Acasa Actualitate-InternaPolitica interna SONDAJ CURS – Alegerile anticipate ar aduce o majoritate la limită PNL-USR

SONDAJ CURS – Alegerile anticipate ar aduce o majoritate la limită PNL-USR

scris de C.P.
204 Afisari

Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS a dat publicităţii cel mai nou sondaj de tip omnibus realizat în perioada 14-21 octombrie. Potrivit cercetării sociologice, în cazul în care duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PNL şi USR ar avea împreună o majoritate fragilă, după redistribuiri.

La întrebarea „Dacă alegerile parlamentare ar avea loc duminica următoare, pentru care dintre următoarele partide/alianţe aţi vota?”, cei intervievaţi au răspuns astfel:

PNL – 32%

PSD – 25%

Alianţa USR-PLUS – 17%

Pro România – 7%

ALDE – 6%

UDMR – 5%

PMP – 5%

Alt partid – 3%

PNL şi USR ar avea împreună 49%, faţă de 48% toate celelalte partide la un loc. După redistribuiri, PNL şi USR ar avea o majoritate fragilă, însă cu oportunităţi de cooptare în majoritatea parlamentară şi a altor formaţiuni. Astfel, varianta alegerile anticipate favorizează puternic tabăra anti-PSD.

Sondajul a fost realizat în perioada 14-21 octombrie, pe un eșantion de 1600 de persoane, prin metoda de culegere a datelor față în față. Sondajul are o eroare maxim tolerată de +/- 2.45% și un nivel de încredere de 95%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult