mare pacat ca Dinu Patriciu nu-si face partidul de care vorbeste, sint sigur ca ar face numai bine tarii, poporului si oamenilor de afaceri!
Hai Patriciu fa-ti partid, te sprijinim!

Tancredi 22-05-2011 - 15:16

Bisogna cambiare tutto per non cambiare nulla (Trebuie să schimbăm totul pentru ca nimic să nu se schimbe).
La vremuri noi, tot noi !

Ciu Huhu 22-05-2011 - 22:30

Da, tot voi securistii portocali!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult