Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sondaj: Ce cred românii despre Casa Regală

Sondaj: Ce cred românii despre Casa Regală

scris de S. P.
32 afisari

44,9% dintre români au o părere bună și foarte bună despre Casa Regală a României, în vreme ce 47,5% ar vota împotriva monarhiei.

Percepția despre Casa Regală s-a îmbunătățit

Percepția despre Casa Regală s-a îmbunătățit (foto: curteaveche.ro)

Percepția despre Casa Regală s-a îmbunătățit raportat la luna iulie a anului trecut când 41% din populație exprima aprecieri bune și foarte bune, arată datele unui Sondaj INSCOP-ADEVĂRUL referitor la percepțiile românilor asupra monarhiei, realizat în perioada 1-7 mai 2014 la comanda ziarului Adevărul.

Percepția despre Casa Regală s-a îmbunătățit raportat la luna iulie a anului trecut când 41% din populație exprima aprecieri bune și foarte bune.

‘Cota de popularitate a Casei Regale este mare. Interesant e că pare a fi crescut ușor, în condițiile în care, spre deosebire de anul trecut, suntem în an electoral, deci agenda publică nu acordă o atenție deosebită subiectelor legate de monarhie. Aceasta cu atât mai mult cu cât anul trecut s-a vorbit mult despre acest subiect, mai ales în contextul unor evenimente pozitive care au vizat principalele case regale europene’, a precizat Darie Cristea, coordonator proiecte INSCOP, într-un comunicat de presă.

Totodată, 37,8% declară o părere nici bună, nici proastă — față de 43,5% în iulie 2013, 9,6% au o părere proastă — față de 5% anul trecut și 2,2% foarte proastă — față de 1,4% anul trecut.

Potrivit datelor, 5,6% dintre subiecți nu știu sau nu răspund.

În mai 2014, 30,2% dintre români spun că ar vota pentru monarhie la un eventual referendum dedicat schimbării formei de guvernare a României. În aceiași chestiune, în iulie 2013, 27,2% declarau că ar vota în favoarea monarhiei.

Pe de altă parte, 47,3% ar vota împotriva monarhiei și pentru păstrarea republicii — față de doar 39% în 2013. Numărul de non-răspunsuri a scăzut pe această problemă din iulie 2013 de la 33,8% la 22,5%.

16 comentarii

Tache 29-05-2014 - 10:01

Democratia este conducerea poporului, de catre popor, in interesul poporului. Ce este atunci “democratia” capitalista? După numărarea a 95,03% din buletine, miliardarul Piotr Porosenko în vârstă de 49 de ani, a obtinut 54,45% din voturile alegătorilor si în acest mod este lider al cursei prezidentiale… “ciudat” acest rezultat, intrucat revoltele in Ucraina au fost IMPOTRIVA oligarhilor…

Capitalismul, deghizat in democratie capitalista, impreuna cu piata “libera” este sistemul proiectat sa sporeasca bogatia bogatilor, cu complicitatea saracilor – ceea ce si face. Lumea este condusa atat direct de catre bogati, din zona sigura privata a averilor, prin mijloace economice si financiare, cat si prin intermediul slugilor lor – politicienii -, in interesul bogatilor, cu complicitatea saracilor, care NU INTELEG ca votarea NU este in realitate o alegere. La votare se “alege” papusa care va face circ urmatorii 4 ani prefacandu-se ca apara interesele poporului, in timp ce in realitate lupta impotriva poporului, in special prin crearea unei constitutii si a unui cadru legal in general care, de asemenea, imbogateste bogatii si saraceste saracii si transforma statul numai intr-un paznic al averilor private platit din banii saracilor. Votul (alegerile) nu are legatura cu democratia si nu produce democratie. Conducerea lumii este asigurata astazi de catre guverne “ascunse”, formate din cei mai bogati (si inerent, in societatea noastra) si mai puternici.

Sa votezi daca sa fii impuscat in cap sau injunghiat in spate NU ESTE O ALEGERE. Candidatii in “democratia” capitalista sunt totdeauna numai cei agreati si avizati de catre bogati, cei care prezinta garantii ca vor apara interesele bogatilor, luptand impotriva intereselor poporului de rand. Orice sarac care sustine capitalismul este un ignorant si orice popor care adopta azi capitalismul este mult intarziat pe scena istoriei. Cand ai votat pietele? Cand ai votat bancile? Cand ai votat corporatiile?

Democratia inseamna CONDUCEREA de catre popor si NU poate fi CAPITALISTA, pentru ca poporul NU ARE CAPITAL. “Democratia” capitalista este o perversiune si oricine ia parte la ea este un aparator al bogatilor si un inamic al poporului.

UnUL 29-05-2014 - 10:18

Nu, poporul nu are capital, poporul – așa cum îl vezi tu – muncește ca prostul și nu apucă să pună un ban de-o parte – ai o viziune absolut marxist-leninistă, nu e de mirare că ești rusofil! -, sau taie frunze la câini și trăiește din ajutoare sociale.
În ceea ce privește „conducerea de către popor”, refuz să fiu condus de o masă de cretini cu 4-8 clase, care nu a pus în viața ei mâna pe o carte și habar n-are pe ce lume trăiește.

UnUL 29-05-2014 - 10:26

P.S. Vezi cine avea drept să participe la luarea deciziilor în prima și cea mai veche democrație a lumii (de unde vine și numele!) : cea ateniană.

digital 29-05-2014 - 11:47

lasă mă că te-a condus un matelot birjar zece ani!
hahaha!
auzi la cretinul clujean……refuz să fiu condus de o masă de cretini cu 4-8 clase, care nu a pus în viața ei mâna pe o carte,…..!
du-te bă dreq de tâmpit!

pathfinder 29-05-2014 - 11:54

Adica de aia ca tine.
Asta voia sa spuna omu’…

digital 29-05-2014 - 12:18

d-aia vorbiți voi doi în tandem, vă traduceți unul pă celălalt!
aveți amândoi 4 clase, împreună?!
hahaha!
lolek și bolek!
găozare, găozare!

pathfinder 29-05-2014 - 12:24

Q.E.D.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-05-2014 - 13:01

Esti sigur, Dolby ? –Cu o conditir de EXCEPTIBILITATE ;
T.basescu care a citit o …BIBLIOTECA intreaga –
Cea din ALEXANDRIA !
Ca nici LEVANTUL nu ,a reusit desi ca Cartarescu ,
Nimeni !

UnUL 29-05-2014 - 13:09

Nu știu cât a citit președintele, dar un lucru e clar : vorbește clar, coerent, logic și corect românește, ceea ce nu se poate spune despre analfabeții care votează stânga roșie, dintre care majoritatea nu știu lega 2 vorbe.

digital 29-05-2014 - 13:19

păi kioru le citește din pahar, și le vorbește la sticlă!
du-te bă dreq de prost cu împuțitu tău cu tot!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 29-05-2014 - 13:21

DOLBy , HAI ca stii !

NU a citit ,nici o CARTE in VIATA LUI !
el INSUSI a afirmat !

UnUL 29-05-2014 - 13:26

Degețel, dacă ai avea tu vocabularul lui, corectitudinea în exprimare și logica impecabilă nu te-ai da pe toată lumea.
Parpagheluț, dă-mi voie să mă îndoiesc până la a mă rupe.

digital 29-05-2014 - 13:30

UnUL
29-05-2014 at 13:26
dacă n-ai fi atât de limbist poate aș fi și eu mai ”educat și civilizat” cu băsiștii ca tine!
cu voi nu pot fi decât așa cum sunt aici pă forum!
nici o șansă cu voi!

UnUL 29-05-2014 - 13:35

Degețel, nu sunt și nu am fost în viața mea „limbist”; pur și simplu am niște opțiuni politice clare și bazate pe argumente și le susțin până la capăt. Și, după părerea mea, e mai normal și mai decent să susții pe cineva sau ceva decât să arunci cu gunoi, rahat și lături asupra a toți și a toate, cum faci tu.

pathfinder 29-05-2014 - 13:15

Piranda se protapeste la Parpanghel:
– Mo, ca sa-mi dai ho suta de mii!
– Hai fa? Ce sa faci cu ho suta?
– Ca sa-mi iau por’jartela.
– Ce’aia, fa?
– Lasa ca t-o arat dup’aia. Marca banu’!
Vine Piranda din tirg si-l cheama pe Parpanghel in odaie, apoi ridica fustele. Parpanghel lesina. Intra Onu, tatal lui Parpanghel:
– Ce i-ai facut, fa, lu’ asta de l-ai dat pa spate?
– Ce sa-i fac, ba, i-am aratat por’jartela.
– Ce i-ai aratat, fa?
– Iote asta! Si isi ridica iar fustele… Cade si Onu… Intra Baria, mama lui Parpanghel:
– Fa, fi’a dracu’ da tuta, cu cine te-a adus aicea! Da ce e astia lati pa jos?
– Io nu stiu, fa, da ce-a cazut, ca io le-am aratat por’jartela.
– Care, fa, por’jartela, ia?
– Iote colea! Si salta cortina…
– Pai, fa, proasta dracu’: clestisorii aia e pentru ciorapi, nu pentru buzili pizdii!…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult