Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sondaj Avangarde: Băsescu va fi demis în urma referendumului

Sondaj Avangarde: Băsescu va fi demis în urma referendumului

scris de Z.V.
5 afisari

La sondajul Avangarde 67% dintre dintre cei 56% de respondenţi care au declarat că sigur vor merge la referendum pe 29 iulie au anunţat că vor vota pentru demiterea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu.

Sondajele Avangarde il dau pe Traian Basescu demis in urma referendumului din 29 iulie

La sondajul realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale „Avangarde” şi prezentat de Agerpres, 67% dintre români au declarat că vor vota pentru demiterea preşedintelui, în timp ce 33% vor vota împotrivă la referendumul din 29 iulie pentru demiterea şefului statului. Aceste procente se referă la cei 56% dintre respondenţi care au declarat că sigur vor participa la vot.

Totodată, 80% dintre cei intervievaţi au declarat că mai degrabă nu au încredere în Traian Băsescu, pe când 19% au afirmat că au încredere. Pe de altă parte, 55% dintre respondenţi au declarat că Traian Băsescu ar trebui suspendat cât mai urgent pentru că a încălcat Constituţia de foarte multe ori, 19% consideră că ar trebui suspendat doar dacă CCR va fi de acord, în timp ce 17% au spus că nu ar trebui suspendat pentru că nu a încălcat niciodată Legea fundamentală.

În ceea ce priveşte intenţia de vot, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament, din cei 56% care au declarat că sigur vor participa la vot, 61% ar vota cu USL, 18% cu PDL, 10% cu PP-DD, 5% cu UDMR, 2% cu PRM şi 1% cu UNPR. De asemenea, la întrebarea „Care dintre următoarele fapte sunt mai grave pentru un politician”, 51% dintre respondenţi au optat pentru varianta „Furt din bani publici”, 31% pentru „Minciună”, 8% pentru „Abuz în funcţie”, 2% pentru „Plagiat”, 2% pentru „Presiuni/ameninţări publice şi/sau personale”, iar 6% nu au ştiu sau au preferat să nu răspundă.

Sondajul, care a fost autofinanţat de Avangarde, a fost realizat în perioada 7-11 iulie pe un volum de 1150 de persoane de peste 18 ani, tipul eşantionului este probabilistic stratificat, iar eroarea maximă tolerată este de +/- 2,9 pentru un interval de încredere de 95%. Validarea s-a făcut de baza datelor INS (Institulului Naţional de Statistică) 2010.

VEZI AICI SONDAJUL AVANGARDE

15 comentarii

jan dinu 13-07-2012 - 17:08

——- NU la VOT ——
Hai Basascu da in ei…
Ca sunt hotzi shi mari mishei
Dupa ziua treizeci
Salvam tzara de COMpeici !!

EU atunci NU merg la vot
Stau acasa shi ma’mbat
Din aceasta inclestare …
Facem Romania tare !!!

JD-USA

urbos 13-07-2012 - 18:43

Apropo, pentru leprele basiste nici nu conteaza treaba asta, important e sa ramana kioru la putere.

Sa nu grohaie careva despre CCR, caci Constitutia NU PREVEDE 50%+1 din nimic, e decizia Parlamentului. In plus, Comisia de la Venetia recomanda ca 50% +1 din TOTALUL votantilor sa nu fie luat in calcul(masura luata pentru ca UE sa poata deveni realitate, ca daca se faceau referendumuri cum vrea acum porcul Barosso, se mai facea UE din poola).

Salut 13-07-2012 - 22:09

Apropos, asta-i o alta tema majora de regandit dupa ce Lepadatura nationala e aruncata in groapa de gunoi a istoriei.

Nu inteleg cum intr-o democratie se poate accepta ca o institutie COLATERALA, NUMITA, formata din cativa oameni (CCR) poate deturna si isi poate impune vointa in fata unei institutii FUNDAMENTALE, ALEASA, reprezentand pop_ulatia in ansamblul ei, PARLAMENTUL.

Trebuie studiate practicile din tarile europene si Comisia Europeana trebuie batuta cu propriile practici.

urbos 14-07-2012 - 04:39

Aberatia asta au bagat-o in Constitutie pesedistii lui Nastase, ca au vrut Constitutie pentru Bombo si-a ramas Constitutie pentru Kior. I-au facut si mandatu de 5 ani. Semintele dictaturii se semanau de-atunci, chiar daca nu-ti convine realitatea asta.
In Constitutia veche deciziile CCR nu erau obligatorii pentru Parlament. Era o procedura parca, nu stiu cum, se intorcea legea in Parlament si tot Parlamentul decidea in final.

vasile 14-07-2012 - 14:44

tu esti o lepra,jigodie nesimtita de usl-ist!

jan dinu 13-07-2012 - 20:51

—— HeHe He ——
Acum citiva ani un basarabeaN – ucrainian
m-a cautat la chiloti … shi acum inca zace la ZINGZING …!-:)))
Stand BY…..
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-07-2012 - 21:38

….lassa-ne JammmmmeH, sa o ghicim ? Se numea cumva CaLiniuc !Ca aia sareaqa ,era indreptatita sa o …caute, dar negasiind-o se KON -so-le mio!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-07-2012 - 21:42

…alamicu batista pe tzambal, bovis dementzialis este la origine un roman moldovean cu antecedente grecesti ! Si mare admirator la roncea @eufrosin + legionella !

Tonta victor-ia-osul si Ipocrinu antenescu 14-07-2012 - 00:51

In primul rand este un lucru clar cam pentru toti romanii, ca Basescu va reveni la Cotroceni. In al doilea, ipocrinu si tnta vor trebui sa dea socoteala pentru lovitura de stat si pagubele imense aduse Romaniei si cetatenilor acestei tari, apoi ambii vor trebui dusi la rahova sa numere doua oua care sunt acolo stationate pentru doi ani… In germania toti romanii vor vota pentru mentinerea lui Basescu in functia de presedinte.

mario 14-07-2012 - 01:30

Asa da…il dam jos pe Basescu si il aducem pe Crin, pe USL, care ne salveaza pe toti, ne creste salariile, ne da de munca, etc. Aruncam pe geam tot ce am castigat anii astia, ne intoarcem la aceiasi oameni, aceleasi idei, aceiasi hoti care au distrus si au ingenunchiat Romania dupa revolutie. Voi chiar credeti ca o veti duce mai bine cu USL, care deja au tras Romania muuuult inapoi, in doar 2 luni???

Ciu Huhu 14-07-2012 - 21:19

Basistilor o sugeti vesnic lui Basescu, in Iad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BULA 14-07-2012 - 09:32

Citesc titlul articolului si comentariile pe forum si deja ma simt in Nirvana.

http://www.youtube.com/watch?v=Z1w-Lw8mCCk&feature=autoplay&list=AL94UKMTqg-9BQ4RTu0EtGGFVHTxtbQXP8&playnext=6

Anghelina Constantin 16-07-2012 - 23:03

jOS CHIORU NU FACE CINSTE ACESTEI TARI!!!

DS 17-07-2012 - 18:57

Da! Basescu JOS!

Dan IORGULESCU 18-07-2012 - 14:37

Basescu MINTE cu fiecare respiratie. I-a spus lui Merkel ca suspendarea NU este reglementata in Constitutie !!.Nu am mai vazut un CARACTER atat de JOSNIC. A STAPANIT TARA prin MINCIUNA, CORUPTIE si SANTAJ (metode securiste practicate si ridicate la nivel de arta), aservit orbeste de o ceata de slugi, fiinte fara caracter care stiau ca astfel vor primi o halca din Romania. Este disperat ca VA DA SOCOTEALA pentru JEFUIREA si ASERVIREA ROMANIEI. Pentru a se salva a decis sa INGENUNCHEZE ROMANIA in fata celor care l-au folosit drept COADA de TOPOR. In istorie va ramane ca o MARE RUSINE pentru ROMANIA !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult