Acasa Actualitate-InternaPolitica interna SONDAJ: Cine ar putea să-l bată pe Ponta la prezidenţiale

SONDAJ: Cine ar putea să-l bată pe Ponta la prezidenţiale

scris de S. P.
198 Afisari

Doar doi lideri politici, Klaus Iohannis şi Mihai Răzvan Ungureanu, au în acest moment şanse reale de a-l învinge pe liderul PSD într-un eventual tur II al alegerilor prezidenţiale, arată un sondaj INSCOP.

Sondaj ISCOP: Klaus Iohannis şi Mihai Răzvan Ungureanu l-ar pueta învinge pe Ponta

Sondaj ISCOP: Klaus Iohannis şi Mihai Răzvan Ungureanu l-ar pueta învinge pe Ponta (foto: hotnews.ro)

Potrivit unui sondaj INSCOP Research realizat la comanda ziarului „Adevărul”, Klaus Iohannis şi Mihai Răzvan Ungureanu au şanse – dar nu certitidini, pentru că Ponta oricum e acum pe primul loc. Însă cei doi pot recupera diferenţa care îi separă acum de liderul PSD.

Cercetarea sociologică indică un lucru cert: Victor Ponta ar câştiga acum duelul cu oricare dintre potenţialii săi adversari, întrucât întruneşte, în toate variantele posibile, peste 50% din numărul celor care se prezintă la vot. Însă distanţa la care se află faţă de ceilalţi candidaţi poate face diferenţa în toamnă, întrucât unii dintre ei ar avea de recuperat handicapuri mai mici decât alţii. O primă observaţie se degajă din ograda liberalilor: cu 48,3%, Klaus Iohannis, prim-vicepreşedintele PNL, s-ar afla mult mai aproape de Victor Ponta (51,7%) decât candidatul oficial al liberalilor. Neamţul de la Sibiu ar avea de surmontat o diferenţă de doar 3,4 procente, foarte aproape de marja de eroare.

O a doua constatare, cu adevărat surprinzătoare, vine din zona partidelor mici. Liderul Forţei Civice, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, s-ar plasa pe poziţia a doua în topul celor care ar putea să stopeze drumul spre Cotroceni al actualului premier. MRU ar atinge 43,4%, faţă de 56,6% în contul lui Ponta, aşadar o diferenţă de 13,2%.

Pe locul al treilea se plasează Crin Antonescu, candidatul oficial al liberalilor, care ar atinge 41,1%, diferenţa de 58,9%  revenind lui Ponta. Aşadar, Antonescu s-ar plasa în spatele lui Ponta cu 17,8 procente.

10 comentarii

digital 14-05-2014 - 10:24

daa, un comunist-utecist-securist ca mru ar fi perfect ca președinte!

digital 14-05-2014 - 10:25

și neamțul care a scos zece vorbe de când e în politică ar fi bun!

MI-5 14-05-2014 - 11:09

INSCOP are un „scop”.
Inducerea in eroare… (era sa scriu oroare…).

BULA 14-05-2014 - 11:47

Este o permutare intre jeguri telecomandate de vestici, pentru functiile de decizie ale tarii. Nu avem ce sa alegem, ca sunt toti niste kakati.

pathfinder 14-05-2014 - 11:58

Nu avem ce sa alegem?
Nu avem comunistule?
Vorbesti in numele poporulu’?

Nu ai ce sa alegi!
Boule!

Pungescu Gazian 14-05-2014 - 12:41

Cine ar putea să-l bată pe Ponta la prezidenţiale?
Pai sa treaca pe la Pungesti cam pe la mijlocul lui August, sa ne racorim si noi.

Ticutu 14-05-2014 - 13:57

Nu avem cu cine sa votam, nu avem un candidat care este patriot înainte de toate.Cu un individ ca Naumovici (pardon Ponta), un utecist si procuror dubios,un tradator care vrea sa dea tara străinilor (vezi Rosia Montana, aurul de la Certej si Baia Mare, gazele de sist si resursele din platforma Marii Negre, creșterea redeventelor la sfârșitul anului),tendintele sale autoritariste cu un tradator ca MRU , un agent maghiar recompensat de statul ungar pentru tentativa de a face cadou Ungariei mostenirea lui Emanoil Gojdu in valoare de câteva miliarde de euro, tentativa de a ceda cuprul României de la Rosia Poieni pe mai nimic, soția sa sponsorizata de OMV ,gazele de sist, idea antinationala de a trimite problema tezaurului României de la Moscova din tratatul de baza intro anexa pt a fi studiază de istorici, sau liberalii care l-au sprijinit pe un dobitoc ca Stroe care a asmutit jandarmii împotriva populației pt a apară hotii de la Chevron de oamenii cinstiti din zona cu prețul incalcarii mai multor drepturi cetatenesti. Ce POT sa aleg dintre tradatori hoti sau jigodii?

Antibasistul 14-05-2014 - 14:01

Ziarul Adevarul minte de stinge, e ziar probasist, si sondajul comandat de el minte de stinge!!!

digital 14-05-2014 - 14:05

haznaua adevărată!!!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult