Acasa Actualitate-InternaPolitica interna 12 milioane de romani stiu de scut. Basescu a ajuns la 99% notorietate

12 milioane de romani stiu de scut. Basescu a ajuns la 99% notorietate

scris de Ziua Veche
1 afisari

Ziuaveche.ro a intrat in posesia unui sondaj al Companiei de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB) care analizeaza, in afara intentiei de vot, a increderii in politicieni, cine va castiga sefia PSD la apropiatul Congres PSD si cum privesc romanii instalarea in Romania a scutului antiracheta.

Uimitor este faptul ca trei sferturi dintre romani afirma ca au cunostinta despre faptul ca Romania a acceptat sa gazduiasca pe teritoriul ei scutul american anti-racheta incepand cu 2015.

 

Pe de alta parte, 66% din cetateni sunt la curent cu organizarea Congresului PSD care va avea loc pe 20 februarie 2010. Pentru presedintia PSD din cei cinci care si-au anuntat candidatura, Mircea Geoana este creditat de 30% dintre romani ca va pastra sefia pesedistilor, in favoarea lui Cristian Diaconescu pronuntandu-se 25%. Adrian Nastase a obtinut numai 19%, in vreme ce Miron Mitrea a fost preferat de 7%.

Udrea cat Boc

La capitolul notorietate 99% din esantion a raspuns in favoarea lui Traian Basescu, urmat fiind de Adrian Nastase si Mircea Geoana cu 98%, Elena Udrea si Emil Boc aflandu-se si ei la egalitate – 97%. Interesant este faptul ca europarlamentarul Gigi Becali se afa inaintea liberalului Crin Antonescu, chiar si a lui Corneliu Vadim Tudor. Cand vine vorba de incredere cu aproape 60% este creditat Mugur Isarescu, urmat de Sorin Oprescu, Crin Antonescu si Traian Basescu cu procente cuprinse intre 43%, 39% si 38%.

Interes crescut pentru politica

Desi nu suntem intr-un an electoral, din sondajul CCSB reiese faptul ca romanii sunt preocupati de ce se intampla in politica, afirmatie sustinuta de faptul ca 62% din cetateni ar fi interesati de alegerile parlamentare daca acestea ar avea loc duminica viitoare, insa ar participa la vot numai 44% din alegatori. Distributia otului politic, asa cum rezulta din cercetarea CCSB este urmatoarea: PDL 40%, PSD 31%, PNL 21%, UDMR 2%. Theodor Stolojan si Emil Boc sunt vazuti ca potentiali lideri ai PDL (24 si respectiv 21%) in timp ce la PSD lupta se duce intre Mircea Geoana – 27% si Cristian Diaconescu – 23%, iar la PNL Crin Antonescu nu are deloc rival, conducand cu 46%.

Teama de a ramane somer

In privinta perceptiilor generale ale romanilor, 60% considera ca Romania se indreapta catre o directie gresita, iar principala temere este pierderea locului de munca si somajul. Instabilitatea politica in tara, scaderea veniturilor familiale si saracia precum si criza economica actuala sunt alte cateva temeri care ii preocupa pe romani.

Cercetarea a fost efectuata in perioada 5-8 februarie, pe un esantion de 1028 de persoane reprezentativ la nivel national pentru populatia adulta neinstitutionalizata. Eroarea de esantionare este de plus-minus 3,1 %.

0 comentariu

Liviu 24-02-2010 - 11:45

Cat despre „educatie” lucrurile sunt mult mai complicate si nu stiu daca se pot discuta tot aici … Oricum, ideea este ca mutarea artificiala a centrului de greutate de acolo unde ar trebui sa fie, pe scoala, este in mod evident o facatura a vremurilor pe care le traim ! Cine are pretentia ca scoala, in cele 5 ore zilnice (ORE DE SPECIALITATE in care trebuie sa se invete limba romana, matematica, istoria, geografia, etc. !!!), sa „produca” educatia celor 16 ore de veghe ale unui copil atunci isi cam merita soarta !

Liviu 24-02-2010 - 11:46

D-le Damian d-tra aveti pretentia ca scoala sa faca selectie (probabil ca pe baza unor criterii de selectie !?) in timp ce toata nefericita asta de societate in care elevii vor ajunge sa-si desfasoare activitatea practica ANTISELECTIA la greu ?!!! Pai copiii tocmai asta vad si din cauza asta sunt atat de blazati si nu-i mai respecta pe adulti: vad cum intre ce spun si ce fac este o prapastie imensa ! Vad cum nu-si tin cuvantul dat, vad ca sunt niste curve, vad ca se vand pe 2 lei intrand in combinatii, II VAD CA NU SUNT CEEA CE AR TREBUI SA FIE !!!

Scoala ar trebui sa ofere modele prin PROFESIONALISM si INTEGRITATEA MORALA ! Profesionalism de bine de rau se mai gaseste – desi s-a facut in aceasta directie o antiselectie crunta – insa la capitolul integritate morala stam rau de tot !!! Chiar si profesorii care din fibra lor nu sunt de o calitate umana prea reusita au fost adusi la stadiul de sobolani mocirlosi prin salariile de mizerie care li s-au dat … Morali ca morali dar ar fi trebuit sa puna mana pe ciomege atunci cand ar fi trebuit !!! Ei insa au inghitit, s-au aplecat si mai tare, iar elevii (care in paralel urmeaza din tembelizoare si „de pe net” cursuri intensive de animalizare fortata !!!) i-au simtit si astfel s-a rupt toata „legatura” ! Parintii si-au vazut de vietile lor la fel de debusolate si triste, ceilalti membrii ai societatii s-au bucurat ca ei au de bine de rau un salariu mai bun decat al profesorilor „bugetari” si uite ca acum incepem sa constientizam imbecilitatea vremurilor pe care le traim si ne gandim ce sa mai facem ca sa „indreptam” lucrurile …

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult