Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Sondaj IMAS: câţi români vor vota la referendum pentru demiterea lui Băsescu

Sondaj IMAS: câţi români vor vota la referendum pentru demiterea lui Băsescu

scris de A.H.
7 afisari

Aproximativ 80% dintre cetăţenii cu drept de vot intenţionează să se prezinte la urne la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, iar peste două treimi vor vota pentru demitere, arată datele unui sondaj de opinie IMAS, realizat la comanda Europa FM.

Traian Basescu va fi demis la referendum

Potrivit sondajului, 79,8% dintre românii cu drept de vot intenţionează să se prezinte la urne la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, 15,2% dintre respondenţi spun că nu vor merge la vot, iar 5% nu ştiu sau nu s-au decis.

Datele sondajului mai arată că 64,3% dintre participanţii la referendum vor vota pentru demiterea preşedintelui Băsescu, 27,4% dintre cei care vor merge la urne afirmă că vor vota împotriva demiterii, iar 8,3% nu ştiu sau nu răspund.

Sondajul a fost realizat în perioada 5 – 7 iulie 2012. Au fost realizate o mie de interviuri prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviews), iar eroarea este de plus/ minus 3,0%. Populaţia ţintă – persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste, care locuiesc în România. Sociologul Alin Teodorescu a declarat, la Europa FM, că intenţia de prezentare la urne de aproximativ 80% arată că oamenii sunt foarte interesaţi şi că au aflat de problemă. ‘Oamenii au fost foarte informaţi şi nu au avut nicio problemă în a ne răspunde la o întrebare destul de complicată, referendum, demitere, sunt termeni destul de complicaţi. Nu au avut nicio problemă, ştiau de referendum, ştiau de demitere şi aveau deja o opinie formată. Asta nu înseamnă că vor veni la vot 80% din 17 milioane, că vor veni 14 milioane de persoane. Noi credem în momentul de faţă că vor veni la vot în jur de 8,5 milioane de persoane‘, a afirmat Teodorescu.

29 iulie, referendum pentru demiterea lui Băsescu

În opinia sociologului, raportul de 2 la 1 între susţinătorii demiterii şi susţinătorii păstrării în funcţie este normal după alegerile locale din 10 iunie. ‘Cifrele acestea se pot modifica în timpul campaniei, dar după părerea noastră preşedintele Băsescu este demis‘, a mai afirmat Teodorescu.

45 comentarii

Ciu Huhu 09-07-2012 - 13:50

Tu esti sluga dictatorului Basescu, romanii inteligenti voteaza DA la referendum! JOS BASESCU, HUUOOOO!!!!!!!!

camelia 09-07-2012 - 14:01

Romanii vigilenti sunt romanii spalati pe creieri, loaza imputita ce esti, dinc auza nemernicilor ca voi, a ramas Romania inapoiata, ardi-v-ar focu de scirbe ordinare ce sunteti. Huooo, aligi-s-ar prafu de saminta voastra imputita.

luappaul 09-07-2012 - 14:25

huhu asta este unu din prosti satului , cei care vor haos in tara ,care le place sa fie rau: sa fure , sa ia cu japca, sa faca criminalitatea sa creasca , sa iesi si sa intre la puscarie dupa bunul lor plac ,exact ce ziceam prima oara — poftim ca am dreptatate.Deci cum ziceam NE MERITAM SOARTA

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult